Garmin Vivofit 1

Jos olisin kirjoittanut tämän tekstin ajallaan olisi nyt harmittanut. Tähän astinen matkani Garminin Vivofitin kanssa on ollut värikäs ja ongelmilta ei ole säilytty, vaikkakin kokonaisuutena on ihan positiivinen mielikuva. Vivofit toimii paristoilla, jotka kestävät n. vuoden ajan.
Olen jo jonkin aikaa halunnut aktiivisuusrannekkeen. Pitkän vertaillun ja puskaradion kautta kuullun palautteen jälkeen päädyin Vivofittiin. Meinasin ennen joulua jo luovuttaa koko homman suhteen, mutta erittäin kovan tarjouksen osuessa kohdalle toivoin Kallelta rannekkeen joululahjaksi. Alku sujui ongelmitta, asentaminen ja käyttöön ottaminen oli todella helppoa. Tottumiseen meni pidempi aika, ja alkuun en tajunnut katsella ranneketta tarpeeksi aktiivisesti; usein oli kaikki punaiset viivat tulleet ja viime liikkumisesta oli kulunut aikaa useita tunteja. Kuitenkin tällä hetkellä olen oppinut jo hieman paremmin katselemaan ja liikkumaan niin ettei viivoja tule laisinkaan. Tässä omia huomioitani eri ominaisuuksista:

Itse ranneke
Rannekkeesta näkee tähän astiset päivän askeleet, tavoitteeseen vaadittavat askeleet, kilometrit, poltetut kalorit, ajan ja päivämäärän. Ranneke on ihan ok:n tuntuinen kädessä, mutta välillä tekee hyvää iholle olla ilman sitä hetken ajan. Yön ajaksi nappia pitkään painamalla tulee sleep mode.

Askeleet 

Niitä tulee helposti ja jos useammin nostaisin takapuolen penkistä niitä tulisi enemmänkin. Olen paljon pohtinut miten askeleita tulee jos esim. työnnän rattaita tai kärryjä kaupassa. Oman huomioni mukaan askeleita tulee kyllä, mutta ehkäpä vähän huonommin. Myös kantaessa esim. lasta tulee kyllä askelia, mutta oikeimmin askelmäärät vivofit näyttää kun kävelee rannekekäsi vapaana. Huvituksekseni myös keinumisesta tuo rupesi askelia ottamaan. Jos joku tietää mihin rannekkeiden askeleet perustuvat niin kertokaa! Positiivisena yllätyksenä askelten kilometrimäärä vastaa todellisuudessa oikein. (tämän olen todennut usean lenkin jälkeen).
Uni
Olen villi nukkuja, rannekkeen toteamana ja ilmankin. Olen aina ollut kova liikkumaan öisin ja nyt olenkin ottanut avuksi melatoniinin, jonka kanssa nukun paljon rauhallisemmin. Öisinkin olen saanut maksimissaan jopa 70 askelta otettua ihan vain nukkuessani, tai sitten vain kävelen öisin salaa itseltäni ja Kallelta o_O Joka tapauksessa tämä ominaisuus on ihan hauska ja koen sen olevan hyödyllinen, sovelluksen kautta näkee uniajan ja sen miten on nukkunut. Minulla on muutamana yönä ranneke painanut todella pahasti ja on jopa käsi lähtenyt turpoamaan rannekkeen puristaessa. (ongelman auttoi rannekekäden vaihtaminen yön ajaksi + rannekkeen pitäminen todella löysällä öisin)

Tavoitteet
Ranneke säätää jokaiselle päivälle oman tavoitteensa askelille, tästä ominaisuudesta pidän jonkinverran vaikkakin se myös ärsyttää. Uutenavuotena esim. kävi niin, että  minulta puuttui 40 askelta tavoitteesa ja kyllä harmitti todella paljon seuraavana päivänä! Tavoitteisiin jää todella pahasti koukkuun ja olen kävellyt sisällä kymmenen aikaa kämppää ympäri saadakseni puuttuvat askeleet kasaan.. Hyvää kannustusta!
Sovellus ja synkronointi
Tässä osiossa ne suurimmat ongelmat ovat olleet. Synkronointi onnistuu yleesä helposti vain painamalla nappia pohjassa ja kaikki tiedot siirtyvät sovellukseen, MUTTA useamman kerran ongelmia on tullut niin, ettei sovellus toimikkaan Garminin oman teknisen vian vuoksi. Itse ranneke siis toimii moitteettomasti, mutta sovelluksessa on lähes tulkoon kokoajan jonkinlaisia ongelmia esim. tietojen päivittyvyyden kanssa. Itse sovellus on ihan kiva, odotan päivää kun ongelmia siinä ei ole ja kaikki toimii niinkuin pitää. Jos minulla ei olisi lumia puhelinta niin synkronointi ja sovellus toimisivat myös puhelimessa, uuden puhelimen ostoa kohti siis?

Haasteet
Haasteet ovat ehkä yksi parhaimmista ja kannustavimmista asioista rannekkeessa ja sovelluksessa. Tällä hetkellä minulla on meneillääon 60k askelta haaste ja olen siinä ykkösenä (siinä on siis muitakin käyttäjiä, jotka aktiivisuuden tasollaan pääsevät eri tasoisiin haasteisiin). Olen todella kilpailuluontoinen ihminen ja en halua olla viimeinen.
Kaiken kaikkiaan sanon Vivofitin olevan hyvä ostos, mielestäni se on ihan kaunis ja ainakin minun takapuolen se saa nousemaan ylös paljon useammin kuin ilman ranneketta. Myös ulos tulee lähdettyä paljon useammin, kun tavoitteet pitää saavuttaa. Jos jostakin löydät vivofitin tarjouksessa (normaalia hintaa en maksaisi) niin ei yhtään pöllömpi ostos. Yhtään en tiedä miten juoksemisen kanssa tuo toimii, jos jollakin on siitä kokemuksia niin kertokaa ihmeessä! 

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥