Tampereen Vire terveysmessut (+arvonta)

Vire messut Tampere 2018


Tänä vuonna meitä hellitään ihanilla tapahtumilla. Ensimmäiset upeat messut ovat jo nurkan takana, kun vajaan kahden viikon päästä 20. - 21.1.2018 Tampereen messu- ja urheilukeskuksen valtaavat Vire -hyvinvointimessut. Saman katon alla pääsee nauttimaan Tampereen terveysmessuista, Vegaanimessuista, Yoga Play – Tampereen Joogafestivaaleista sekä tapahtumista Aitoa ja Luomua sekä Gluteenitonta!

Vire -messut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka en uudenvuodenlupauksia tehnytkään niin haluan panostaa entistä enemmän omaan hyvinvointiini, viime vuosi meni tämän aihealueen kanssa totaalisesti penkin alle. Vireessä keskitytäänkin hyvällä fiiliksellä kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin, toivonkin saavani messuilta paljon inspiraatiota tälle vuodelle! 

Tapahtumassa pääset nauttimaan runsaasta ohjelmasta ja yli sadasta näytteilleasettajista, joista löytyy monta minunkin suosikkiani. Käy kurkkaamassa messuilla ainakin Carita Cosmetiikan suolasaippuat, Candle Light Storyn soijakynttilät, herkuttele Spiron jäätelöillä, Vegelässä puolestaan kokkaillaan pitkin messuja ja käy maistelemassa ihan mieletöntä paikallista Vegem seitania. Kaikki näytteilleasettajat löydät täältä.

Meillä on samalla viikolla muutto, mutta silti ajattelin kyllä mennä kumpanakin päivänä nauttimaan messuista ja eritoten sen ohjelmasta. Oli kyllä onni, että muutto on keskellä viikkoa eikä viikonloppuna! Mielenkiintoista ohjelmaa löytyy varmasti jokaiselle ja kasasinkin teille tähän omat vinkkini mitä kaikkea messuilla on tiedossa – valinnanvaraa on todella paljon! Olen merkannut alla olevaan ohjelmaan ajan, missä ohjelma on sekä sen pitäjän. Klikkaamalla nimeä pääset laajempaan katsaukseen kenestä on kyse ja mitä on tiedossa.Kuva: Tampereen messut

Lauantai 20.1.

11:30 Maa - Susanna Erätuli
"Mihin elämä sinua kutsuu? Jokainen miettii joskus kuka oikein on ja mistä merkityksellinen elämä löytyy. Löytyykö se rakkaudesta, tasapainosta tai menestyksestä? Hiljaisuudesta, kutsumuksesta tai suvun jatkamisesta? Elämä voi joskus tuntua suurelta palapeliltä, jonka palaset ovat hukassa. Luennolla huomaat, että riippumatta elämäsi olosuhteista, sinussa on voimaa ja lämpöä – se kirkas kohta, joka tietää, ja jossa olo on kotoisa."

12:30 Maa - Leena Pennanen (+ mindfulness-MBSR-harjoituksia klo 15.30–16.30)
"Mindfulness – apu arjen stressiin ja kiireeseen. Leenan inspiroiva kokemuksellinen luento antaa sinulle käsityksen Mindfulness-Based-Stress-Reduction MBSR-menetelmän vaikutuksista. Hän kertoo erityisesti siitä, mitä tieteellinen tutkimus sanoo harjoittamisesta ja miksi yksinkertaiset harjoitukset vaikuttavat Sinun elämääsi niin voimallisesti. Pääset kokemaan tämän itse luennolla. Tule mukaan oppimaan, miten helposti opittavilla harjoituksilla arkesi muuttuu! Tämä on kaikille mahdollista."

13:30 Maa - Annika Havaste
"Suolistoa hoitamalla superaivot! Suolisto ja aivot ovat toimintapari ja suoliston terveys ja bakteerikannan tasapainoisuus heijastuu mielialaan, stressiherkkyyteen ja aivotoiminnan tehokkuuteen."

13:30 Tuli - Tony Dunderfelt 
"Valoisaksi – ihmisen luova alitajunta. Ihminen on loputtomasti taitava, luova ja viisas, mutta tätä sisäistä valoisuutta ei aina saa arjen kiireessä esiin. Psykologi Tony Dunderfelt kertoo miten yksilö voi kasvattaa ymmärrystään omasta henkisestä minästään. Elämässä on sekä valoa että varjoja, mutta ihmisenä kehittyminen voi jatkua läpi koko elämänkaaren."

15:15 - 15:45 Maa - Noora Shingler
"Monia kiinnostaa luomuruoka, mutta kosmetiikan osalta ollaan usein tietämättömiä.Miksi kannattaa suosia luonnonkosmetiikkaa? Tavanomaisessa kosmetiikassa on satoja muovikemikaaleja, joita epäillään esimerkiksi hormonihäiritsijöiksi. Mitä se tarkoittaa? Kuinka niitä voi välttää ja millä ne tulisi korvata? Tule kuuntelemaan konkreettisia neuvoja fiksujen kosmetiikkatuotteiden valitsemiseksi."

15:30 Tuli - Merja Koski
"Suomessa on maailman puhtain ilma ja vesi, joten tavanomaisestikin tuotettu ruoka on puhtaampaa kuin monessa muussa maassa. Mutta luomussa korostuu puhtaus, ekologisuus ja parempi tulevaisuus. Suomalaisen luomutuotannon arvo korostuu myös lähiruokana, jolloin meillä on monia lisäsyitä kasvattaa luomuruoan käyttöä. Suomalaisen ruoan takana on aina tuottajatarina. Keskustelussa on mukana kiinnostavia luomutuottajia, mm. Hamppufarmi, joiden kanssa keskustelen uusista luomutrendeistä."

"MINDFULNESS – Muotia vai hyötyä? Kiire, stressi, keskittymisvaikeudet ja kivut ovat monen vitsaus. Mindfulnessin suosio niin ihmisten kuin tieteellisen tutkimuksen parissa on kasvanut 2000-luvulta saakka. Tiede on osoittanut, että pystymme vaikuttamaan aivoihimme. Tietoinen läsnäolo on löytänyt tiensä työpaikoille, sairaaloihin ja kouluihin. Mistä siis on kyse? Ohimenevästä muoti-ilmiöstä vai voimmeko opetella uudenlaisen tavan elää ja ajatella?"

"Tulevaisuuden ruoantuotanto on enemmän kuin ekologista. Viime sadan vuoden aikana on yli puolet viljelymaiden hiilivarannoista haihtunut ilmaan ja maanviljely on aiheuttanut enemmän kasvihuonekaasuja kuin fossiilisten polttoaineiden käyttö. Nyt asiat ovat nopeasti muuttumassa ja maanviljelyksestä on kehittymässä elinkeino mikä pelastaa maapallon ilmastomuutokselta. Regeneratiivinen maatalous on viljelijöiden oma ruohonjuuriliike."


Vire messut Tampere 2018

Sunnuntai 21.1.


11:00 Sari Laine
"Opettele kehittämään itsetietoisuustaitojasi Itsetietoisuus on avain onneen! Puhumme paljon itsetietoisuudesta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa ja miten se elämäämme vaikuttaa? Mitä enemmän toimimme aidon tietoisesti, sitä parempia päätöksiä teemme. Luennolla kuulet, miten monilla tavoilla voit kasvattaa itsetietoisuuttasi ja ohjata elämääsi suuntaan, joka on sinulle oikea."

11:30 Maa - Miia Huitti
"Tule kuulemaan inspiroivia onnistumiskokemuksia ja oppimaan helpot ja tehokkaat työkalut siihen, miten sinä voit voida paremmin ja laskea stressiäsi säännöllisesti."

11:30 Maa - Petri Hiissa
"Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta – Hyväksy itsesi ja nauti täydemmin elämästä. Riittämättömyyden pelosta nouseva täydellisyyden tavoittelu saa meidät joko suorittamaan loputtomasti tai lamautumaan. Perfektionisti on aina vaatimassa itseltään enemmän, eikä oikein pysty nauttimaan maailmasta sellaisena kuin se on. Luennolla kuulet miten täydellisyyden tavoittelu jarruttaa elämää, mistä se johtuu ja miten perfektionismista voi alkaa vapautumaan."

12:00 - 13:00 Maa - Katri Syvärinen
"Hyvinvointikouluttaja, kirjailija ja joogaohjaaja herättää pohtimaan, miksi suoritamme elämää uupumukseen asti ja unohdamme nauttia."

12:30 Nina Rinne
"Elämän merkitys ja merkityksellinen elämä. Yhä useampi miettii oman elämänsä merkityksellisyyttä ja erityisesti kysyy sitä itseltään työelämässä. Nina puhuu itsensä löytämisestä ja elämän merkityksen kokemisesta monen vuoden valmennus- ja coachingkokemuksen voimalla. Hyvän elämän peruspilareita on ymmärtää mitä haluaa tehdä ja miten sellaisen elämän voisi järjestää, jotta sitä voisi toteuttaa."


13:00 Maa - Eevi Minkkinen
"Terveelliset addiktiot – kun terveyden metsästys menee yli. Mistä terveellisissä addiktioissa on oikein kyse? Miten harjoitella olemaan itselleen armollisempi? Luennolla käsitellään inhimillisessä hengessä niitä syitä, jotka johtavat suorittamiseen ja överiksi vetämiseen, niidenkin asioiden suhteen joiden tarkoitus on ollut alun perin hyvä."

13:30 Maa - Anna Taipale
"Käytätkö elinvoimasi soutamiseen vai äyskäröimiseen? Soutaessa elinvoimasi ohjautuu itsesi toteuttamiseen, iloon ja levollisuuteen, äyskäröidessä energia kuluu suorittamiseen, miellyttämiseen ja itsensä sivuuttamiseen."

13:30 Tuli - Elina Saukkonen
"Zen in action. Zen on vuosisatainen polku läsnäolon syventämiseen, merkityksellisyyden löytämiseen sekä elämän suurten kysymysten oivaltamiseen. Zazen eli zenmeditaatio on täydellisen läsnäolon harjoittelua. Luennolla tarkastelemme mitä zen käytännössä on, miten se toimii, ja mitä hyötyä siitä on."

14:00 Maa - Katja Misikangas
"Kotimaisilla voimayrteillä ytyä arkeen. Villeimmät yrtit tulevan pohjoisesta! Tule kuulemaan mikä tekee Lapin kasveista tutkitusti puhtaita ja ravinteikkaita ja kuinka voit hyödyntää niitä helposti arjessasi."


Vire messut tampere 2018Toivottavasti sinäkin löysit tästä mielenkiintoista ohjelmaa itsellesi messuille. Nyt loppuun arvon kaksi kahden lipun pakettia, joilla kaksi lukijaa ystävänsä kanssa pääsee nauttimaan näistä ihanista uusista Vire messuista. Osallistut arvontaan kertomalla kommentissa mikä ohjelmasta kiinnostaa sinua eniten, jos minun listastani ei löydy mieleistä niin lisää löydät täältä. Jätä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi niin saan sinut kiinni arpaonnen osuessa kohdallesi. Aikaa vastata sähköpostiin on viikonlopun ajan, jotta ne ehtivät tulla postitse perille, muuten arvon liput uudelleen. Arvonta loppuu perjantaihin 12.1.2018 klo 20:00. Liput on annettu teille arvottavaksi Tampereen messuilta.

Kiitos kaikille osallistujille! Sähköpostia laitettu voittaneille :) 26 kommenttia

 1. 15:15 - 15:45 Maa - Noora Shingler <- Tämä kiinnostaa itseäni tosi paljon, mitä selasin sinun suosikkeja aluksi ja sitten sivuilta. Luonnonkosmetiikkaan olen itse kiinnittänyt enemmän huomiota viimevuonna ja pikkuhiljaa myös tämän vuoden puolella alan vaihtamaan enemmän. Heidisplanner@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Tuo "Empatia eläinsuhteessa"-luento kiehtoo itseäni kovasti! festanippon(a)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Nora Shinglerin osio kiinnostaa itseä eniten :)
  huittinen.laura1@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Nora Shinglerin osuus :)
  Matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Eevi Minkkisen Terveelliset addiktiot
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nanna!

   Onnetar suosi sinua, laitan sähköpostia tulemaan :)

   Poista
 6. Katri Syvärinen. Olen käynyt Katrin joogatunneilla ja tykkäsin hänen tunneistaan paljon. :)
  withmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Eevi Minkkinen -Terveelliset addiktiot
  miia.kajander@gmail.com

  VastaaPoista
 8. pauliina tervo
  k.hautala@nic.fi

  VastaaPoista
 9. Maa - Petri Hiissa, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta :)

  Siljaander.maija@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Vitsit, äskeisessä postauksessa kirjoitusvirhe, sähköpostini on siis siljander.maija@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Leena Pennanen :)
  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Vatsavammaisena Annika Havaste kiinnostaa eniten.

  mutuska@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Onnetar suosi sinua, pistän sähköpostia tulemaan :)

   Poista
 13. Noora Shinglerin luento kiinnostaa eniten, koska olen jo jokin aika sitten siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan ja se aihe kiinnostaa todella paljon.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Tony Dunderfeltin osuus kiinnostaa eniten :)
  heddu97@outlook.com

  VastaaPoista
 15. Kyllä Nora Shinglerin luonnonkosmetiikka luento kiinnostaa kovasti. Olisi mielenkiintoista mennä on niin paljon kaikkea. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mm.voimayrtit kiinnostavat ja onhan tuolla paljon muutakin kiinnostavaa. ;) eevasolna@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Noora Shinglerin luonnonkosmetiikka kiinnostaa sekä voimayrtit. Ja suolistosairaana Annika Havasteen osuus kiinnostaa :)
  caritaemilia@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Siis todella monta mielenkiintoista luentoa ja näytteilleasettajaa ja jo etukäteen huvittaa, että miten ihmeessä aika riittää näiden kaikkien kuuntelemiseen ja kiertelyyn, mutta eritoten luennoitsijoista kiinnostaa kovasti Pauliina Tervon, Annika Havasten ja Elviira Krebberin luennot.
  Messuille lähtiessä odotuksina on siis roppakaupalla tärkeää tietoa varsinkin suoliston ja vatsan hyvinvointia ajatellen. Paljon kiinnostaa myös mielenterveyteen liittyvät keskustelut.
  Messuista en olisi tietoinen ilman gluteenittoman fb-ryhmän jäsenyyttä, olen vain odottanut Helsingissä keväällä järjestettäviä Lautasella-messuja :-)
  mesiveloni@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Huikeat messut tulossa ja osuu niin oikeaan kohtaan omassa projektissa nimeltä "ylös syvästä kuopasta"... Eli tällä hetkellä imen kuin pesusieni itseeni kaikkea tätä upeaa ja inspiroivaa tietoa, mitä eri asiantuntijat jakavat. Eritoten Annika Havasten luento suolistosta kiinnostaa!

  janikavaananen@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Havasten osuus :)

  jenna.heinaaho@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Marjo Jokinen 10 vinkkiä gluteenittomaan leivontaan, ehdottomasti :)

  Tuomalajenna@gmail.con

  VastaaPoista
 22. Noora Shingler

  allitalvikki@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Susanna Erätulen luento kiinnostaisi eniten. :)
  josssumaria(a)gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥