Kasvisruokaa koko perheelle – viikko 1

Kasvisruokia arkeen – viikko 1


Tänään maanantaina starttaa blogissani viiden viikon kasvisruokalista -postaussarja. Kerroin instagramissa pari viikkoa sitten, että suunnittelin meidän perheelle kiertävää kolmen viikon ruokalistaa, mutta ideoita tulvi niin paljon, että päädyin viiden viikon listaan arkipäiville! Viikonloppuisin ainakin meillä syödään vähän mitä mieli tekee, joten olkoot tämä inspiraationa teille arkiruokaideoita etsiessä.

Ideana on vaihdella runsaasti kasviproteiinin lähteitä ja toki halutessasi voit vaihtaa myös päälisuketta oman maun mukaan. Meillä vaihdellaan paljon tofun, soijarouheen, linssien, kikherneiden, kvinoan, papujen ja erilaisten valmiiden kasvivalmisteiden kuten nyhtökauran, härkiksen ja quornin välillä, jälkimmäiset eivät tosin kuulu sormiruokailijan ruokavalioon. Monipuolisuus kunniaan!
Linkkaan alle erilaisia esimerkki ruokaohjeita valmiiksi. Minun on silti pakko myöntää, että itse teen ruokaa fiilistellen siitä mitä kaapeissa on tai korkeintaan hieman ohjetta mukaillen. Ei siis hätää, jos sinulta puuttuu ohjeessa mainittu erikoisempi mauste tai maustetahna, jota et tulisi todennäköisesti uudelleen käyttämään. Korvaa se jollakin mitä sinulla jo on, hyvää tulee varmasti silti! Muistutuksena, että hunajaa ei tule käyttää alle 1v ruoassa, vaikka sitä ohjeessa olisikin.

Meillä on kotona 7kk ikäinen sormiruokailija. Hänelle teen samaa ruokaa kuin meille, mutta ilman suolaa, voimakkaampia mausteita ja sokeria. Välillä teen suoraan ruoan koko perheelle sopivaksi, jolloin me vanhemmat voimme lisätä lautaselle vain suolan / lisää mausteita. Esimerkiksi viikonloppuna meillä syötiin pastaa ja soijarouhekastiketta, joka maistui koko perheelle erinomaisesti!

Aina pyrin tarjoamaan ruoan kanssa myös jonkinlaista salaattia, höyrytettyjä kasviksia tai vähintäänkin kurkkua tai tomaattia.  Vaikka toki tuoreet kasvikset ja vihannekset ovat super hyviä niin monesti vähän nopeutan ruoan tekemistä valmiilla pakasteilla, tällä tavoin myös vältän hävikkiä, jota meillä herkimmin tulee hevi puolelta niiden unohduttua jääkaappiin lokeron pohjalle.

MAANANTAI : kasvis-tofuwokki nuudeleilla

TIISTAI : lempeä linssikeittoKESKIVIIKKO : lasagne

TORSTAI : kvinoapihvit & juuressose

PERJANTAI : hampurilaiset & bataattiranskalaiset
Toivottavasti tästä oli sinulle iloa! Seuraavina viikkoina tulen kirjoittamaan niin meidän perheen sormiruokailusta, siitä miten me säästetään isoja summia kuukaudessa kauppareissuilla, kasvissyöjäperheen raudan ja proteiinin lähteistä kuin erilaisista lisukkeista tarkemmin. Jos sinulla on toiveita aiheeseen liittyen niin pistä kommenttia alle tai sähköpostia osoitteeseen turkoosejaunelmia at gmail.com .


Haluaisin vielä kuulla sinun suosikki ohjeesi pavuista valmistettuun ruokaan – siihen kaipaan ideoita.

6 kommenttia

 1. Mahtava postaussarja! Odotan innolla vinkkejä ruokiin. Meillä pavut menee parhaiten chili sin/con carnessa. Äitini tekee hyviä papupihvejä, mutta itse en ole sellaisia onnistunut tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että postaussarjasta on iloa sinulle! Chili sin carnea ei olekaan tullut tehtyä aikoihin, täytyy korjata tämä vääryys pian. :)

   Poista
 2. Onpas kiva idea listailla hyviä arkiruokareseptejä :) Tästä on varmasti monille iloa! Löytyi itsellenikin monta uutta ohjetta. Ja kiitos linkkauksista blogiin, nuo kyseiset tofuwokki ja lasagne nähdään lähes viikottain meilläkin arkiruokapöydässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut todella antoisaa myös itsellen, paljon uusia ideoit ja ohjeita kokeiltaviksi. Sinulla on paljon ihania ohjeita blogissa, varsinkin voileipäkakku oli taivaallinen, kun teimme sitä pojan juhliin! ♥

   Poista
 3. Kiva tälläinen sarja, minäkin odotan vinkkejä :) Oon meidän perheen ainoa kasvispainotteinen ruokailija mutta välillä kokkailen aikuisille lapsille kasvisruokaa. Ja salaa toivon, että saisin miestä käännytettyä vähän enemmän tähän suuntaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ruoka on hyvää, ei sillä ole väliä mistä se on tehty. Meillä kotona syödään kasvisruokaa, poika ja mies välillä kalaa. Muualla tai kotiin tilattaessa mies sitten syö mitä syö, tämä rajanveto on meille ollut hyvä alusta asti. Uudet maut voivat toki olla alkuun haastavia, mutta hiljaa hyvä tulee. Toivottavasti löydät uusia vinkkejä teidän arkiruokiin ja saat muutkin perheessä innostumaan kasvisruoasta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥