KirjahaasteViime viikko oli hirveää touhotusta; oli töitä, sisko tuli ystävänsä kanssa yökylään kolmeksi yöksi, treenasin ja tapasin pt:tä, leivottiin siskon kanssa äitienpäiväkakkua ja lopulta sunnuntai meni reissatessa Lohjan suunnalle ja äitienpäivää viettäen. Ja kun koitti maanantai tuli vatsatauti ja kuume kylään, nyt vasta alkaa helpottamaan! Jotenkin naurattaa, että nyt taas hieman pidemmällä vapaalla sairastetaan sen sijaan, että olisin päässyt toteuttamaan projekteja blogin parissa ja salilla. Toivottavasti seuraavat vapaat ovat hieman suotuisemmat.. 

Muutama viikko sitten ihana Kuiskauksia -blogin Niina haastoi minut Kirjahaasteeseen. Välillä on aivan ihanaa  kirjoittaa niin sanotuista valmiista aiheista ja varsinkin nyt kun aivot käyvät sairastelun jäljiltä hitaalla. Kiitos Niina haasteesta ja käykää ihmeessä vierailemassa hänen ihanassa blogissaan!
1. Kirja, jota luet juuri nyt.

Tällä hetkellä en lue mitään kirjaa. Yöpöydällä on jo pidempään lojunut Alan Hollinghurstin Vieras lapsi,  mutta siitä olen saanut luettua vasta ensimmäisen luvun. Vaikutti lupaavalta, mutta aikaa lukemiseen ei ole oikein ollut. Vaihtoehtoisesti kun tartun kirjaan niin tulee todella nopeasti väsy. Kesällä lupaan pyhittää enemmän aikaa kirjoille, nyt saa heittää omia suosikki teoksiaan kommenttiboksiin! :) 


2. Kirja, josta pidit lapsena

Rakastin lapsena Mauri Kunnaksen kirjoja! Varsinkin Riku, Roope ja Ringo -sarja kuului kameleontteineen, kuussa käymisineen ja televisiostudiossa vierailuineen on painunut hyvin mieleen. Mieleen painumisesta tosin voidaan varmasti kiittää paljolti maailman parhaita kuvituksia! Yksittäisistä kirjoista maininnan ansaitsee Elina Karjalaisen  Uppo Nalle ja sukelluskello, joka jaksaa jotenkin vieläkin viehättää. 

3. Kirja, joka jäi kesken
Jostakin syystä minulla jää kaksi kategoriaa kirjoista melkein aina kesken. Ensimmäinen on elämänkerrat. Kyse ei ole siitä, ettei minua kiinnostaisi, vaan olen lukenut niitä todella hitaaseen tahtiin ja lopulta vain unohtanut. Näin on käynyt suurien idolieni kuten Tove Janssonin tai Frida Kahlon kanssa. Toinen mikä minulla jää erittäin helposti kesken ovat pokkarit, olen koko elämäni aikana saanut luettua muutaman pokkarin kokonaan. Kirjojen pitää minun kohdalla olla kovakantisia, muuten on hyvänkin teoksen kohdalla riski jäädä kesken!


4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Näitä riittää vaikka millä mitalla. Ehkä yksi suurimpia elämääni vaikuttaneimmista on Kemikaalicoctail -blogin kirjoittajan Noora Shinglerin kirja Marjoja ja Maskaraa. Kirja herätti minussa voimakkaita tunteita ja sai oikeasti muutoksia aikaan. Toinen maininnan arvoinen on Marie Kondon Konmari

5. Kirja, johon palaat uudelleen
Tähän on pakko sanoa J. K. Rowlining koko Harry Potter -sarjan. Olen suuri fani ja nuo kirjat on tullut luettua useaan otteeseen läpi, kirjahyllyssä odottelee sarjan viimeinen osa englanniksi. 
Tällaisia tällä kertaa! En lähde nyt haastamaan ketään, mutta ottakaa kaikki kirjan ystävät tästä koppi! Jatkan parantelua täällä sohvan pohjalla tuijotellen Fitnesspäiväkirjoja :)

4 kommenttia

 1. Kiva, kun lähdit mukaan kirjahaasteeseen! <3 Meillä muuten luetaan kovasti Värikäs päivä -kirjaa, se on kulkenut matkassa minun omasta lapsuudestani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta minun vanhasta alkavat jo sivut irtoilemaan, ideana olisi tulevaisuudessa ostaa saman kansien sisässä olevat kaikki Rikun Roopen ja Ringon seikkailut :) Kiitos haastamisesta Niina ja oikein ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 2. Hei mä voisin lainaa seuraavaks sulta tun Marjoja ja Mascaraa kirjan! :D

  Konmarikin jo tovi sit tullut luettua, odottaa tuolla et kerittäis näkee ja saan palautettua sen ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aletaan olemaan vihdoinkin hengissä :D Mut joo hei ehdottomasti kannattaa lainata se, se on ihan mun lemppari :) Miks mä luen Konmarin niin usein Kommarina :'DD

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥