10 vinkkiä parempaan myyntiin kirppikselläKirpputorilla myyminen on hyvä tapa päästä turhasta tavarasta eroon sekä saada hieman taskurahaa. Muuttaessamme Tampereelle kävin kaikki tavarat lävitse ja sitä turhaa roinaa riitti! Olisi ehkä ollut fiksumpaa ensin syynätä tavara ja sitten vasta muuttaa, mutta siihen meillä ei ollut aikaa kun kaikki tapahtui aika nopeasti. Tavaroiden etsiessä omaa paikkaansa muuton yhteydessä on helppo huomata mitä sitä oikeasti tarvitsee ja mitä ei. 

Lohjalla tuli sen verran monta vikatikkiä kirpputorien kanssa, että olen nykyään todella tarkka mihin tavarani vien myyntiin. Jo pelkästään kirpputorin yleisilmeen pitää olla todella siisti ja henkilökunnan palvelualttius ratkaisee tuonko sinne tavarani myyntiin vai en. On monta kirpputoria mihin en enää sisälle mene, sillä palvelu on ollut todella kehnoa ja osassa jopa törkeää. Sellaiseen paikkaan ei huvita viedä myöskään omia  tavaroitaan myyntiin. Joskus tulee annettua uusi mahdollisuus, mutta jos asiakaspalvelija ei pidä työstään sen huomaa. 


Postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swapin kanssa


Vuosi sitten Hervannalle avattiin uusi Kirpputori Swap. Heti avajaisissa otin sinne pöydän ja sainkin parhaan myyntini ikinä. Kirpputorin tilat ovat avarat, valaisu todella hyvä ja palvelu aina ystävällistä. Sanon tämän täysin vilpittömästi, sillä monta kirpputoria niin myyjänä kuin asiakkaana kolunneena sitä on nähnyt paljon kirpputoreja laidasta laitaan, pienetkin asiat vaikuttavat. 

Yhtä lailla jos menet kampaajalle ja jälki on huonoa, kerrot siitä varmasti kaikille ja huono maine kiirii todella nopeasti ympäriinsä. Sen sijaan, jos saat hyvää ja onnistunutta palvelua menet uudestaan ja äänestät niin sanotusti jaloillasi. Sama pätee mielestäni monenkin muun asian suhteen pienistä putiikeista suuriin marketteihin ja kahviloista ravintoloihin. Asiakaspalvelu ei ole jokaiselle, mutta hyvä asiakaspalvelu jää mieleen.
Myyjänä itsepalvelukirpputorilla olen pitänyt paljon Kirppari Kalle palvelusta, josta voi myyntiä seurata reaaliaikaisesti sovelluksen sivuilta tai puhelimella itse sovelluksesta, jonka voi ostaa erikseen Googlen Play kaupasta. Kirppari Kallessa on myös helppo käydä hinnoittelemassa tuotteet ja sen jälkeen kirpputorilla tulostamassa tarralaput. Kirppari Kallen käyttäminen on helppoa ja jos se on sinulle uusi, niin saat varmasti avun sen käyttöön kirpputoriltasi! 

Kokosin yhdessä Swapin henkilökunnan kanssa teille vinkkejä, kuinka voisit saada parempaa myyntiä ensi kerralla itsepalvelukirpputorilla ja löydät lopusta vielä alennuskoodin heille!
1. Täytä pöytä järkevästi, liian tyhjä pöytä ei myy, mutta toisaalta tupaten täysi pöytä menee helposti kaaokseksi ja karkottaa ostajat tiehensä.

2. Kiinnitä hintalaput kunnolla; Kirjoihin ei kannata niitä liimata, erityisesti pokkareihin se jättää ikävän jäljen! Mielummin klemmarilla sisäsivulle. Vaatteisiin taas sopii hakaneula, mutta huomasin myös klemmarin olevan tähän todella hyvä! Jos aikaa on niin lappujen kiinnittäminen ensin pahviin ja siitä narulla vaatteisiin on todella siisti tapa ja vaikuttaa myös pöydän yleisilmeeseen. Vahvaliimainen teippi ei ole suositeltavaa tai lapun liimaaminen keinonahkaan, sillä se vie helposti pintaa mennessään. Astioissa kannattaa suosia teippiä + huomaamatonta paikkaa.

3. Vaikka kirpputorilla siivottaisiinkin pöytä niin käy kuitenkin myyntijakson aikana järjestämässä, tuomassa tavaraa lisää tai vaihtamassa sitä. Tarkista myös hintalaputtomat tuotteet ja käy vilkaisemassa muiden pöytiä ettei sinne ole eksynyt tavaraasi.

4. Käytä oikeankokoisia henkareita, muuten osa vaatteista on helposti lattialla pahimmillaan tallottuna. Henkarit tulevat yleensä talon puolesta!

5. Kukaan ei maksa ikävä kyllä tunnearvosta esineissä, hinnoittele kirppishinnoin ja jos et osaa niin pyydä siihen apua.
6. Huonokuntoinen tavara karkoittaa ostajat, ensivilkaisu pöytään ratkaisee!

7. Kerro lapulla mitä pöydästä löytyy (naisten vaatteita koko M, kenkiä koko 39-40 ..). Myös koon merkitseminen hintalappuun helpottaa ostajaa.

8. Voit jakaa pidempää myyntijaksoa niin, että aluksi esim. naisten vaatteita, sen jälkeen lasten jne. Jos pöydässä on kaikkea voi se helposti myllätessä muuttua sekamelskaksi. Nopeasti myös huomaa jos vähän lajittelee, että mikä on nyt in ja mikä ei. Pöydän voi myös jakaa ystävän kanssa, se onnistuu helposti jos käytössä on Kirppari Kalle.

9. Myy aina vain sesonkituotteita, kesällä kukaan ei halua ajatella tai nähdä pilkkihaalareita tai talvikenkiä.

10. Ei aikaa myydä itse? Käytä täysipalvelua! Se kannattaa silloin jos on paljon tavaraa. Swapilla se kestää 18 päivää, maksaa 25€ + puolet myynnistä (huom. Jos noudetaan kotoa niin 40€). Kun ulkopuolinen hinnoittelee saat tuotteet helpommin myydyksi (tunnearvo puuttuu ja kirpputorilla tiedetään tavaran arvo todella hyvin). Tämä vaihtoehto on ollut Swapilla todella suosittu ja asiakkaat olleet tyytyväisiä!
Loppuun haluaisin vielä sanoa, että hyvä myynti vaatii aikaa, sitoutumista ja oikeasti sitä vaivannäköä. Tavaraa ei voi vain käydä hylkäämässä pöydälle ja käydä viikon päästä käärimässä rahoja taskuun. Hinnoittele realistisesti, tarkkaile hintoja myyntijakson aikana, käy siistimässä pöytää sekä pidä pöydässä vain ehjää puhdasta vaatetta ja tavaraa. Pienet asiat vaikuttavat ja eikö niin, että sinäkin haluaisit oikeasti päästä niistä tavaroistasi eroon, etkä tuoda niitä takaisin pölyttymään kellariin?


Kirpputori Swap sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Lindforsinkatu 4. 

Uudet aukioloajat 1.7.2017 alkaen ovat
Ma – To 11-19
Pe – La 11-17
Su suljettu

Mitä vinkkejä sinulla on kirpputorilla myyville?postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swapin kanssa

18 kommenttia

 1. Hyviä pointteja! Olis ihanaa kun kirppiksellä kaikki noudattais tiettyä logiikkaa, se penkominen on niin inhottavaa.

  Oon huomannut että vähän turhan usein näkee sitä, että astioihin tai muihin ns. koviin esineisiin on kiinnitetty tarrat paraatipaikalle! Eli lautaseen päälle ja mukiin suuaukolle, mielummin jonnekin pohjaan. Mukiin tai aterimiin ne hinnat voi laittaa vaikka myös tuolla narutekniikalla.

  Kirpparipöydälle kannattaa myös vähän miettiä, että mitä sinne vie. Välillä näkee myynnissä jotain niin hassuja esineitä, joita ei välttämättä tulisi mieleen ostaa kirpparilta (tai ostaa ehkä ylipäätäänkään) eli kaikella on se aikansa ja paikkansa. Kannattaa miettiä sen kannalta mitä itse voisi kuvitella ostavansa :)

  VastaaPoista
 2. Innokkaana kirppisharrastajana olisin antanut aivan samanlaiset vinkit ja todellakin swap on Tampereen paras kirppis ja sieltä löytyy aivan varmasti jotain kaikille. Valikoima on monipuolinen käyttöesineistä eri-ikäisten vaatteisiin. Tavarat ja vaatteet ovat olleet hyväkuntoisia ja ehjiä. Täältä löytyy myös kaikista Hervannan kirppiksistä edullisimmat vaatteet (hinta-laatusuhde on paras!) ja siksi katson vaatteita Swap& vintagelta mieluiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö nykyään tuntuu ettei mistään muualta edes löytyisi mitään mitä on etsimässä! Nimenomaan vaatteita löytyy aina omaa kokoa, siistejä ja budjetille sopivia. Usealla muulla saa nauraa hinnoille kun pyydetään käytetystä vaatteesta lähes uuden veroista hintaa, siinä kohti haen perusvaatteen jo mielummin kaupasta niin ainakin kestää pidempään jos ei muuta. Onneksi Tampereella on mistä valita :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Aivan loistava vinkki tuo klemmari! En olis ite ikinä moista ajatellutkaan! =)

  Itse tykkään paljon käydä käyskentelemässä myös itsepalvelukirppiksillä, mutta lähiseudulla ei oikein sellaista hyvää ole... Hpmh. Ehkä vielä joskus...

  Välillä tuntuu, ettei joillain myyjillä ole hajuakaan kirpparihinnoista. Joku perustoppi, joka on ihan nyppyyntynyt, saattaa maksaa muutaman euron. Mutta sitten, jos vaikka jollain takilla on hintaa vain euron tai kaksi, olen todella kriittinen; "tässä on pakko olla jokin vialla..."

  Olis myös kiva tietää sun parhaista kirppislöydöistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käydään usein myös reissatessa katsomassa uusia kirppiksiä ympäri ämpäri Suomea, suosittelen lämpimästi katselemaan kirppisvalikoimaa seuraavan kerran kun on tien päällä :)

   Tuo hinnoittelu tuntuu olevan monelle vaikeaa, välillä myös itsellenikin kun kiinnyn kaikkeen niin helposti :D Tavarasta haluaa eroon, mutta sitten taas ei. Aina olisi hyvä ajatella mitä siitä itse maksaisi ja hinnoitellessa ollaan usein tehty avopuolison kanssa yhteistyötä!

   Hmm parhaat kirppislöytöni.. Pistit aika vaikean! Muutama kirja, jotka ovat olleet todella vähän käytettyjä ja joista olen pidemmän aikaa haaveillut tai sitten unelmieni mekko, joka oli käyttämätön (hintalappu kiinni) ja hyvään hintaan. Ehkä kaikkien aikojen suurin löytöni oli muuutamalla eurolla lähes käyttämätön lompakkoni, joka sitten googlauksella selvisikin paljon arvokkaammaksi :) Näistä voisi kyllä koota oman postauksensa, sillä lista vain kasvaa mitä enemmän ajattelee :D

   Mukavaa aurinkoista viikonloppua Taru!

   Poista
 4. Ihana postaus, jos itse asuisin tampereella varaisin nyt ton pöydän! Oon ite pitänyt 2 kertaa palvelussa jossa sai myös verkossa hinnoittelut tehtyä ja tulostetua laput ja sitten laitettua tuotteisiin. Ehkä minulle eniten ratkaisee se, että kaikki tuotteet vaikuttavat vähänkäytetyiltä ja tarpeeksi edullisilta. Usein joku myy paitaa kirppiksellä käytettynä normaalihintaisena eikä tätä kovin moni asiakas vain ole enää kiinostunut ostamaan. Järkevä hinnoittelu on kaiken alku!

  https://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja yksi ylihinnoiteltu tuote pöydässä kyllä häätää minut kokonaan pois pöydästä. Myöskään uudesta vaatteesta kirpputorilla ei voi pyytää täyttä hintaa, vaikka hutiostos harmittaisikin. Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua :)

   ps. kävin kurkkaamassa blogisi ja näytti todella kivalta!

   Poista
 5. Luulen, että menestys kirpparimyyjänä tosiaan vaatii kirppariperehtyneisyyttä. Itselläni ei ollut kovin hyvää menestystä silloin kun halusin tavarasta eroon ja lisähiluja ennen irtioton tekemistä. Nyt en uskaltaisi mennä mihinkään maksulliseen kirppariin, vaan sen sijaan pitää kirppistä jossain ilmaisessa puistotapahtumassa, joita kyllä on ainakin Helsingissä. Kokemuksiani neljän vuoden takaa: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/02/02/oivan-itsepalvelukirppis-kalliossa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiksillä on vaikea saada lisätienestiä, mutta eroon voi ylimääräisestä päästä, jos osaa hinnoitella. Se, että tienaa parikinkymppiä pöytävuokran päälle, todella vaatii työtä sen myyntijakson aikana. Usein saa vain kahvirahat, jos sitäkään ja aina ei voi onnistua, kun myös kirppiksillä väkeä käy vaihtelevasti ja on niitä hiljaisempia aikoja. Mutta sen vaivannäön jälkeen pienikin voitto sitten palkitsee. Itselleni tulee hyvä fiilis siitä, että saan tuottaa muille samaa löytämiseniloa, jota itse koen, kun löydän kirppikseltä edullisesti jotakin tarpeellista. Myös vähävaraisille on tärkeää, että jostakin saa vaatteita ja käyttöesineitä edullisesti. Kirppismyyminen on itselleni tapa tukea tällaisia pienen rahan "tavarataloja", joista itsekin teen usein mieluisia ja tarpeellisia löytöjä.

   Poista
  2. Reissausta ja ruokaa:

   Olen käynyt myymässä hyvin pitkän päivän tavaroitani muutama vuosi takaperin kesäkirpputorilla (paikka maksoin 10e) ja vaikka ihmisiä oli ja paljon katseltiin tavaraa niin ei myynti käynyt kovinkaan hyvin. Hinnoittelu oli edullista, mutta ihmiset lähinnä kiertelivät ja harvasta mitään ostettiin. Meille osui vielä kuuma päivä ja ne pakolliset kuusi tuntia (+ pystytys ja purku) olivat elämäni pisimpiä, onneksi oli eväitä ja tutut kävi juttelemassa. Ja tosiaan hiljaista oli muillakin. Meillä taisi olla huono tuuri. Mielenkiinnosta voisi kyllä yrittää joskus uudestaan!

   Harvemmin tulee siivoustapahtumissa / puistokirppiksillä käytyä jo ihan vain sen takia, että olen orjautunut korttien käyttäjä käteisen sijaan. Tämän vuoksi (ja omien aikataulujen) valitsen usein mielummin ihan kirpputorin :)

   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
  3. Anonyymi:

   Olen parhaimmillaan saanut (pöytävuokran jälkeen) isohkojakin summia, ei nyt mitään useita satasia mutta kuitenkin. Aina olen suhteellisen samanlaista tavaraa myynyt ja joskus menee ja toisinaan taas ei. Kesällä kirpputoreilla on selkeästi vilkkaampaa, kun taas alkuvuodesta tuntuu olevan hiljaisempaa. Kaikki on niin tuurista kiinni! Mutta töitä se omilleen pääseminenkin tarvitsee, yksikään euro ei ole itsestäänselvyys! On tuossa joka kerta ihan valtava duuni ja helpotus on kova kun omilleen pääsee. Minulle tuo on tapa saada varastoja pienemmiksi ja saada kiertoon käyttökuntoinen tavara, pääasia ettei takaisin joutuisi tuomaan ja se menisi käyttöön.

   Juuri tuo löytämisen ilo taitaa olla koko kirppishomman syvin tarkoitus! Kiitos hyvästä kommentistasi! :)

   Poista
 6. Loistava postaus! Oon itse tuskaillut jo ties kuinka monta kuukautta tavaroiden kanssa, joista pitäisi päästä eroon! Tampereella on kirppiksiä moneen lähtöön, mutta monissa pöytävuokra on niin hurja, että en tiedä pääseekö sitä edes omilleen.
  Oon tota swap&vintagea itsekin miettinyt, että sitä vois kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt olisi alennuskoodikin jos innostuisit kirppistelemään ;) Tampereella on valinnanvaraaa todella paljon, mutta monissa pöytävuokrat aivan järkyttäviä yhdeltä viikolta. Siinä saa olla tekemässä todella paljon hommia (viedä uutta tavaraa, seurata, käydä siistimässä päivittäin, jne) jos haluaa omilleen päästä tai saada hyvänkin myynnin. Toisilla tämän seudun kirppareilla kun olen kierrellyt useampaankin otteeseen niin en ole löytänyt yhtään mitään, vaikka jokaisen pöydän katsoisi läpi. Silloin käy kyllä sääliksi myös myyjiä, kun näkee muiden tekevän samaa.

   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 7. Kiitos näistä! Tuli itsellekin inspis viedä tavaraa kirpparille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun kävit lukemassa ja kommentoimassa :) Pakko myöntää että taas tuli varattua itsekin pöytä ensi kuuksi :'D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥