Hyvän mielen vuosi 2018 (+arvonta)
Meistä varmasti jokainen kaipaa arkeen tapoja purkaa ajatuksia ja kehittää itsetuntemusta, jotta jaksaisi siellä arjessa paremmin. Vaikka minulla on mittarissa 25-vuotta niin silti tuntuu, että elämäni on vasta lapsen kengissä – minulla on aikaa kasvaa, kehittyä ja löytää minun näköinen polkuni elämään. Matkan karttuessa ei kannata unohtaa itseensä ja omaan hyvinvointiin panostamista ja viime vuosina on tullut eteen paljon oppaita, joiden kanssa voi lähteä avaamaan omaa sisäistä maailmaa. Tähän mennessä olen aloittanut monia noista opuksista, mutta jättänyt ne myös pian kesken, sillä minulle on tärkeää millä tavalla asioita lähestytään. Haluan tehdä tämän kaiken lempeällä tavalla, hiljalleen ja positiivisella otteella. Maailmassa on jo ihan riittävästi negatiivisuutta ja itsensä ruoskimista, haluan oppia pois tästä ajattelutavasta. 

Ensi vuoden teemaksi otan itselleni lempeyden ja lähden etsimään sitä Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi tehtäväkirjan kanssa. Sain kirjan arvostelukappaleena itselleni sekä teille kaksi muun väristä kirjaa arvottavaksi! Valitsin itselleni yllättäen tuon tummanturkoosin sävyisen tehtäväkirjan, sillä turkoosi on ollut oma voimavärini jo liki kymmenen vuoden ajan. Postauksen lopusta löydät keltaisen kirjan arvonnan! Pinkki tulee myöhemmin arvottavaksi Instagramin puolelle, joten kannattaa olla sielläkin hereillä. 


kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta


Kun näin ensimmäisiä kertoja kuvia Hyvän mielen vuosi kirjasta kiinnostuin siitä välittömästi. Siinä missä me siivoamme sotkuisen kotimme on voi mielenkin järjestellä ja tämä tehtäväkirja onkin hyvä työväline siihen.  Kyseessä on siis oikea tehtäväkirja aikuisille ja sitä kuvaillaan PS-kustannuksen sivuilla näin: 

"Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun. Hyvän mielen taidot ovat taitoja, joiden avulla mielestä tulee joustava. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia arjen haasteissa ja muutoksissa. Kirjan avulla isommatkin muutokset toteutuvat helposti ja hauskalla tavalla.

Kirja kulkee kanssasi vuoden ajan viikko kerrallaan kohti itse asettamiasi tavoitteita. Täytettävän kirjan avulla vahvistat hyvinvointiasi määrätietoisesti mutta silti rennosti. Tehtävät perustuvat Hyvän mielen taidot -kirjan positiivisen psykologian pohjalta kerättyyn tietoon."


En voinut aloittaa kirjaa kesken vuoden, vaan halusin uudelle alkavalle vuodelle puhtaan aloituksen. Olen kirjaa kyllä hypistellyt nyt monta viikkoa innoissani, selaillut varovaisesti, mutta kuitenkin yrittänyt olla paljastamatta itselleni mitä kaikkea ihanaa vuoden matka kirjan kanssa tuo tullessaan. Olen luonteeltani aika malttamaton, vaikka olenkin siinä kehittynyt vuosien varrella. Haluaisin päästä jo aloittamaan tehtäväkirjan heti, mutta hyvää kannattaa odottaa ja uskonkin, että tämän kirjan kanssa odotus todella palkitaan. Onneksi vuosi vaihtuu ihan pian ja sitten on minun hyvän mielen vuoteni aika lempeydellä.Osallistut keltaisen Hyvän mielen vuosi -kirjan arvontaan näin:


1. Olet blogini lukija joko Instagramin, Bloglovinin, Blogit.fi, Facebookin tai Bloggerin kautta.

2. Vastaa kysymykseen:
  Mikä on sinun tavoitteesi vuodelle 2018?

3. Jätä kommenttiin myös toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi.

Arvonta on voimassa sunnuntaihin 17.12.2017 klo 20 saakka. 

Arvonnan on sponsoroinut PS-kustannus. Suoritan arvonnan Randomizer generaattorilla ja ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti sähköpostilla. Voittajalla on viikko aikaa vastata sähköpostiin, jonka jälkeen arvon uuden voittajan. Maksan itse postikulut ja sen vuoksi postitan kirjan vain Suomen sisällä. Alle 18-vuotias kysythän vanhemmaltasi lupaa osallistua.

Randomizer arpoi voittajan ja sähköpostia on nyt laitettu.
Iso kiitos kaikille osallistujille, kommenttejanne oli ihana lukea!

67 kommenttia

 1. Tavoite vuodelle 2018 on löytää uusi työpaikka, jossa viihdyn ja jossa minua arvostetaan jonakin muunakin kuin ihmisrobottina. Ja sen uuden suunnan myötä löytää elämästä taas positiivinen puoli, koska nyt se on ollut jo pitkään kadoksissa, kun jokainen työpäivä on ollut yhtä taistelua. Ihan tällainen pieni tavoite siis...!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Bloggerin kautta seurailen. Ensi vuonna aion löytää paremman tasapainon elämääni, jättää turhan hötkyilyn vähemmälle ja tehdä asioita itseni hyväksi. Nykyinen konsepti ei vaan toimi...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ens vuosi tuntuu vielä jotenkin kovin kaukaiselta, vaikka eihän siihen ole enää montaa viikkoa kun vuosi vaihtuu. Mä en oo siis vielä kauheesti miettinyt tavoitteita ens vuodelle... Mut ehkä mä haluaisin oppia delekoimaan mun ajankäytön paremmin. Niin et ehtisi tekemään muutakin kuin oleen töissä ja tallilla. Yrittää huoöehtia omasta kehosta ja jaksamisesta paremmin. Haluan huomioida ja muistaa läheisiä ja ystäviä useammin ja toivottavasti kehityn niin ratsastajana Kuin hevosen omistajana (:

  VastaaPoista
 4. Hehhee, olen blogisi lukija kaikkien yllä mainittujen kanavien kautta. :)
  Tavoitteeni vuodelle 2018 on löytää jonkinlainen uusi suunta elämälleni. Näillä näkymin saan tutkinnon valmiiksi ensi vuonna ja sitten pitäisi keksiä, mitä haluaa isona tehdä.
  craftcandidateblog(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Tavoitteena tasapainoinen,positiivisempi ja toivottavasti vähemmän kipua sisältävä vuosi!
  pinja.pylvas@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Olen blogisi lukia instagramin ja facebookin kautta :)
  Ensi vuoden tavoitteeni on oppia uusia tapoja sietää stressiä ja oppia opiskelemaan. Aloitin tänä syksynä koulun ja oppiminen onkin hieman hakusessa pitkän tauon jälkeen, tästä sitten on tullut paljon stressiä. Toinen tavoitteeni on oppia rakastamaan itseäni ja olemaan armollisempi itselleni.
  Tässä sähköpostini: ronjaster@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Terveellisempi elämä, paremmat ruokatavat, parempi elämänlaatu. Liikunnan lisääminen.
  Krisu

  Oonjustiina@ gmail.com

  Krisu

  VastaaPoista
 8. Heippa! En osallistu arvontaan, siltä minulta löytyy tämä kirja! Sain tän töistä läksiäislahjana enkä ollut kuullut kirjasta juurikaan, olin kyllä tietoinen siitä... Mutta! Itselläni sama suunnitelma, heti vuoden alusta aion ottaa kirjan käyttöön. Ja kyllä, itsekin olen ollut hieman malttamaton ja selaillut sun tapaasi myös varovasti kirjaa ;) En jaksa odottaa ensi vuotta, jotta saan kirjan käyttöön! Kai julkaiset juttuja liittyen kirjaan ja sen tehtäviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taru! Ihanaa kun olet saanut jo tämän kirjan, uskon siitä olevan sinullekin paljon iloa ensi vuodelle :) Ehdottomasti olen kirjoittamassa kirjasta ja sen tehtävistä lisää sitten ensi vuoden puolella! Nyt jo hieman väritellyt ensimmäistä sivua, en malttanut olla koskematta ;)

   Poista
 9. 1. Bloggerin kautta seuraan.
  2. Ens vuoden tavoite on opetella olemaan hyvä ittelleni.
  3. laurakatarooma@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Koitan pysyä hengissä...
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Tavoitteeni on yksinkertaistaa elämää.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Tavoitteeni on olla läsnä enemmän :)
  Ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Bloggerin kautta seuraan. Tavoitteeni on huolehtia paremmin itsestäni vauva-arjen keskellä!

  krista.nissila@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Huolehtia paremmin itsestäni :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Instan kautta seuraan ❤ Tavoite ensi vuodelle on olla positiivisempi.
  rannekaroliina@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Toivon voivani kokea mahdollisimman paljon uutta. 😊 nytheti(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Seuraan instan kautta! Tavoitteena olla järjestelmällisempi ja positiivisempi :-)
  siirun@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Bloggerissa seuraan! Tulevana vuonna haluan elää terveellisemmin ja säännöllisemmin, jotta keho ja mielikin voisivat paremmin. 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Että pystyn kävellä ensi kesänä rannalle ja pääsen veneeseen edes kerran. Tavoitetta on myös ae dttä voisin olla ulkona vaikka kerran viikossa kesän aikana ja kerran 2 viikossa muulloin. Jos enemmän niin parempi. Nimim. Pysyvästi sairas, muttei uhri.
  Somanyinspiration@gmail.com

  VastaaPoista
 20. tavoitteena liikkua enemmän 💖

  salovaarakiia@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Facen kautta seuraan.( ja bloggerin)
  Tavoittelen tasapainoisempaa arkea. Se on kaiken hyvinvoinnin perusta.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 22. Tavoitteenani vuodelle 2018 on löytää motivaatio itsestä huoltapitämuseen liikunnan ja ruokavalion kautta. Haluan myös ensi vuonna toteuttaa unelmiani ja löytää itseni kokonaan..odotan ensi vuotta jo innolla ja sitä mitä kaikkea se tuokaan mukanaan😊😊

  mapuunen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Tavoitteenani on viettää enemmän aikaa ystävien, perheen ja läheisten kanssa❤️❤️

  mari.herrala@kotinet.com

  VastaaPoista
 24. Alkaa elää arvojeni mukaista elämää
  Tiina.oksanen@saunalahti.fi

  VastaaPoista
 25. Tavoitteenani on ensi vuodelle se, että panostan entistä enemmän elämän laatuun, syön paremmin, liikun enemmän ja keskityn tekemään enemmän mieluisia asioita. 😊

  minisini83@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ensi vuonna tavoite on muistaa hengittää, muistaa, että minä riitän sellaisena kuin minä olen.

  elotaija(at)gmail.com

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Instassa seuraan.
  Tavoitteeni ensi vuodelle on harjoittaa mindfulnesia mahdollisimman usein.
  Sairanen.hanna@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Blogger-lukijana mukaan. Painonpudotus on tavoitteena...

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 30. Parempa elämänlaatua tavoittelen..
  marjariitta.huhtanen@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Instassa seuraan nimimerkillä @bujoilu :) Ensi vuoden tavoitteena on saavuttaa vähän järjestelmällisempi tyyli ja kalenterirauha - tällä hetkellä kikkailen aivan liian monen kalenterin/bujon kanssa enkä pysy menojeni perässä.

  emmi.kauppila(at)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Vuodelle 2018 on päästä opiskelemaan sielunhoitoa. Ensin kevät pientä alkulämmittelyä ja sitten syksyllä alkaa opiskelu sielunhoitoterapeutiksi. Tosi jännää ja samalla haasteellista :D
  Ja vaatii myös omaa itsetuntemusta ja itsensä syvempää tutkimista.
  marihahaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Blogger lukijana mukana. Tavoitteena on uskaltaa hakea vaihtoon ensi vuoden aikana.
  heddu97@outlook.com

  VastaaPoista
 34. Ensi vuoden tavoitteeni on pitää yllä hyvin alkanutta aktiivista liikuntaharrastusta. Seuraan blogit.fi kautta.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 35. Instan kautta seurailen. Tavoitteena ensi vuonna olisi jatkaa koulun käyntiä vaikeuksista huolimatta ja olla itselleen armollisempi. pirjo.nyberg1@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Valmistua koulusta.

  (Ja seuraan kolmella kanavalla. :) )

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 37. Seuraan bloglovinilla. Tavoitteena olla lempeämpi ja aikaansaavampi :)

  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 38. Tavoitteeni vuodelle 2018 on saada voimat takaisin, jotka ovat tässä matkan varrella ehtyneet uupumukseen asti. Jonkun verran jo olenkin niitä saanut takas, muta tekemistä on vielä. Itseni hoitaminen on prioriteettilistalla, nyt olen antanut kaiken itsestäni muille. maemny at hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Tavoitteeni vuodelle 2018 on löytää kultainen keskitie suorittamisen ja nauttimisen välillä, sekä löytää itseni uudella tavalla ja hyväksyä löydökset, sekä fyysiset että henkiset. Isoja tavoitteita, mutta niitä kohti pyritään.

  Seuraan facebookin kautta, elisa.aarnio@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elisa, arpaonni suosi sinua ja laitan samantien sähköpostia tulemaan :) Onnea!

   Poista
 40. 1. Instassa seurailen
  2. Tavoitteena olisi löytää itselleni unelmieni työpaikka (työ, jossa vahvuuteni pääsevät esille, jonka tekeminen ei ole suorittamista ja josta nautin)
  3. madebyheli02(at)gmail.com

  VastaaPoista
 41. Tavoitteeni ensi vuodelle on yhdistää ilolla yrittäjyyteni alkutaival perheemme arkeen :) marita.laukka@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Tavoitteenani on lopettaa (tai ainakin vähentää) stressaamista. Saattaa olla liian kova tavoite, mutta jos jotenkin oppisin. Toinen tavoitteeni on olla lempeämpi itseäni kohtaan.
  annemari.nupponen@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Tavoitteita on monia mutta tärkeimmät on, oppia tasapainoilemaan kiputilojeni kanssa ja saada hallintaan terveellisempi elämä.

  miia.kuparinen @ gmail.com

  VastaaPoista
 44. 2018 tavoitteeni, olla parempi ihminen itselleni ja puolisolle. Osoittaa sanoin,teoin ja elein, rakkautta ja arvostusta päivittäin.
  nikulavirpi@gmail.com

  VastaaPoista
 45. 2018 on se THE vuosi, se vuosi jolloin täytän 30 vuotta. Vuosi jolle olisi paljon tavoitteita ja saavutettavia asioita, mutta pidemmän aikaa asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen että jätän taakseni nuo kaikki "pakko tehdä, koska ikä"-tavoitteet ja päätän omistaa vuoden 2018 henkiselle hyvinvoinnille. Henkinen hyvinvointi on jäänyt ihan huomaamatta rempalleen vuosien saatossa, kaikki muu on tuntunut aina menevän sen edelle. Nyt ensi vuosi on tyystin ja täysin pyhitetty henkiselle jaksamiselle, voimavarojen arvoinnille, hyville ihmisille,perheelle, itsetunnon kohottamiselle ja itsensä tuntemaan oppimiselle (miltä minusta tuntuu ja miksi minusta tuntuu tältä ja miksi olen aina ollut itse itseni pahin lyttääjä.)

  Näinkin suurella tavoitteella uuteen vuoteen :)

  salla.kurula@gmail.com
  Ps. Blogisi lukijana ja uutena instaseuraajana mukana

  VastaaPoista
 46. Tavoite on jatkaa vuoden 2017 hyvälle mallille saamaani itseni kehittämistä ja elämän parantamista edelleen ❤ Tsemppikalenteri on jo hommattu, mutta tämän vielä haluaisin! jokikukka@hotmail.com

  -Lilian

  VastaaPoista
 47. Seurailen sua Instan kautta 😘

  Tavoitteena vuodelle 2018 on saada organisoitua ajankäyttöä paremmaksi, mm. planneroinnin avulla.

  milla.torittu@hotmail.com

  VastaaPoista
 48. Blogiisi tutustuin äsken naamakirjan kautta.
  Tavoitteeni on saada tutkinto valmiiksi ja saada elämäni omakseni. Nauttia elämästä poikani kanssa.
  vaiski67@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Facebookin kautta seurailen. Vuoden 2018 tavoitteeni on saada kroppa parempaan kuntoon synnytyksen jäljiltä!

  annemariana@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Tavoite ensi vuodelle on tehdä enemmän asioita mistä pidän ja vähemmän asioita mistä en pidä. Tää olis ihana apu siinä! paitoivonen@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Tavoitteenani vuodelle 2018 on saada vuodesta 2018 hyvän mielen vuosi. 😊 Omaan hyvinvointiin panostaminen on yksi merkittävä osa ensi vuoden "toimintasuunnitelmaani". Hyvän mielen vuosi-kirjaa olen pyöritellyt käsissäni monta kertaa ja koettanut tontuille vihjailla, että olisi kiva ja tarpeellinen yllätys jos pukinkonttiin minulle semmoinen päätyisi.
  hanneraisanen@gmail.com
  -Hanne

  VastaaPoista
 52. Pitkäaikainen haave, oma yritys.
  jaanaoljy@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Tavoitteena hoitaa paremmin terveyttä... Sinuhe59PO@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Facebookin kautta seurailen, Hyvän mielen-kirja on ollut joululahjatoiveeni ja ensi vuoden tavoitteenani on saada elämäni jonkinlaiseen tasapainoon, tuottaa iloa myös muille sekä ottaa rohkeasti vastaan uusia haasteita.
  mer-vi@luukku.com

  VastaaPoista
 55. Tavoitteeni on kuunnella itseäni, mitä minä haluan ❤ jonna.lindqvist@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Tavoitteeni toipua vakavasta sairaudesta :) Facessa sinua seuraan
  bemu100@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Itseäni ajattelin ajatella enemmän. eila.oksanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Saada uusia kokemuksia. :)
  aino91@hotmail.com

  VastaaPoista
 59. Huomioida terveyteni paremmin nukkumalla ja syömällä paremmin ja harrastamalla liikuntaa.
  - Noora
  Nono alaviiva kaksi nolla alaviiva nolla kaksi miukumauku hotmail piste com

  VastaaPoista
 60. Tavoitteenani on löytää paremmin aikaa omille harrastuksilleni perhe-elämän ja työn ohessa. :) arcticninja(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 61. Vuoden 2018 tavoite on saada kandi kirjoitettua ja vuoden lopussa tehdä loput kurssit ja saada sitten ne kandin paperit myös ulos B)
  liljankukka@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Tilasin jo kirjan (sen turkoosin! :D ) itselleni jäsentääkseni arvojani ja toiveitani...Nyt eläkkeellä on kiva syventyä tehtäviin oikein ajan kanssa! Tuskin maltan odottaa tammikuun ensimmäistä :)

  Haluaisin antaa kirjan myös lahjaksi tyttärelleni <3
  paapu54@hotmail.com

  VastaaPoista
 63. Tavoitteenani on rytmittää arkeen mielekäs liikuntarutiini.

  Anna / kuunnelmia@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Tavoitteeni on ensi vuodelle alkaa harrastaa jotain uutta juttua. Salli.moilanen35@gmail.com luen blogit.fi kautta

  VastaaPoista
 65. Voi, ehkä tavoitteeni 2018 on se, että koti olisi sellainen, jossa on helppo olla, helppo tehdä asioita, tavarat paikoillaan jne. Nyt niin ei ole. syksynkauneus (sitten se miukumauku) gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥