Tullut ja mennyt Curly Girl


Suhteeni kosmetiikkaan ja sen käyttämiseen ovat olleet kovassa kriisissä oikeastaan siitä asti, kun poika syntyi. Mikaelin ollessa ihan pieni olivat kuumat (hieman liian pitkät) suihkut täysin omaa aikaani ja nautinkin niistä täysin siemauksin unohtaen kaiken muun. Tuo ajanjakso muuten näkyi myös vesilaskussa, joka näin jälkikäteen kirpaisi. Tässä kohti pesin hiuksiani kokeilumielessä pelkästään hoitoaineella sen suuremmin curly girlistä välittämättä.

Monen monta kuukautta kasvovoide, hoitoaine ja vartalolle suolasaippua muodostivat pyhän kosmetiikan kolmion, johon ei muuta mahtunut. Aiemmin olin kokeilunhaluinen ja innostuin kosmetiikasta, mutta äitiyden myötä tämä kaikki katosi kuin tuhka tuuleen.

Sitten vastaani tuli curly girl muutamia kuukausia ennen buumin alkua ja se oli menoa. Halusin hemmotella itseäni, ostin uusia tuotteita ja unohdin tyystin kaikki zero waste ajatukset. Kävin pitkästä aikaa kampaajalla ja sain aika rajua palautetta siitä miten kuivat ja huonokuntoiset hiukseni olivat. Harmitti ihan vietävästi. Sen piti olla pitkän tauon jälkeen hemmottelua ja nautintoa siihen hieman sumuiseen ja maidon täyteiseen ajanjaksoon.

Pohdin muutaman hetken ja ostin ensimmäistä kertaa vuosiin ei luonnonkosmetiikan hoitoaineen testiin. Opin nopeasti curly girlin Suomen facebook ryhmää seuraamalla, että olin aina pihtaillut hoitoaineen kanssa turhankin paljon ja nopeasti hiuksieni pörröisyys ja takkuisuus helpottivat. Kampaaja sanoi ettei yön jälkeiselle takkukasalle takaraivolla voi mitään vaan se kuuluu luonnonkiharaan. Nyt tiedän, että tältä voi välttyä, kun laittaa yöksi hiukset ananasnutturalle. Hyvästi aamupörrö!
Retkahdin uudestaan ei luonnonkosmetiikkaan, hetken aikaa normaali- ja luonnonkosmetiikka kulkivat rinta rinnan. Suoraan sanottuna curly girl sai minut unohtaamaan omat arvoni, hullaannuin monen muun tapaan ja purkki toisensa jälkeen löysi tiensä meidän kylpyhuoneeseen. Keittelin pellavansiemengeeliä, ihastelin sitä oman peruspörröni katoamista ja voimistuneita kiharoita. Lapsena kiharani olivat korkkiruuvia, aikuisena satunnaisia voimakkaita laineita ja  taipuisuutta, metodilla vähän voimakkaampaa kiharaa, mutta kaukana siitä menneisyyden korkkiruuvista.

Sitten tuli se päivä, kun totesin ettei tässä ole mitään järkeä. Zero waste minä nosti taas päätänsä ja kauhistelin viime kuukausina meille tullutta purkkimerta. Lisäksi huomasin, että monet normaalin kosmetiikan hajusteet ovat minulle liikaa ja iho reagoi niihin aika voimakkaasti. Muistin miksi vaihdoin luonnonkosmetiikkaan. Eli loppupeleissä ihan opettavainen kokeilu!

Curly girl toi paljon hyvää, en luovu t-paidalla hiusten kuivaamisesta, pellavansiemengeeliä tulen edelleenkin keittämään ja tärkein oppi kaikista oli se, että luonnonkiharaa täytyy kosteuttaa tarpeeksi. Vuosia laiminlöin tärkeää hiusten kosteutusta ja nyt oppi on tullut perille. Enää ei tarvitse kampaajalla hävetä. Ja nyt voi taas siirtyä takaisin palashampooseen, joka ei metodissa ollut sallittu. Hoitoaineella hiusten peseminen ei ole yhtään hullumpi tapa, mutta palashampoolla suihkusta selviää paljon nopeammin ulos. Lisäksi olen onnistunut vähentämään huomattavasti suihkukeroja viikossa ja hiukset pesen max kaksi kertaa, harvemminkin melkein pärjäisi. Ehkä siis seuraava veden tasauslasku toisi järkytyksen sijaan hymyn huulille.


ps. jos etsit itsellesi palashampoota niin kurkka Carita Cosmetiikka ja Kolmecosmetics, kummastakin myöemmin blogissa lisää!

8 kommenttia

 1. Oon harkinnut curly girlin testaamista, mutta on jäänyt testaamatta koska uusien aineiden kanssa testailu ahdistaa. En tykkää kampaajan antamasta palautteesta, ei kampaajan penkissä kuulu hävetä vaikka olis mikä katastrofi. Sinne mennään juurikin rentoutumaan, ei syntejä tunnustamaan tai kuulemaan saarnaa. Menisi mulla kampaaja vaihtoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkä sitä hyviä vanhoja hiustenhoitotuotteita vaihtamaan, jos nykyiset jo toimivat ja hiukset voivat hyvin! Minulla oli kyllä todella kuivat hiukset, koska yhdistelmä luonnonkiharaa ja liian vähäistä kosteutusta on aika kohtalokas yhdistelmä. Jo pelkällä hoitoaineen ronskimmalla käytöllä olisi voinut saada hyviä tuloksia + säännöllinen viikottainen hiusnaamio. Tosin joskus ei auta muu kuin sakset ja sen jälkeen voi parantaa tapansa, kuten minulla kävi!

   Kampaajan kommentit jäivät kyllä syvälle mieleen. Yritettiin keskustella luonnonkosmetiikastakin, mutta hänen mukaansa heidän tuotteet ovat täysin luonnollisia (joo ei kyllä olleet, yksi luonnollinen ainesosa ei tee koko tuotteesta luonnollista) ja vaihdoin suosiolla aihetta. Uudestaan en sinne mene, onneksi vaihtoehtoja Tampereella löytyy!

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt Curly girl-metodia nyt jonkin aikaa. Aikamoinen tuoksujen sekamelska tosiaan, kun monia tuotteita on hiuksiin laitettava. Pellavasiemengeeliä en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Palashampootakaan en ole koskaan kokeillut. Jotain jää minullakin ehkä CG-metodista käyttöön ja osan unohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Curly girl -metodissa voi kyllä pärjätä todella vähäisillä tuotteilla, mutta kyllä se minusta aika kilpavälineurheilua on. Ei riitä aika, eikä kyllä kiinnostuskaan pidemmän päälle. Pellavansiemengeeli oli kyllä todella hyvää siloittamaan pörröä, koska sen kuivumisen jälkeen pienellä rutistelulla hiuksista tuli todella pehmeät. Minulla vaan hiukset imivät kaiken geelin itseensä kosteutuksen janoisina sen sijaan, että siitä olisi kunnolla pitoa kiharoille saanut :D

   Palashampoot ovat kyllä kokeilunarvoisia! Olen nyt löytänyt jopa muutaman palashampoon, jotka toimivat paljon paremmin hieman ongelmaisella päänahallani kuin perus purkki tavara.

   Näissä eri metodeissa ja projekteissa on muuten juuri tuo hyvää, että melkein aina siitä ottaa pysyvästi parhaat osat mukaan ja ne huonot voi vain unohtaa, että sellaista on koskaan edes kokeillut :)

   Poista
 3. Kiva oli kuulla kokeilustasi. Olisi muuten ollut hauska nähdä kuvat hiuksistasi kiharoina! Paljon tsemppiä sinne vauva-arkeen. <3 Omat silloiset aikani olivat enemmän päivästä toiseen selviytymistä ja suihkuun pääseminen lähes luksusta, etenkin sitten kun oli kaksi lasta, joista toinen vauva ja toinen pikku taapero. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää ottaa tarpeeksi edustava kuva niin kehtaa laittaa sen tänne blogiin muiden katseltavaksi :D Meinasin sellaisen postaukseen laittaa, oli kylläkin parin kuukauden takainen (miten niin mulla kestää aina nää kirjoittamiset ja julkaisut), mutta totesin siinä olevani niin väsyneen näköinen, että jätin välistä..

   Yllättävän helpolla olen tämän esikoisemme kanssa päässyt! Odotin paljon pahempaa, mutta kyllä tässä vauva-arjessa on omat haasteensa ja nyt taas kun yöt ovat yhtä syömistä niin tuntuu se olotilassakin. En osaa edes kuvitella minkälaista tämä olisi kahden kanssa, mutta kyllä sitä ihmeen kaupalla selviää vaikka miten haastavista ajoista! Eri asia jääkö niistä mitään muistikuvia.. :D

   Poista
 4. Olipa kiva lukea sun GC-kokemuksia! Mulla on vielä metodi testaamatta enkä ehkä ikinä aio sitä puhtaasti toteuttaa, mutta kokeilla voisin nykyisillä tuotteilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sellainen kutina, että raskaus (ja imetys) muutti jotenkin omaa hiuslaatuani paljon suoremmaksi joten lopputulos ilman raskautta voisi olla paljon kiharempi! Tätä emme tosin koskaan saa tietää. Ainakin väri on paljon tummempi kuin ennen, jännää.

   Nykyisillä tuotteilla testaaminen kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta! Ei ainakaan mene rahaa silloin, jos metodi ei olekaan sinua varten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥