Karnaistenkorven luontopolku


Tiistaina lähdimme aika yllättäen käymään läheisellä luontopolulla. Alkuun meinasi jo tulla matkaan stoppi, kun luin sivuilta varoituksen sanaset reitin liukkaudesta sateen jälkeen. Toki heti kun sain idean ja iloitsin hyvästä säästä niin rupesi satelemaan hiljakseen lunta. Onneksi se ei kauaa kestänyt, keitimme termariin kahvit ja nappasimme abc:ltä voileivät (kotona ei leipää kauheasti ole) ja lähdimme ennakkoluulottomasti liikkeelle.


Usein unohtaa, ettei tarvitse lähteä kauas löytääkseen kauniita paikkoja. Lohjalla on todella rikas ja monipuolinen luonto, josta pitäisi nauttia huomattavasti enemmän! Tarkoituksena oli mennä pidempi reitti, mutta koska tein huonon taustatutkimuksen niin helpointa oli vain mennä reitti joka löytyi. Matkaa tuli kolmisen kilometriä. Polulta löytyy upeita kallioita, kaksi lampea laavuineen ja tulentekopaikkoineen ja paljon ihania pienempiä polkuja. Reitti oli todella helppokulkuinen ja kivasti merkitty!


Muutamaan liukkaaseen kohtaan onnistuin menemään oman varomattomuuteni vuoksi (etenkin nuo kävelypuut ovat aika liukkaat lehtien kanssa..), mutta nuriin en mennyt! Niin paljon kauniita maisemia, suosittelen ehdottomasti tuonne lähtemistä.

Kahvi maistui kirpeässä parin asteen lämpötilassa todella hyvältä, ensi kerralla voisi varata paremmin aikaa ja keittää vaikkapa pannukahvit! Mieli lepäsi metsässä, ilma oli todella raikas ja loppumatkasta alkoi satamaan jälleen lunta. Nyt päiviä myöhemmin kun lämpötila on noussut nollasta kymmeneen asteeseen ja lumisade vesitihkuun niin toivon vain talven tulevan pian.Olen etsinyt lähialueelta paljon erilaisia luontopolkuja ja hieman pidempiäkin vaeltelu paikkoja, mutta jos tiedät jonkin erityisen hyvän tai kivan paikan niin pistä ihmeessä vinkkiä! Voin luvata, että lisää metsäreissuja on tulossa!

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥