Vauhdin huumaa

Lapsuuteni vietin maalla, jossa pyöräilyyn ei ollut mahdollisuutta. Kun muutin kaupunkiin ja ostin ensimmäisen pyöräni Jopon olin onnellinen. Tosin vain siihen asti, että se varastettiin. Sitä seurasi huonokuntoisempi pyörä ihan vain sitä varten, ettei sitä varastettaisi, mutta niin vain sekin lähti pitkäkyntisen mukaan. Olen aika arka pyöräilijä, vauhdin huuma ei ole koskaan ollut juttuni. Lisäksi kävelijänä pelkään pyöräilijöitä yli kaiken; ne näyttävät niin arvaamattomilta, ohittavat todella läheltä tai väistävät todella viime hetkellä kovassa vauhdissa.

Työpaikkani on lähellä kuten kaikki muukin, mutta mielummin menen yli puolet nopeammin pyörällä kuin kävellen, Aika tulee olemaan kortilla ja vartti ylimääräistä nukkumisaikaa tulee todella tarpeeseen! Selailin tori.fi sivustolta pyöräilmoituksia, laitoin kahdelle viestiä ja tänään kävin katsomassa tätä kaunokaista. No mukaanhan se lähti, tosin ensin kävimme hakemassa minulle kypärän kaupasta, turvallisuus ennen kaikkea! (varsinkin tällaisella sählällä...) Poljin leppoisasti kotiin reilu 12km ja matka taittui yllättävän kivuttomasti, hieman meinasi poweri loppua, koska ennen kuin menimme pyörää katsomaan kävin vetämässä tiukan salitreenin. Onneksi oli vesipullo mukana ja Evoken patukka taskussa! Ja ensimmäistä kertaa elämässäni nautin todella vauhdin humasta, vitsi se fiilis oli upea. Ennen ei pyörissäni ole ollut vaihteita kolmea enempää, joten tuo hurja 26 tuntui oudolta ajatukselta, samaten kuin se ettei jaloilla pysty jarruttamaan. Nopeasti homma rupesi sujumaan ja nyt on taas parempi olo kun pääsi kunnolla liikkumaan :) 

Tänään vietetään myös luonnonkukkien päivää! Olisin halunnut jäädä keräämään vähän joka kohtaan kukkia kotiin, mutta ei oikein ollut paikkaa mihin laittaa niitä. Nyt kuitenkin siirryn ansaitusti katselemaan Orange Is the New Blackia sohvalle ja syömään herkkuvoileipiä. Iloa uuteen viikkoon! :) 


2 kommenttia

  1. Pyöräily on kyllä niin mahtavaa! Se vauhti ja vapauden tunne, ah. Ihan pienestä pitäen matkat taittaneet mulla pyöräillen. Huippua, että oot myös innostunut pyöräilystä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä en ole onnistunut saamaan muuta paikkoja rikki kuin takapuolen, ideana ensipyöräily 12km oli hyvä, toteutus ei :D Oli eilen aika mielenkiintoista polkea töihin ja pois kiroillen kuin merimies ;) Tosin hauskaa on miten paljon nopeammin pyörällä pääsee!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥