Raskaus ja ihon hoitaminen



Raskauden aikana olen jaksanut kiinnittää extra huomiota ihon hoitoon, vaikka siinä muuten olenkin aika hutilus. Jo plussasta asti rasvasin ja öljysin itseäni normaalia innokkaammin päivittäin, jotta iho olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa sitten kun se alkaisi venymään vatsan kasvaessa. Tästä muuten kannattaa opetella tapa alusta asti, jossakin vaiheessa sen tekee aina huomaamattaan! Raskauden aikana naisen vartalo kokee todella valtavan muutoksen lyhyessä ajassa ja iho on kovilla. Atoopikkona olen toki aina joutunut kiinnittämään turhankin paljon huomiota ihonhoitoon, mutta varsinkin nyt se on korostunut. Päivittäisestä ihon hoitamisesta on ollut kyllä hyötyä, sillä ihoni on parhaassa kunnossa vuosiin! 

Markkinoilta löytyy paljon tuotteita raskausarpien ehkäisyä varten, mutta oikeasti arpia ei voi ehkäistä millään ihmevoiteilla. Raskausarpien syntyyn vaikuttaa eniten geneettinen perimä ja repeymät lähtevät paljon syvempää kuin ihon pinnasta, jossa ne näkyvät viimeiseksi. Mitä nopeammin vatsan koko kasvaa niin sitä kovemmalla koetuksella iho on. Se mihin voit vaikuttaa on ihon hoitaminen, riittävä veden juominen ja terveellinen ruokavalio. Nämä kaikki vaikuttavat ihon kimmoisuuteen ja tärkeintä onkin huolehtia omasta hyvinvoinnista raskauden aikana, sillä ei ole väliä kuinka kallista voidetta iholleen laittaa.


Mummy Tummy saatu blogin kautta testiin, postaus sisältää mainoslinkkejä


Olen kuullut monen odottajan suusta, että ei sillä ole väliä rasvaako ihoa tai ei, arpia tulee kuitenkin. Raskaus aiheena jo herättää voimakkaita tunteita (kuten äitiyskin), jokainen tekee toki omat valintansa sen mukaan minkä itse kokee itselleen parhaimmaksi. En väitä, että raskausarvilta voisi välttyä jos niihin on taipumusta, mutta sillä on kyllä väliä hoitaako ihoa. Ihosta olisi hyvä pitää huolta heti alusta asti, ihan perus öljylläkin (manteli, kookos ym.) pärjää kyllä. Maaöljy pohjaiset (raakaöljyn sivutuote, käytetään paljon kosmetiikassa sen edullisuuden takia) tuotteet jättäisin suosiolla kaupan hyllylle. Jos ei incejä jaksa tutkia niin luonnonkosmetiikan valinta on tässä kohti hyvä vaihtoehto, niistä tuotteista ei maaöljyä löydy toisin kuin esimerkiksi Bio-oilista.

Tiesin jo etukäteen, että raskausarpia tulisi sillä olen saanut niitä todella helposti aikaisemminkin painon jojoillessa. Vuosien varrella raskausarvet ovat kuitenkin haalistuneet ja vaalentuneet, joten mistään ikuisista voimakkaista juovista ei ole onneksi kyse. Toinen minkä takia tiesin arpia tulevan on vatsassani olevat leikkausarvet, jotka ovat kiristelleet koko raskauden läpi todella ikävästi. Niihin kuudennella raskauskuukaudella alkoi tulla arpia kun iho ei jousta siitä kohti yhtään.

Nyt viimeisen kolmanneksen alkaessa on tosiaan muutamia arpia tullut tikattujen kohtien alueelle ja yksi muuten vain hengailemaan navan alle. Harmittaahan se hieman, mutta en häpeä arpiani, ne ovat osa tätä raskautta kuten myös leikkauksen arvetkin osa elämääni. Ihoa kiristää välillä ja kutittaakin, joten ihon voitelu jo pelkästään siinä määrin tekee sille hyvää ja helpottaa kutinaa. Lisäksi olen huomannut pojan aina villiintyvän mahassa kun iltaisin rasvaan vatsaani, se on meidän ihana yhteinen hetkemme. Silloin unohdan kaiken muun ympäriltäni – on vain me kaksi, tai kolme jos Kalle innostuu auttamaan.




Mitä tuotteita sitten olen käyttänyt raskauden aikana iholle? 


Varsinkaan alkuraskauden aikana en kestänyt mitään tuoksuja ja lähdinkin käyttämään heti hajusteettomia herkille suunnattuja tuotteita. Kesän luonnonkosmetiikan suosikit postauksen lopussa vilahti Naturativ merkin kylpyöljy vauvoille ja vastasyntyneille, jota olen käyttänyt koko vartalolle ja totesin tämän erinomaiseksi myös aikuisen ihon hoitoon. Tämän lisäksi olen käyttänyt Waku Organicsilta testiin saamaani Kivvi merkin Mummy Tummy vartalomarmeladia, joka on yllättänyt minut monipuolisuudellaan! Käytän sitä yleisesti kuiviin kohtiin iholla, huulille sekä niille alueille mihin raskausarpia herkiten tulee (vatsa, jenkkakahvat, rinnat ym.). 

Mummy Tummy on voiteena paksua, kermaista, erittäin riittoisaa, se sulaa iholle hetkessä ja imeytyy nopeasti. En tiedä voiko sitä ihan voiteeksi sanoa koostumuksensa vuoksi ja vartalomarmeladi taas tuo minulle mieleen sen, että joku levittää vartalolle purkillisen tahmeaa vadelmamarmeladia. Onneksi tämä ei ole tahmeaa tai sokerista, vaan täynnä ihania ihoa helliviä kasviöljyjä vitamiineineen! Vartalomarmeladi ei lupaa ehkäistä raskausarpia (kuten yllä mainitsin niin niitä ei voi ehkäistä poppaskonsteilla) vaan sen sanotaan kosteuttavan syvältä, ravitsevan ja parantavan ihon sävyä sekä häivyttävän raskausarpia. Myöhemmin osaan varmasti enemmän sanoa tuosta häivyttyvyydestä lisää. Tämä voide on loistava myös ihan yleisvoiteeksi vähän joka kohtaan vartaloa – en siis suinkaan ole hylkäämässä tätä raskauden jälkeen!




Purkki on paksua lasia ja yllätyin hieman avatessani sen ensimmäisen kerran. Jotenkin kuvittelin voiteen olevan purkin mukaisesti myös vaaleanpunaista, mutta se on kermaisen vaaleaa ja aika saman sävyistä kuin nilotica sheavoi. Ensimmäistä kertaa tätä kokeillessa sipaisin voidetta vahingossa huulille ja yllättäen siihenkin tämä sopi erinomaisesti, sillä se jätti huulet erittäin pehmeiksi. Iltaisin laitan tätä aina hieman kasvavan vatsan lisäksi huulille ja väitänkin tämän pesevän monet perus huulivoiteet mennen tullen. Onnekas vahinko siis! Tuote sopii meille herkkiksille, mielestäni se ei tuoksu oikein millekään ja on vegaaninen. Vartalomarmeladi on täynnä ravitsevia kasviöljyjä sekä sheavoita, joka onkin suuri rakkauteni ollut jo vuosia. 

Butyrospermum parkii* (Shea butter), Cocos nucifera (Coconut) oil, Triticum vulgare (Wheat) germ oil*, Carthamus tinctorius (Safflower) oil*, Persea gratissima (Avocado) oil*, Macadamia integrifolia (Macadamia) oil*, Olea europaea (Olive) oil*, Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Argania spinosa (Argan) oil*, Cannabis sativa (Hemp) seed oil*, Oenothera biennis (Evening primrose) oil*, Ribes nigrum (Blackcurrant) seed oil*, Rosa rubiginosa (Rosehip) oil*, Cucurbita pepo (Pumpkin) seed oil*, Vitamin E, Actinidia chinensis (Kiwi) seed oil*, Eleutherococcus senticosus (Ginseng) root extract*, Centella asiatica (Gotu kola) extract*, Calendula officinalis (Calendula) extract*, Ginkgo biloba (Ginkgo) extract*, Aroma**, Rosa rubiginosa (Rosehip) extract*.  *Organic certified by Ecocert ** natural essential oil.




Latvialainen Kivvi on minulle melko uusi tuttavuus, vaikka Waku Organics on maahantuonut sitä vuodesta 2015. Tuotteista löytyy Baltian metsien ravintorikkaita marjoja, jotka ovatkin sarjan tuotteiden pohja suurella ylpeydellä. Tuotteet valmistetaan käsin, ne ovat ecocert -sertifikoituja, niitä ei ole testattu eläimillä ja sarja on vegaaninen. Mummy Tummy ihastutti minut tähän sarjaan täysin ja varmasti tulevaisuudessa tulen testaamaan muitakin sarjan tuotteita!


ps. Waku Organicsin sivujen ale kohta kannattaa tsekata lävitse, sillä siellä on välillä ihan hirmu hyviä löytöjä! Tällä kertaa esimeriksiki Kivviltä löytyy alennuksesta:

(parasta ennen 8/18, normaali hinta 34,50e)
(parasta ennen 9/18, normaali hinta 19,80e)
Kivvi Body Marmalade Lemon & Mint 9,50e (norm. 19,80e)
Aubrey Chia Hair Serum hiusseerumi 1e (parasta ennen 9/18 norm. 31,10e) 




Onko Kivvi sinulle merkkinä tuttu?




Mummy Tummy saatu blogin kautta testiin, postaus sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia

  1. Mummy Tummy kuulostaa ihanalta, voisin kokeilla joskus herkkumahaan. :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tää sopii kyllä erinomaisesti kaikille muillekin mahoille (ja iholle) kuin raskaana oleville! :D

      Poista
  2. Hyvä postaus! Arpia tulee kuitenkin 75-90% odottajista, mutta harvemmin niitä somessa esitellään. Jos siis kuuluu siihen porukkaan, joka näiltä säästyy on todella onnekas – toivottavasti he ymmärtäisivät sen. Ja toisaalta toivottavasti he odottajat joille niitä arpia tulee ja katsovat samalla täydellisiä kuvia instagramissa ymmärtäisivät, että he kuuluvat enemmistöön, että on muitakin. Kaiken kaikkiaan odotus on ihanaa aikaa ja arvet kertovat vain elämästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen täysin samoilla linjoilla, jokainen raskaus ja iho on erilainen. Ainakin minä olen valmis myös "hieman" kärsimään lopputuloksen eteen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥