RV39 – mitä tänne kuuluu?Viimeisiä viedään tämän esikoisen odotuksen kanssa ja hyvä niin. Tämä loppu odotus on yhtä jännittämistä, alaselän jomottelua, kutinaa vatsanpohjassa ja myös pientä turhautumista on ollut välillä ilmassa. Päivittäin ihmettelen sitä miten nopeasti kaikki on mennyt ja toisaalta alan olemaan todella malttamaton lapsen syntymisen suhteen. Pieni tulee kun on tullakseen, mutta kyllä kärsimätöntä luonnettani hieman koetellaan. Vauva on täysiaikainen ja laskettuun aikaan on alle kaksi viikkoa, se jos mikä tuntuu uskomattomalta. Vastahan me plussasimme, voin pahoin pienen ikuisuuden ja tapasin ensimmäisiä odottaja ystäviä. Nyt moni heistä on jo saanut joulu- tai marraskuisen syliin ja kotiinkin asti. Toivottavasti pian on meidän vuoromme!


Katkonaiset yöt ovat vaivanneet viime viikot. Ei raskauden aikana nukkuminen muutenkaan kovin herkkua ole ollut liitoskipujen, alituisen kääntyilyn ja vessassa ramppaamisen kanssa. Nyt selvästi olen alkanut heräilemään entistä enemmän ja alitajuntaisesti valmistaudun siihen ihanan kamaalaan vauvan kanssa yöheräilyyn. Olisi ihanaa nukkua nyt kun vielä voi ja moni siihen on kehoittanutkin, mutta kun ei se oikein enää onnistu. Tuntuu siltä, että sitä nukkuisi aina pari tuntia kunnolla ja loppu yö on koiranunta. Päikkäreitä nukun kun pystyn, mutta eivät nekään kauheasti lisää potkua päiviin tuo.

Uneni ovat aina olleet todella levottomia ja outoja, mutta nyt kyllä pistetään parasta. Näen jonkin verran raskaudesta, synnytyksestä ja vauvasta unia ja outoa kyllä, usein hän on niissä tyttö eikä poika. Olenkin jotenkin alkanut varautumaan myös siihen vaihtoehtoon varmuuden vuoksi! Oudoimmissa unissa viime viikkoina on vauva ollut ihmisen, lepakon ja saukon sekoitus ja toisissa unissa meidän Papun näköinen kissanpentu, jota sitten olen hoivannut kuin vauvaa. Myös paljon synkempiä aiheita olen unissa käynyt lävitse, mutta onneksi suurin osa unista on kevyttä pullamössöä outouksineen.

Koti alkaa olemaan valmis. Mitään valtavaa pesänrakennusviettiä en koe saaneeni ystäväkseni, mutta kyllä meillä koti alkaa valmiilta silti näyttämään. Niin vain huone huoneelta on täyttynyt vauvan tarvikkeista, vaikka kohtuuden olemmekin pitäneet mukana. Välillä sitä vain huokailee silti tavaran määrästä, vähemmälläkin kyllä varmasti selviäisi. Viimeiset vähän isommat hankinnatkin olen tehnyt ja vaikka tavoitteeni olikin ostaa kaikki mahdollinen käytettynä tai jättää ostamatta niin lopulta sitteri ja hoitolaukku tulivat meille uusina, kun käytettynä ei sopivia vain löytynyt. Vähän tästä poden huonoa omatuntoa, mutta toisaalta halusin oikeasti turvallisen sitterin ja taas puolestaan hoitolaukuksi sellaisen, jota tulisi käytettyä ja olisi mieluinen. Nämä eivät pakollisia missään nimessä olleet, enemmänkin pientä extraa ja mukavuudenhaluisuutta kaiken piheilyn keskelle. Tai ehkä sitten kuitenkin se jonkinlainen pesänrakennusvietti pääsi yllättämään?

Yksinäiset päivät kotona ovat kuluneet super hitaasti. Onneksi välillä tulee kaupungilla käytyä, vaikka se alkaakin aika uuvuttavaa olemaan varsinkin jälkikäteen. Odottaessa aika menee todella hitaasti ja kotona yksin kaikista hitaimmin. Blogi on jäänyt ihan heitteille ja sitä se varmasti tulee olemaankin nyt jonkin aikaa, vaikka kirjoittaminen ihanaa onkin. Vaikka arki ei nyt mitään kauhean rutiininomaista tai järkevää olekaan niin otan tämän levon kannalta, nyt ei tarvitse suorittaa tai stressata. Teen sitä mikä hyvältä tuntuu ja omaan tahtiini – eli erittäin hitaasti pitkän ajatustyön jälkeen. Onneksi Kallella alkaa syksyn opiskelujen kiireet helpottamaan ja yhteisen ajan viettäminen esimerkiksi Diablo III pelaten on ollut todella rentouttavaa. Ennen kaikkea on päiviin hyvä saada vauvaan liittymätöntä "aivot narikkaan" sisältöä ja nauttia viimeisistä rauhallisemmista hetkistä vähään aikaan.

Paljon mielessä on pyörinyt myös se mitä jos kissat kärsivät kauheasti tulevasta muutoksesta. Kirjoitin tästä Instagramin puolellekin. En pelkää kissojen tekevän pienelle mitään, vaan enemmänkin sitä että jos muutos on heille liian vaikea. Nyt kissat ovat kaikessa mukana, nauttivat todella paljon rapsutuksista, sylissä olosta, silityksistä ja yhteisistä päiväunista. Sekä Tiikeri että Papu ovat molemmat todella ihmisläheisiä ja omalla tavallaan herkkiä tapauksia. Sopeutuvatkohan kaikki uuteen tilanteeseen vai tuleeko ongelmia – sen aika näyttää. Kuitenkaan en voi muuta kuin toivoa, että asiat menevät hyvin ja alun mahdollisesta järkytyksestä toivuttuaan kissat ottavat pienen perheenjäsenen lämmöllä vastaan. Tähän aiheeseen palataan varmasti sitten myöhemmin uudestaan!

Vähän jännittää myös se missä ja millä kokoonpanolla vietämme joulumme. Voi hyvin olla, että se on poikamme ensimmäinen, mutta toisaalta raskaus voi jatkua vielä ensi vuoden puolelle. Tämän joulun vietämme kotona (tai laitoksella) täysin omalla porukalla ilman sen kummempia juhlimisia. Kuitenkin vähän taidan ruokia ennakkoon tehdä pakkaseen, jos vain ehdin. Lähtö synnärille voi tulla millä hetkellä tahansa kuitenkin! Pimeitä päiviä ja iltoja vastaan olen varustautunut (joulu)valoilla, jotka ovatkin ihanan tunnelmallisia ja oikeasti helpottavat tämän pimeän aikakauden aikana ainakin minua. 


Joko joulun odottaminen on teillä alkanut?

Madaran tuotteet koko perheelleMadara on ollut luotto kumppanini ihonhoidossa jo vuosien ajan. Jostakin syystä vasta nyt syksyllä olleen -40% päivän aikana tajusin ostaa itselleni testiin myös lapsille suunnattuja tuotteita, joiden arvelin olevan kuin luotuja atooppiselle herkälle iholleni. Kuten arvelinkin niin nämä olivat kaikki oikein passeleita ja nyt syksyn ajan olen ihastunut näihin ihanan helliin tuotteisiin vartalolle. En vauvalla tule käyttämään alkuun mitään ylimääräisiä ihonhoidon tuotteita vaan menemme puhtaasti tarpeen mukaan eli nämä tuotteet ovat toistaiseksi vain minua varten.

Vaikka en olekaan mikään alennusmyyntien ylin ystävä niin Madaran kohdalla teen herkästi poikkeuksen ja silloinkin toki vain tarpeesta. Nyt tämän viikonlopun ajan jatkuen maanantaihin asti eli 23. – 26.11. on Madaralla jälleen kaikki tuotteet -40%. Tällä kertaa onkin kiva, ettei kyse ole vain yhdestä päivästä eli kiire ei tule ja voi rauhassa tarkkaan harkita mitä ostoskoriin laittaa. Muuten kyllä olen Black Friday (viikon) tarjoukset yrittänyt sulkea silmistäni mahdollisimman tehokkaasti. Julia Thurén jakoi instassa uudelleen viimevuotisen loistavan "älä osta mitään turhaa paskaa" tekstin ja tämän allekirjoitan täysin. Kehoitankin siis lämpimästi harkitsemaan mitä oikeasti tarvitset ja välttämään niitä turhia heräteostoksia, vaikka kuinka ne houkuttaisivatkin. Ostetaan vain tarpeeseen, ei ostamisen tai materian ilosta.


postaus sisältää mainoslinkkejäLAKKA-KAURA KOSTEUSEMULSIO


Ostamani kolmikon ensimmäinen esiteltävä tuote on kauramaitoa ja lakkaa sisältävä kosteusemulsio. Koostumukseltaan tämä oli kevyttä, helppoa levittää iholle, emulsio imeytyi erittäin nopeasti ja jätti ihon pehmeäksi. Kuitenkaan ei tämä mikään mega kosteuttava ole, vaan pikemminkin sellainen hyväkuntoisen ihon ylläpitäjä. Jos kaipaat enemmän kosteutusta niin kurkkaisin Madaran DD pihlajavoin, josta olen kirjoittanut esimerkiksi täällä

Madaran lakka-kaura kosteusemulsion tuoksu on hennosti makea ja hieman vaniljainen, kuitenkin tuoksu on huomattavasti miedompi kuin mitä useimmissa Madaran aikuisille suunnatuissa tuotteissa. Kosteuttavina ainesosina tästä löytyy mm. auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä, lakkauutetta, sheavoita, kaakaovoita ja kaurauutetta – tuotteen ainesosista 100% on luonnollisia ja niistä 12% on luomua. Vaikka sarja onkin suunnattu vauvoille ja lapsille niin kaikki tuotteet sopivat erinomaisesti myös aikuisille! Lakka-kaura kosteusemulsio on dermatologisesti testattu, vegaaninen ja ecocertifioitu. Hinta on normaalisti 12e 100ml tuubi ja -40% alennuksen aikaan 7,20e

HELLÄVARAINEN KAURA- JA KAMOMILLAPUHDISTUSAINE


Näistä kolmesta ensimmäinen erittäin positiivinen yllättäjä oli kauraa ja kamomillaa sisältävä hellä puhdistusaine. Aiemmin olin kovin ihastunut Madaran Infusion Blanc kosteuttavaan suihkusaippuaan, mutta tämä on vielä sitä hellempi ja pehmeämpi puhdistus vartalolle. Vaihtelen tällä hetkellä tämän ja Carita Cosmetiikan suolasaippuan välillä ja ihoni on voinut erinomaisesti, vaikka toki lämmityksen aiheuttama ilman kuivuminen on alkanut tuntumaan pikkuhiljaa ja ihon kosteuttamista on saanut lisätä.

Puhdistusaineen annostelu on helppoa pumppupullon ansiosta ja pieni määrä riittää helposti koko vartalolle suihkussa. Kaura-kamomilla puhdistusaine vaahtoaa pehmeästi, tämä tuntuu iholla oikeasti todella hellältä ja voin sen vuoksi suositella lämpimästi tätä lapsiperheisiin vauvasta vaariin. Tuote sopii oivallisesti myös kylpyvaahdoksi tai käsisaippuaksi. Iho jää pesun jälkeen pehmeäksi ilman sitä kuivaa kutisevaa ja natisevaa tuntua, jonka saan herkästi vähänkin voimakkaammista suihkusaippuoista. Lakka-kaura kosteusemulsion tapaan tässäkin on mieto omanlaisensa makea tuoksu ja tämäkin on vegaaninen. Hintaa 200ml Madaran kaura-kamomilla puhdistusaineella on normaalisti 11,50e ja -40% alennusten aikana 6,90e
TÄYTELÄINEN KAAKAO- JA LUUMUÖLJY


Viimeisenä näistä oma suosikkini ihanan täyteläinen ja paksu kaakaota ja luumunsiemenöljyä sisältävä öljyseos. En ole ennen tällaiseen koostumukseen (luonnon)kosmetiikassa törmännyt ja öljy on oikeasti todella paksua ja kermaisen pehmeää, yllätyin koostumuksesta ensimmäisellä kerralla aika paljon! Sisällysluetteloon kun kurkkaa niin siitä löytää mm. auringonkukkaöljyä, macadamia-pähkinän siemenöljyä, mehiläisvahaa, jojobaöljyä, luumunkiviöljyä, tyrnimarjauutetta, koiranruusu-uutetta sekä kaakaovoita. Tästä tuotteesta 100% on luonnollisia ja huimat 86% luomua! 

Toisin kuin lakka-kaura kosteusemulsio niin tämä on huomattavasti kosteuttavampi ja parempi ase kuivaa ja hilseilevää ihoa hoitamaan. Tämä paksu öljyseos sopii hyvin päivittäiseen vartalonhoitoon sekä hierontaan jättäen ihon jälleen kerran erittäin pehmeäksi, hoidetuksi ja kosteutetuksi. Usein sipaisen tätä kutiseviin kuiviin kohtiin iholla, huulille, edelleen venyvään raskaus vatsaan sekä välillä hieron sitä ihan koko vartalolle suihkun jälkeen. Iho jää toki hieman öljyisemmän tuntuiseksi aluksi kuin sarjan kosteusemulsion kanssa, mutta tämä on oikeasti aika tuhtia tavaraa ja olisikin ihme jos se imeytyisi hetkessä. Ennen kaikkea tämä on loistava täsmätuote kuiville ihoalueille! Tuotteen tuoksu on hennon makea kuten myös kahdessa muussakin postauksen tuotteessa. Mehiläisvahan takia tämä ei kuitenkaan ole vegaaninen. Hintaa 85ml tuubilla on normaalisti 12e ja -40% alennusten aikaan 7,20e
Sarjaan kuuluu näiden kolmen tuotteen lisäksi myös vegaaninen lehmuksenkukkauutetta ja kauraa sisältävä sampoo, jota en edellisellä kerralla vielä tilannut testiin. Nyt kuitenkin muuhun sarjaan tykästyneenä aion tilata seuraavaksi myös sen testiin. Kaiken kaikkiaan näistä jokainen löysi tiensä jokapäiväiseen käyttöön ja tulevat varmasti näkymään blogissa vielä uudestaankin!


Onko sinulla kokemuksia Madaran organic baby & kids sarjasta?
postaus sisältää mainoslinkkejä

Yllättävät asiat raskaudessaViime viikolla siirryin vihdoin virallisesti äitiyslomalaiseksi. Olen toki kotona ollut jo pidempään muiden syiden takia, mutta nyt tuntuu että voin ottaa rennommin ja keskittää kaikki ajatukset vauvan tuloon. Marraskuun pimeys on yllättänyt minut jälleen kerran ja se näkyy blogissakin hiljaisuutena, sillä kuvia hyvällä valolla tuntuu olevan aika mahdoton saada tällä hetkellä. Into kirjoittaa sen sijaan olisi kyllä vielä kova, saa olla miten käy kun poitsu syntyy! Onneksi energiaa on tuonut äitini lähettämä kirkasvalolamppu sekä valoisammat päivät. Tänään aamulla hihkuin innosta, kun ulkona kaikki oli kauniisti valkoisessa huurteessa kiitos pakkasen. Nyt ajattelin jakaa teidän kanssanne asioita, jotka ovat minut yllättäneet tavalla tai toisella raskauden aikana.


Alituinen kuumuus. Nyt en tarkoita sitä, että pitäisin itseäni jotenkin todella hottiksena raskaana ollessani. En palele vuodenajasta riippumatta ja tämä on ihanaa! Varsinkin iltaisin tarvitsin ennen kaksi peittoa ja silti tärisin peittojen alla pidemmänkin aikaa ennen nukahtamista. Nykyään nukkumaan mennessä peitto tuntuu välillä turhalta. Ennen aina käteni ja varpaani olivat ihan jäässä, mutta nyt verenkierto on parantunut huomattavasti ja en palele ellei oikeasti ole kylmä!

Ajan kuluminen. Alkuun raskaus tuntui matelevan eteenpäin super hitaasti, kun odotin jokaista alkavaa viikkoa kohti turvallisempia aikoja. Sitten yks kaks olikin jo puoliväli ja nyt on loppusuora enää edessä. Tarkalleen ottaen kuukausi laskettuun aikaan, hui! Ajallisesti raskaus on paljon pidemmän tuntuinen mitä ennakkoon ajattelin, mutta kyllä se aika välillä juoksee kauheaa vauhtia eteenpäin ja sitä haluaisi melkein jarrutella.

Viimeisen kolmanneksen helppous. Olin aivan varma siitä, että viimeinen kolmannes tulisi olemaan minulle raskaudessa haasteellisin. Kuitenkin tämä on osoittautunut kaikista helpoimmaksi, sillä tällä hetkellä selän si-nivel kivut ovat helpottaneet ja oikeastaan vain liitoskivut kiusaavat päivittäin. Kyllä niiden kanssa tulee edelleen kiroiltua ja purettua hammasta, mutta kun tietää että tilanne voisi olla vaikeampikin niin pyrin olemaan niistä valittamatta. Isomman mahan kanssa toki liikkuminen ei ole niin sulavaa, törmäilen vähän kaikkeen seinistä ihmisiin ja olen super kömpelö. Huvittavin näky olen kun yritän nousta ylös sohvalta tai meidän matalan automme penkiltä, mutta onneksi tässä ei ole enää pitkää aikaa jäljellä!
Liitoskivut on pakko mainita myös erikseen, sillä en ennen rv 19 tiennyt niitä olevan edes olemassa. Eniten niissä yllätti se miten kovia ne voivat olla ja miten sitä volyymia kipuun tulee enemmän ja enemmän viikkojen edetessä. Toki myös yllättävää oli miten ne vaikuttavat ihan kaikkeen! Onneksi kuitenkin nämä kivut tuppaavat ihmisillä jäämään sinne synnärille.

Alkuraskauden kauhujen unohtaminen. Ensimmäisen kolmanneksen aikana vannoin ettei meille tule enää yhtään lasta tämän jälkeen, sillä päivittäinen pahoinvointi aamusta iltaan yllätti minut todella kovin. Kuitenkin nyt tuo kaikki alkaa olemaan jo unohtunut ja Kalle on luvannut kyllä muisuttaa siitä hirveästä "krapulasta", joka kesti reilut kaksi kuukautta jos vauvakuume meinaa iskeä uudelleen liian pian. Jotenkin olin aivan varma, että saisin tuosta ajanjaksosta elinikäiset traumat, mutta nyt se kaikki alkaa olemaan vain haaleaa huttua menneisyydessä. Aika kultaa muistot?

En muuttunutkaan hormonihirviöksi. Olin aivan varma, että minusta tulisi todella herkkä odottaja, mutta sen sijaan olen vain tasoittunut ja ollut suorastaan seesteinen pääosin. Toki synnytyksen jälkeinen aika voi olla jotakin ihan muuta, mutta ainakin näin raskausaika on ollut yllättävän helppoa. Toki sen lisäksi, että olen tasaisempi olen myös kääntynyt enemmän sisäänpäin ja halunnut olla yksin. Toisaalta hössöttävät ihmiset ovat huomattavasti ärsyttävämpiä kuin ennen, en kestä mitään höösäämistä ja lässytystä. 

Missä olette (öiset) ruokahimot? Ennen raskautta vähän jännitin tulisiko jokin kauhea lihan himo ensimmäistä kertaa reilun kymmenen vuoden kasvissyönnin jälkeen, mutta onneksi näin ei ole käynyt. Muutenkaan mitään valtavia himoja tai pakkomielteitä tiettyjä ruoka-aineita kohtaan ei ole ollut, vaikka jossakin kohti punajuuri tai mannapuuro maistuivat erityisen hyvältä. En ole herännyt keskellä yötä himoitsemaan hampurilaisia tai pannukakkua. Ehkä voin kiittää tästä vihdoin säännöllisempää ateriarytmiä, lisääntynyttä veden juontia ja toisaalta sitä etten ole kieltänyt itseltäni herkkuja vaan enemmänkin pyrkinyt pitämään niissä kohtuuden. Näiden lisäksi on muita pienempiä juttuja. Maha ja liikkeet siellä tuntuvat ihan erilaisilta mitä ajattelin ennakkoon, se kaamea väsymys alusta yli puolen välin, pesänrakennusvietti on varmaan eksynyt matkalla meille, hehkeää oloa ei ole myöskään näkynyt, raskaus ei ole aina ihanaa ja vaikka useampi sitä minulta on udellut niin synnytys ei pelota minua millään lailla. Sen sijaan nyt mukaan arkeen on tullut ihanan kutkuttava jännitys, kohta meillä on pieni sylissä ja siitä alkaa täysin uudenlainen arki ja elämä.  ♥


Yllättikö raskaus sinut jotenkin?