Keväisissä tunnelmissaJostakin syystä sisällä koneen ääressä istuminen ei ole maistunut viime aikoina ollenkaan, kun vaihtoehtona on ollut takapihan laittaminen ulkona. Säät ovat suosineet meitä viime päivinä, vaikka pieniltä sadekuuroiltakaan ei olla vältytty. Tänään kävelin kaupalle ostamaan jäätelöä, kun lämpötila kävi +18 yläpolella ja toki otin kamerankin mukaan. Haaveilin sinivuokkojen löytämisestä ja onnekseni niitä sattuikin reitilleni, lopulta isojakin alueita täynnä näitä kauniita sinivioletteja kukkasia. 

Olen nauttinut tästä keväästä enemmän kuin koskaan ennen, on ollut ihanaa nähdä päivittäin meidän kodin pihalla kevään merkkejä ja katsella miten kukkapenkeistä nousee erilaisia varsia ja lehtiä huimaa vauhtia. Pihamme on yllätyksiä täynnä, emme yhtään tiedä mitä kaikkea sieltä ilmestyy. Olen myös saanut lihakset pitkästä aikaa kipeiksi kyykkiessä penkkien reunoilla, haravoidessa lehtiä ja kuollutta nurmikkoa pois ja leikatessa pensaiden oksia. Kalle on kärrännyt yli kymmenen kottikärryllistä pois. Meille sattui hyvä tuuri, sillä rivitaloasuntomme piha on kivan kokoinen, mutta toisaalta töitä riittää kun sitä ei ole reiluun vuoteen hoidettu ollenkaan.

Olen siis päässyt opettelemaan asioita kantapään kautta, harjoitellut, nauttinut ulkona olemisesta ja samalla suunnitellut mihin laittaisin kasvulavoja. Sisällä eteläikkunalla on taimia kasvamassa ja voimistumassa, niitäkin on ihanaa katsella ja hoitaa päivittäin. Paljon olemme saaneet jo raivattua takapihaa ja kunhan en vasemmalla kädellä voimaa käytä tai purista mitään lujaa niin aina hetken kerrallaan voi ahertaa. Auringonpaisteessa pihan laittaminen on parasta lääkettä mitä tällä hetkellä itselleni tiedän. 

Vielä pitäisi yrittää miettiä monta lavakaulusta haluan päällekkäin, mitä laitan kasvulavojen pohjalle, tai entä minkälainen sekoitus multaa niihin tulee. Kuppikuntia on niin monia ja kauheasti ei ole tuohon nyt rahaa laittaa. Vinkit ovat siis erittäin tervetulleita! Tämä kaikki on minulle uutta ja inspiraatiota käyn hakemassa viikonloppuna Tampereen Supermessuilta, jotka alkoivat tänään ja kestävät viikonlopun ajan. Lainasin myös kirjastosta hyvän ja inspiroivan kirjan Lavatarhuri*, joka minun on pakko saada itsellenikin, voisikohan se löytyä messuilta? Jälleen messuilla puutarha juttujen lisäksi kiinnostaa myös kotimaan matkailun puoli, sillä inspiraatiota sille puolelle kaivataan aina. Kesällä haluaisin päästä vähän reissaamaan kotimaassa, saa olla mitä tälle ajatukselle vielä käy.

Messujen lisäksi huomenna suuntaan Helsinkiin ja kohti Blogisisarten kevätmiittiä! Olen todella innoissani ja huomista onkin odotettu jo pitkään. On ihanaa päästä näkemään taas näitä huikeita naisia. Nautitaan näistä aurinkoisista päivistä ja ihanaa viikonloppua sinulle ♥

Onko sinulla jo suunnitelmia kesäksi?


Voit seurata minua instagramissa, facebookissa ja pinterestissä!


*mainoslinkki

3 kommenttia

 1. Kivoja puuhailuja Sinulla :) Kevät on mahtavaa aikaa! Kivaa blogisisko tapaamista!

  VastaaPoista
 2. Mää ootan kovasti, että lumet sulais, että pääsis frisbeegolffaamaan taas talven jäljiltä. Kesäksi ei oo suunnitteilla kummempia, ehkä Rovaniemen reissu.

  VastaaPoista
 3. Meillä on kaksi yksittäistä lavakaulusta. Viime kesänä niissä kasvoi mansikoita, herneitä, persiljaa, tilliä ja minttua. Varastossa olisi kaksi lavakaulusta. Oli tarkoitus korottaa ensi kesäksi. Toisaalta tekisi myös mieli lisätä kasvimaata ja kasvatettavia kasveja.
  Toivottavasti teillä oli onnistunut tapaaminen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥