Ensikertalainen pakopelihuoneessa – ElämysTeeri


ElämysTeeri pakopelihuone Marien muotokuvat


Useammilla meistä arki on tasaista suorittamista ja selviytymistä päivästä toiseen. Vapaa-ajalta sitä haluaa jotakin muuta: elämyksiä, kokemuksia ja ennen kaikkea vaihtelua! Parhaat muistoni ovat muodostuneet erilaisista irtiotoista ja itseni ylittämisestä, elämyksistä, joita ei noin vain toisteta. En ihmettele sitä, että nyt seikkailupuistot, suppailu, lapin vaellukset tai pakopelit ovat nostaneet suosiotaan. Haluamme haastaa itsemme ja päästä irtautumaan arjesta edes hetkeksi, unohtaa kaikki muu. Mikä olisi sen parempi tapa lähteä etsimään uutta elämystä kuin sulkeutua kolmen ystävän kanssa huoneeseen ja yrittää päästä sieltä vielä poiskin määräajassa!

Rakastan arvoituksia ja loogista päättelykykyä vaativia tehtäviä. En luovuta kovin helpolla, sen sijaan jään ehkä vähän turhankin kovin kiinni ratkaisemattomiin pulmiin ja ne eivät jätä minua rauhaan ennen ratkaisua.Viime kesänä sain ensimakua siitä minkälaista on ratkoa pulmia pakopelihuoneessa, kun kiersimme ystävien kanssa ilmaista kaupunkipeliä Tampereella muutaman päivän ajan. Siitä jäi pieni kutkutus ja into pakopelejä kohtaan, mutta ensimmäinen oikea pakopeli kokemukseni sai odottaa vielä hetken.


 yhteistyössä ElämysTeerin kanssa

ElämysTeeri pakopelihuone Marien muotokuvat


Mitä sinulla tulee mieleen kun ajattelet pakopelihuonetta? Ehkäpä toimisto tai luokkahuone? Kun kävelimme Kallen ja ystäväpariskunnan kanssa ElämysTeerin kellaritiloihin rakennettuihin tiloihin yllätyin todella positiivisesti miten normaalista kellarista oli taiottu tunnelmallinen tila. Sitä pääsi heti virittäytymään oikeaan tunnelmaan ja pelin henkeen. Oikeastaan en tiennyt mitä odottaa tältä ensimmäiseltä pakopeliltäni, koska en halunnut paljastaa itselleni liikaa heidän ensimmäisestä huoneestaan nimeltään Marien Muotokuvat. Varatessa peliä huomasin kyllä, että sen genre on jännitys ja ilman vanhempia ikäraja on 16-vuotta, joka aiheutti minussa jo itsessään kylmät väreet ihan vain varmuuden vuoksi. Pääsimme tutustumaan peliin tätä postausta vastaan.


On vuosi 1887. Lupaava taidemaalari Marie on löytynyt kotoaan hengettömänä. Kaikki merkit viittaavat kuolemaan oman käden kautta. Asunnossa on hyvin levoton tunnelma, joka voimistuu mitä lähemmäs keskiyötä mennään.

Ennen peliä meille kerrottiin pelin säännöt ja ohjeet. Tarvittaessa he antaisivat meille vinkkejä ja huoneesta pääsisi pois missä vaiheessa tahansa. Käveltyämme huoneeseen sisään ja oven sulkeuduttua minua rupesi jännittämään oikein toden teolla. Valaistus ja huoneen tunnelma musiikkeineen oli todella mahtava! Nopeasti me rupesimme kukin tahollamme tutkimaan huonetta ja erilaisia vaihtoehtoja, saimme etukäteen ohjeeksi kuunnella toisia ja lukea kaiken ääneen. Saimme tietää myös, ettei huone ole täynnä harhaanjohtavia asioita, jotka olisivat ainakin minussa aiheuttaneet suurta turhautumista.

Mitä tulee huoneen ongelmiin ja pulmiin niin huoneessa todella riitti haastetta, mutta pahemmin jumiin emme jääneet missään vaiheessa kiitos hyvien vinkkien, joita saimme pelatessa ouija laudan kautta. Tarkkuutta, malttia ja erilaisia tapoja ratkoa tehtäviä siellä vaadittiin ja jokaisella meistä oli varmasti omat vahvuutensa. Yhdessä kohdassa asiat alkoivat vain rullaamaan ja ainakin minä menetin ajantajuni täysin, homma oli niin hauskaa ja mukaansa tempaavaa.ElämysTeeri pakopelihuone Marien muotokuvat

Ensimmäiseksi pakopeliksi nosti riman todella korkealle. Tunnelmallinen ja yllättävä!

Marien Muotokuvissa pelissä on selkeä juoni, joka teki pelaamisesta mielenkiintoista. Ennen kaikkea kokemuksena se oli mieletön ja huone oli todella taitavasti rakennettu. Juoni kantoi mukanaan loppuun saakka ja tunnelma tiivistyi loistavasti loppua kohti mennessä. ElämysTeeriltä on tulossa myöhemmin toinen huone Avaruusseikkailu 1901, jota odotan erittäin innolla. Jo aiemmin pelin pelanneet voivat jälkikäteen suunnata lipukkeella katsomaan ystävien pelaamista myöhemmin katseluhuoneeseen, joka on ideana todella hauska!

Peliä varten piti varata n. kaksi tuntia aikaa ja itse pelissä oli tunnin "aikaraja". Normaalisti pakopelihuoneissa on sääntönä, että tunnin jälkeen aika loppuu sai pelin ratkaistua tai ei. Marien Muotokuvat sen sijaan saisi ratkaista loppuun asti eli mikään minuuttiaikataulu siellä ei ole. Meidän porukka pääsi viisi minuuttia ennen aikarajaa ulos ja se jos mikä riemastutti, onnistuimme! Meillä oli mukana kaksi aikaisemminkin pakohuonetta pelannutta, mutta Kallen kanssa olimme untuvikkoja. Peliä voi pelata 2-5 henkilöä ja hinta neljältä ihmiseltä on 100e. Opiskelija-alennus 20 % on käytettävissä maanantaista torstaihin voimassaolevaa opiskelijakorttia vastaan. Marien muotokuvat saavat minulta lämpimän suosituksen!


Mielenkiintoinen tarina, joka vie mukana alusta loppuun. Kokonaisuus on mietitty ja tehty huolellisesti ja kaikki turhat asiat on riisuttu pois. Yllättävä.


ElämysTeeri 

Facebook / Kotisivut / Instagram

Aleksanterinkatu 29 B
33100 Tampere


ElämysTeeri pakopelihuone Marien muotokuvat

 yhteistyössä ElämysTeerin kanssa

2 kommenttia

 1. Minä en ollut ollenkaan kiinnostunut pakopeleistä, kunnes blogiverkoston kesäbileissä pääsimme pakopelejä pelaamaan. Viikko sitten kävin miehen ja kaveripariskunnan kanssa Lahdessa Hennalassa sota-aiheisessa huoneessa. Vielä koskaan en ole päässyt huoneesta ajoissa ulos. Todella lähellä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakopelien valikoima on nykyään ihan huikea ja hyvä niin – jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Minusta vähän tuntuu, että näihin pääsee kiinni kokemusten kautta, vaikkakin huono huone voi viedä innon kokonaan pois. Olen iloinen siitä, että tämä ensimmäinen pelaamani huone oli niin hyvä, että unohdin kaiken muun ympäriltä. Näin tapahtuu todella harvoin! Nämä ovat siitä kivoja, että jokaisella pelaajalla on jotakin annettavaa ja oli ilo jakaa tämä kokemus hyvien ystävien kanssa.

   Toivottavasti pääset seuraavalla kerralla ajoissa ulos (jos peliä ei saa pelata loppuun), tunteena se oli erittäin palkitseva ja ruokki innostustani todella paljon :) Mukavia pelejä sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥