Koti siistiksi ekologisestiToiset vihaavat sitä, toiset rakastavat, mutta joka tapauksessa uskon jokaisen teistä sitä tekevän tavalla tai toisella (vähintäänkin delegoimalla tehtävät eteenpäin).  Arkena siivotaan meillä vain pakolliset ja vapaa päivinä panostetaan sitten enemmän ja huolellisemmin! Vaikkei siivoaminen aina aiheuta hurraa huutoja niin kaikesta voi tehdä ainakin siedettävää ja tässä oma asenne on aika ratkaisevassa osassa.

Kun lähden siivoamaan haluan tehdä sen kunnolla ja hyvällä omatunnolla. Tämä tarkoittaa minulle sitä, että tuotteet ovat ekologisia ja eettisiä. Omalla kohdalla tutkin tuotteista ovatko ne vegaanisia, testataanko niitä eläimillä, onko uudelleen täyttö mahdollisuutta, mitä kaikkea tuote sisältää ja missä ne on valmistettu. Oma ihoni ei tykkää yhtään vahvoista kemikaaleista ja joudun olemaan pesuaineiden kanssa todella tarkkana. Kun siivoan kotini, tahdon sen tuoksuvan raikkaalle ja luonnolliselle, en myrkyille. Nämä ovat taas näitä pieniä tekoja ja kun aletaan kokoamaan pienten palasten palapeliä onkin kasassa suurempi kokonaisuus. Jokainen meistä voi tehdä kaupassa näitä pieniä valintoja.


Postaus toteutettu yhteistyössä maahantuojan kanssa, sisältää mainoslinkkejä


Löysin vegaaniset ja ekologiset Lilly's Eco Clean kodin pesu- ja puhdistusaineet muutama vuosi sitten I love me -messuilta. Sen jälkeen merkki on tullut vastaan yhä useammin ja useammin ja löytynyt meidänkin ostoskorista aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Riemu oli suuri, kun yhdessä meidän lähi Prismassa (niitä taitaa olla neljästä viiteen :D) pyykinpesuaineiden joukosta löytyi heidän huuhteluaineensa ja kun aloin tarkastelemaan tilannetta, niin muitakin tuotteita löytyi! Hinnat ovat mielestäni erittäin edullisia moneen muuhun ekologiseen merkkiin verrattuna ja ruokakaupassa hinnasta jää helposti "erikoiskaupanlisä" pois. On erittäin hienoa, että ihan normaalien ruokakauppojenkin ekologisten pesuaineiden valinnanvara kasvaa!
Lilly's Eco Clean on kahden suomalaisnaisen perustama Irlantilainen ekologinen kodin puhdistus- ja pesuainesarja. Tuotteet ovat biohajoavia, pakkauksissa on käytetty kierrätysmuovia, ne ovat vegaanisia, niitä ei ole testattu eläimillä ja mikä parasta: heillä on saatavilla täyttöpakkauksia! Näin säästät helposti sekä luontoa että rahaa. Kaikkia aineita tarvitaan puhdistukseen aika pieni määrä, eli nämä eivät ole mielestäni täysin verrannollisia normaaleihin pyykin- ja astianpesuaineisiin hintaa katsottaessa. Ja lopulta miksi ei maksaa myös puhtaammasta omatunnosta? Kaiken kaikkiaan sarja on ihanan raikas, pullot ovat mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin kauniita ja tähän asti kaikki kokeilemani tuotteet todella toimivat vähintäänkin yhtä hyvin kuin "perus"aineet ellei paremminkin. 

Positiivisimpia kokemuksia sain heidän Rasvan- ja kalkinpoistajasta, jonka avulla sain uunin pestyä ihanan raikkaaksi ja puhtaaksi ilman sitä kauheaa käryä, mikä helposti tulee ensimmäisillä uunin käyttökerroilla pesun jälkeen. Mitä luonnollisempia tuoksut ovat sen parempi, mutta tehosta ei pidä tinkiä! Lilly's Eco Cleanin tuotteissa on käytetty ihan tuttuja aineita, kuten ruokasoodaa ja etikkaa. Meillä on ollut omia sekoituksia käytössä perus yleispuhdistusaineeksi, mutta on vain pakko myöntää, että jään kakkoseksi hyvinkin nopeasti heidän yleisputsarille, joka käy myös ikkunoiden pesuun. Huuhteluaineena käytin pitkään etikkaa, mutta en tiedä johtuiko siitä vai silloisesta pesuaineesta kun vaatteet alkoivat pikkuhiljaa haisemaan aika tunkkaiselta. Aluksi otin käyttöön Lilly's Eco Cleanin huuhteluaineen ja pyykistä tuli ihanan pehmeää ja eteerisistä öljyistä tuleva tuoksu ei ollut ollenkaan liian voimakas. Nyt kun sain testiin myös pyykinpesuaineen olen ollut tyytyväinen, pyykki on puhdasta ja raikasta. Ihokin kiittää, kun kummatkin pyykinpesuaineet ja huuhteluaine sisältävät luomu aloe veraa. 


"Luonnosta huolehtiminen alkaa kotoa, kodista huolehtiminen alkaa kehostasi. Kun huolehdit kehosi terveydestä, huolehdit myös ympäristön terveydestä.”
– Lilly’s Eco Clean tuotteiden äiti, Lilli


Voisin lähteä tässä ylistämään heidän ihania tuotteitaan vaikka kuinka pitkään, mutta sen sijaan haluankin antaa teille mahdollisuuden päästä itse kokeilemaan tuotteita! Sain teille arvottavaksi paketin pyykinpesuun: Hajusteettoman pyykinpesuaineen ja sen kaveriksi huuhteluaineen sekä kumpaankin täyttöpakkaukset! 

Arvontaan voit osallistua helposti vastaamalla seuraavaan kysymykseen Miten sinun kodin puhdistuksessasi näkyy ekologisuus? Kysymykseen vastaamisella sekä julkisena lukijana olemalla saat yhden arvan ja extra arvan voit napata seuraamalla blogia myös Facebookin puolella! Kannattaa myös käydä tykkäämässä Lilly's Eco Clean Suomen -sivuista facebookissa. :) Jätäthän myös sähköpostiosoitteesi, että saan sinut kiinni arpaonnen osuessa kohdallesi. Arvonta aikaa on sunnuntaihin 15.05.2016 klo 21:00 asti. Good luck! 
Yhteistyössä Lilly's Eco Clean maahantuojan Nordic Health Systems Oy:n kanssa, osa tuotteista saatu testiin, affiliatelinkki

33 kommenttia

 1. Pakko osallistua! Meillä ekologisuus näkyy mm siinä, että teen itse oman yleispuhdistusaineen, käytän paljon esim soodaa, etikkaa ja sitruunaa keittiössä. Kotona on myös muutamia ekologisia puhdistusaineita joita ostan aina mahdollisuuksien mukaan. S posti on liisasoul@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Ihana arvonta! Osa tuotteista onkin tuttuja, tykkään. <3 Meillä käytetään luontoystävällisiä tuotteista siivouksessa ja monesti tehdään myös itse. Soodalla, etikalla ja sitruunalla pärjää jo aika hyvin. Kaksi arpaa. :)

  kuiskauksiablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Näkyy sillä tavalla, että suosin ekopesuaineita ja toisinaan käytän siivouksessa ruokasoodaa ja etikkaa. Tykätty myös facessa, joten kaksi arpaa. =)

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ekologisuus näkyy sillä tavalla, että yritän mahdollisimman paljon siivota ilman kemikaaleja mikrokuituliinalla. Kertakäyttöliinoja en käytä. Pyykinpesu- ja tiskiaineet ostan mahdollisuuksien mukaan aina luontoystävällisiä, mielellään kotimaisia tuotteita. :) piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Eco Celanin kalkinpoistoon tarkoitettu pesuaine on parhaillaan käytössä.
  Muita en ole vielä kokeillut. Ruokasoodaa ja etikkaa käytän.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Meillä ollaan nyt tajuttu käyttää ekologisempia pesuaineita. Pyykinpesuaineissa on mennyt kyllä jo pitkään ympäristöystävälliset tuotteet. Uuteen asuntoon hommattiin juurikin noita Lilly's Eco Cleanin pesuaineita (rasvanpoisto, astianpesuaine & pyykinpesuaineet). Jonkun verran tehdään myös itse ruokasoodasta & etikasta omia pesuaineita. henustain (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Käytän aika paljon etikkaa, ruokasoodaa ja sitruunaa kodin puhdistuksessa. Samoin mäntysuopaa. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 8. ... Niin ja kahdella mukaan, tykkään myös fb:ssä. :)

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana arvonta! Ekologisuus näkyy mun kodin puhdistuksessa siinä, että mahdollisuuksien mukaan ostan ekopesuaineita. Olen syönyt vegaanisesti jo yli vuoden, joten haluan saada veganisoitua loputkin pesuaineet yms. Esteenä on vaan ollut tähän asti korkeat hinnat niin ei oo ihan innostanu lähteä testailemaan mikä olis hyvä. Joo, mutta kahdella arvalla mukana :) sanna.tuominen94@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Siivouksessa käytän ruokasoodaa ja etikkaa, huuhteluaineena pyykinpesussa olen jo pitkään käyttänyt vain etikkaa. Myös puhdistussuihkeet ym olen vaihtanut ekologisiin tuotteisiin jo kauan sitten. Yhdellä arvalla mukaan. riiti81( at )gmail.com

  VastaaPoista
 11. Pyrin kaikissa hankinnoissa ekologisuuteen. Minä käytän myös soodaa ja etikkaa mm mattojen tahrojen poistoon. Mukana yhdellä arvalla.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Ei vitsi, kuulostaa ihan huikeelta. Just tällaisia pesuaineita ei löydä ei sitten mistään, onneksi tilanne taitaa olla korjaantumassa! :) Ihan Prismastako löysit siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä on tullut vastaan Prismassa Tampereella ja taitaa olla muuallakin aika hyvin, kannattaa tsekata Lillien sivujen kautta myyntipaikat, niitä on aika huima märää! :) Jotenkin on muuten hassua, miten Prismoissa niiden hinnat vaihtelevat todella paljon, että näköjään niidenkin välillä on suuria eroja.

   Poista
 13. Käytän ainoastaan luonnollisia pesuaineita niin pyykinpesussa, astianpesussa kuin siivoamisessakin! Kemikaalimyrkyistä taitaa olla jäljellä enää uuninpuhdistusaine, jota inhoan yli kaiken, se haju on aivan jäätävä :( Täytyy siis ehdottomasti lahjoittaa se jollekin joka sitä haluaa käyttää ja testata itse tuota sun suosittelemaa tuotetta! Arvonnassa mukana kahdella arvalla :) takeabreathblog(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kuulostavatpa ihanilta tuotteilta! Meillä siivouksessa suositaan paljon soodaa ja etikkaa, sekä vanhaa kunnon mäntysuopaa! :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Meilläkin on sooda ja etikka käytössä, ja muut niksipirkoista opitut konstit :)
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Hei mikä prisma? :D

  Mut arvonnassa mukana! Kahella arvalla.

  Mie oon viime aikoina yrittänyt kiinnittää huomiota pesuaineisiin ja valita ne eläinkokeettomat ja mahdollisimman ympäristöystävälliset tuotteet. Vielä on matkaa edessä ja vanhoja aineita, mitkä tarvii kuluttaa pois, mutta pikku hiljaa pienillä valinnoilla parempaa kohti (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitsi en muista mikä oli Linnainmaan Prisman tilanne, kun ei oo siellä tullu käytyä muutamaa viikkoon, mutta ainakin Kangasalalla oli jotakin (aika huonosti). Prismojen välillä hinnat vaihtelee muuten kanssa aika paljon!

   Poista
 17. Meillä näkyy siten, että suositaan ekopesuaineita ja käytetään myös esimerkiksi ruokasoodaa ja sitruunaa puhdistamiseen. Kahdella arvalla mukana :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kahdella arvalla mukana, Facebookissa tykkään nimelläni Elise H..
  Ekologisuus näkyy meillä niin, että olen alannut pikku hiljaa ottaa käyttöön ekologisia puhdistusaineita. Näitä palkintona olevia tuotteita en ole vielä kokeillut, joten mieluusti ne kokeiluun ottaisin :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Loistava arvonta! Ekologisuus näkyy meillä juuri ekologisempien puhdistusaineiden käytössä. Myös soodaa, etikkaa ym. tulee käytettyä puhdistuksessa. Aina sitä yllättyy miten hyvin nuo vanhat niksit toimivat puhdistuksessa!
  jenni.jouppila@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Pyrin suosimaan ekologisia puhdistusaineita. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Usein olen lillyjä hiplannut juurikin prismassa mutta nuukuuksissani jättänyt ostamatta. Yritän poimia ekologisia juttuja pesuaineissa ja aika tihrustaja olenkin kaupn hyllyjen välissä.. Myös eläinkokeita vastustan. Vaikkakin ymmärrän että jotenkin esim syöpälääkkeuitä on testattava ennen ihmistä.Tosin koekaniinina tässä itekkin olen.....Valikoiva täytyy olla..maapallokaan taida olla ikuinen :)
  Mukana ehdottomasti! bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo ovat todella riittoisia, pieni määrä tuotetta voi helposti ajaa saman asian kuin vähän isompi määrä "normaalia". :) Syöpälääkkeet ovat mielestäni asia erikseen, niissä ei voida täysin välttää eläinkokeiden tekoa. Kuitenkin kosmetiikan kanssa (ja vaikka se on eu-alueella kielletty, sitä kierretään kyllä ja lujaa) eläinkokeet ovat täysin turhia! Onnea arvontaan! :)

   Poista
 22. Yritän myös hyödyntää keittiötuotteita, kuten ruokasooda, etikka ja sitruuna siivouksessa ja pyykinpesusssa!
  Blogger- ja fb-seuraajana kahdella mukaan!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Olen itsekkin törmännyt tuotteeseen messuilla! Ja tosiaan kiinnostaisi päästä kokeilemaan - nykyisin ekologisuus ei varmastikkaan näy meidän siivouksessa niin paljon kun haluisin, mutta tahtoisin päästä muuttamaan asian, onhan se todella tärkeää! Seuraan facebookissa ja olen lukijana.
  roosa.n-@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Tällä hetkellä ekologisuus ei näy niin paljon kuin haluaisin. Käytän kyllä esim. ruokasoodaa, sokeripaloja (hellan puhdistukseen) ja sitruunaa siivouksessa, mutta muilla alueilla ois vielä petrattavaa :)
  emilia.severalmiles@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Meillä ekologisuus näkyy jo jonkin verran siivouksessa mm. sitruunan, etikan ja ruokasoodan muodossa, mutta toki aina olisi paranneltavaa!
  19jenna97@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Jonkin verran olen ruvnnut ostamaan ekologisia siivousaineita, mutta sooda on usein käytössä.

  VastaaPoista
 27. Ekologisuus näkyy siinä ettei kodin puhdistusta juuri tapahdu, hehheh! Ei vaan, pieni opiskelijakotini sai perintönä kaikenmoisia tarvikkeita, niin ekompaa on mielestäni käyttää ne pois sen sijaan että heittäisi vaan menemään että saisi ostettua uutta tilalle. Aarteena mainitsemani perinnön (xD) joukossa oli kuitenkin pesupähkinöitä muutama! Ja vettä säästän tietenkin :) ja koska kotini on niin pieni, niin en edes omista imuria niin säästyy sekin vähä sähkö ja muu kun näppärämmin roskat ja pölyt saa lattialta lastalla ja rikkalapiolla

  liljankukka(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Tunnustan, että ei näy kovinkaan paljoa, sillä ei ole oikein tietoa ekologisista puhdistusaineista ym. Näitä tuotteita olisi kyllä ihan mahtavaa päästä kokeilemaan :)
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Olen joiltakin osin siirtynyt ekopesuaineisiin ja joskus käytän siivouksessa keittiön kaapeista löytyviä aineita (sitruuna ja ruokasooda). Lisäksi pidennän siivousrättien käyttöikää pesemällä niitä. Kahdella arvalla mukana :)
  pokkaritaivas(a)gmail.com

  VastaaPoista
 30. Ekologisuus näkyy mulla niin että käytän ruokasoodaa ja etikkaa paljon siivouksessa :) yhdellä arvalla mukana.

  huuhkajarocks (at ) gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥