Jovely – luonnonkosmetiikkaa VirostaLuonnonkosmetiikassa minulla on ne omat suosikkimerkkini, joiden valikoimaan luotan kerta toisensa jälkeen. Kuitenkin on ihanaa tutustua myös luonnonkosmetiikka alan pienempiin tekijöihin, joiden valikoimista voi löytyä todellisia helmiä! Välillä kaipaankin Madaran, Santen tai Laveran rinnalle tuotteita, joissa kädenjälki ja persoonallisuus oikeasti näkyvät. Olen viime aikoina tutustunut eestiläiseen luonnonkosmetiikkayritykseen Jovelyyn, joka on perustettu jo vuonna 2011.

Jovelyn valikoimasta löytyy tuotteita niin vartalolle kuin kasvoillekin ja ne valmistetaan alusta loppuun asti käsityönä. Suomeksi pakkaukset ovat tulossa ensi vuoden puolella, nykyisistä löytyy tiedot englanniksi ja eestiksi, mutta mukana tulee paperilla kaikki tiedot myös suomeksi. Tuotteiden incit on avattu selkeästi, jolloin tuotteen sisältö on todella helppo tsekata lävitse – tätä ei välttämättä tule monen tuotteen kohdalla huomioitua, mutta ainakin minua kiinnostaa mitä kaikkea kosmetiikkani pitää sisällään. Monet heidän tuotteensa ovat täysin vegaanisia, mutta myös mehiläisvahaa on käytetty esimerkiksi huulivoiteissa. Kaikissa heidän tuotteissaan luonnollisia ainesosia on vähintään 98% ja siitä luomua 10%, myös pakkauksissa on otettu ympäristö huomioon kierrätysmateriaalin muodossa. Sertifikaattia ei Jovelylla ole, mutta mielestäni pienempien yritysten kohdalla se on ihan ymmärrettävää. Sain Jovelylta minua kiinnostavia tuotteita testiin, joista yksi nousi ylitse muiden!


postauksen tuotteet saatu testiin Jovelylta blogin kautta

Kehäkukkasaippua

Vuosien varrella olen pyrkinyt siirtymään enemmän ympäristöystävällisempiin palasaippuoihin, vaikka vieläkin liian usein tulee sorruttua ja valittua se pullotettu saippua. Aina meillä kuitenkin luonnonkosmetiikkaa käytetään, joten sen vuoksi en ole tästä niin kauhean huonoa omatuntoa ottanut ja muovipullot laitan muovinkeräykseen ohjeistusten mukaisesti. Kuitenkin ihania palasaippuoita vartalolle löytyy paljon ja lähinnä en ole niille tarpeeksi usein antanut mahdollisuutta – nyt siihen tuli kuitenkin poikkeus.

Kehäkukka-kamomillasaippua sisältää kasviöljyjä ja -rasvoja (oliiviöljyä, kookosrasvaa ja palmurasvaa joka on RSPO sertifioitua) sekä kamomillan ja kehäkukan terälehtiä. Saippua pesee melko voimakkaasti ja ensimmäisellä pesulla pelkäsin jääkö iho natisevan kuivaksi, mutta pelko oli onneksi turha. Pesun jälkeen iho ei ole lainkaan kuiva vaan iho jäi pehmeäksi ja mitään kiirettä kosteutuksen kanssa ei tullut. Saippua on koostumukseltaan melko pehmeä ja säilytänkin sitä suihkutilassa mahdollisimman suojassa veden roiskeilta, ettei se turhaan kuluisi nopeampaan. Käytössäni tämä ei pehmeydestään huolimatta ole kulunut mitenkään nopeasti, joten jos etsit palasaippuaa herkemmälle iholle niin tämä voisi olla siihen yksi hyvä vaihtoehto. Hintaa 100g saippuapalalla on Jovelyn verkkokaupassa 6,20e .

Kaakaovoi manteliöljyllä

Viime aikoina olen etsinyt sellaisia tuotteita, joita voin käyttää koko meidän kohta kasvavalle perheelle. Näihin tuotteisiin en halua mitään ylimääräistä, mitä lyhyempi inci niin sen parempi. Jovelyn valikoimista löytyikin kaakaovoi manteliöljyllä, joka herätti mielenkiintoni välittömästi ja se ei sisälläkään mitään muuta turhaa kuten ei moni muukaan Jovelyn tuote. Tämä makeaa manteliöljyä sisältävä kaakaovoi on ollut loistava täsmätuote, jota olen käyttänyt niin huulille, kutiavaan kiristelevään raskausmasuun kuin parantumis vaiheessa olleeseen ruhjeeseen, joka tuli kun kommelsin laiturilla kuvatessa blogia varten kuvitusta. Varsinkin kutinaa voi on helpottanut ihanasti!

Tämä tuoksuu aika voimakkaasti kaakaovoille, mutta luonnollisella tavalla. Koostumus on melko kova ja nappaan tätä aina tarvittavan määrän kynnen päälipinnalla (ei siis siten, että kaakaovoita menisi kynnen alle) tai pienellä lusikalla. Voi sulaa todella nopeasti käsien lämmössä iholle eli levittäminen on kyllä helppoa, kunhan saa voin ensin purkista ulos.  Hintaa 100ml purkilla on 12e verkkokaupassa.


Kosteuttava vartalovoi mandariini

Viimeisenä tämän joukon todellinen yllättäjä – ihana moussemainen kosteuttava mandariinin tuoksuinen vartalovoi. En ole aiemmin oikein välittänyt mandariinin tai muiden sitrushedelmien tuoksusta pahemmin, ei minulla toki mitään niitä vastaan ole ollut. Tämän käsiin saatuani tuli tähän asiaan poikkeus, sillä tuoksu olikin kivan piristävä ja se ei jäänyt iholle liian voimakkaana. 

Tästä tuotteesta erityisen tekee sen moussemainen koostumus – juuri tällaista olen kaivannutkin! Kevyt mousse sulaa iholle todella helposti ja imeytyy nopeasti iholle. Mandariini vartalovoi sisältää sheavoita, kookosöljyä, jojobaa, argania, e-vitamiinia sekä eteerisiä sitruuna ja mandariini öljyjä (citral, limonene ja linalool esiintyvät luonnollisesti eteerississä öljyissä, mutta ne pitää merkitä inciin erikseen). Tämä juuri näissä Jovelyn tuotteissa minua ihastuttaa – yksinkertaisia hoitavia raaka-aineita, jotka oikeasti pääsevät olemaan edukseen. Olen jokaista näistä kasviöljyistä sekä sheavoita käyttänyt ihonhoidossa paljon myös sellaisenaan ja näin yhdessä tuotteessa ne toimivat todella kivasti yhteen! Iho jää pehmeäksi ja kosteutetuksi ilman rasvaista pintaa eli tämä sopii hyvin myös aamulla käytettäväksi ennen vaatteiden pukemista.

Vaikka moussea ei kerralla koko vartalolle paljoa tarvitsekaan niin jostakin syystä tämä purkki on huventunut normaalia nopeammin sillä huomasin heti tästä tulleen uusi suosikkini vartalolle. Usein vaihtelen tuotteita fiiliksen mukaan, mutta tästä olen pitänyt niin paljon, että purkin pohja näkyy jo. Jos tästä pitäisi yksi huono puoli sanoa niin liian pieni purkki – haluan paljon isomman! Toivonkin siis, että tästä tulisi 100ml purkin rinnalle myös isompi purkki myyntiin, sillä pidin tämän sisällöstä todella paljon. Hintaa 100ml purkilla on 13e verkkokaupassa.

Olen siitä iloinen, että pienen virolaisen luonnonkosmetiikkamerkin tuotteiden joukosta löytyi näin timanttinen yllättäjä. Olin tuosta kosteuttavasta mandariini vartalovoista lukenut hyvää palautetta muista blogeista, mutta olin hieman skeptinen sen tuoksun suhteen ennen kokeilua – onneksi kuitenkin aivan turhaan. Tästä olisi ihanaa saada isomman purkin lisäksi myös tuoksuton versio ajatellen lapsia ja herkkäihoisia, koska tuo koostumus oli todella kiva!

Jovely yllätti minut positiivisesti ja merkki onkin mukava lisäys entisestään kasvaville luonnonkosmetiikan markkinoille. Tuntuu muuten siltä, että Baltian maiden suunnalta ponnistaa ihan mielettömän timanttisia luonnonkosmetiikan merkkejä, mitähän taikaa siellä suunnalla oikein on?


→ Instagramissa arvonta 21.10.2018 asti ←tuotteet saatu blogin kautta testiin

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥