Luonnonkosmetiikkaa pienelle budjetilleKäydessämme kaksi vuotta sitten Berliinissä löytyi vähän joka paikasta super edullista luonnonkosmetiikkaa. Kun tuote kuin tuote maksaa saman verran mitä meillä halppis synteettinen kosmetiikka täällä Suomessa niin olin olin suorastaan taivaassa. Vegaaninen luonnonkosmetiikan ripsiväri n. 2,5e tai kasvovoide 1,90e – miksi meillä ei ole näitä hintoja? Rossmann ja DM tulivat omien merkkiensä kanssa todella tutuiksi tuolla reissulla ja näitä liikkeitä löytyi vähän joka puolelta. Matkalaukkuun eksyi iso kasa tuotteita ja nyt viimeistenkin loppuessa jäljelle jäi haikea olo. Suurin osa tuotteista oli perus ok tasoa, pienemmälle budjetille erittäin sopivia ja muutama yllättäjäkin löytyi joukosta! Into lähteä uudelleen reissuun kasvoi kasvamistaan kun blogikollega Eeva kävi juuri Wienissä, käy ihmeessä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa hänellä tarttui mukaan! 

Vaikka Suomesta ei luonnonkosmetiikkaa ihan noilla hinnoilla saakaan niin kyllä myös niitä edullisempia merkkejä on ja lisää tulee kokoajan maahantuojille! Olin aika innoissani kun törmäsin Lidlissä vasta Suomeen tulleeseen Cien nature sarjaan, jolla on Natrue sertifikaatti. Ostin testiin alle 4e maksavan Tonkapapu & sheavoi vartalovoin ja vaikka siinä onkin melko voimakas tuoksu niin tuote ajaa asiansa hyvin – imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeän tuntuiseksi. Valikoimaa ei vielä toistaiseksi kauheasti ollut, mutta tämä on jo hyvä alku heille joita edullinen luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Odotan vielä innolla sitä päivää kun esim. Pirkka lähtee näihin markkinoihin mukaan! 


postaus sisältää mainoslinkkejä sekä testiin saatuja tuotteita


House of Organic on alkanut maahantuomaan saksalaista Alviana sarjaa, jolla on NaTrue sertifikaatti ja suuri osa tuotteista on vegaanisia. Muutaman satunnaisen tuotteen sarjalta ostin jo Saksan reissulla, vaikka silloin keskityin Alverdeen ja Alterraan. Alviana sarjalla on monta kiinnostavaa tuotetta kuten useaa kasviöljyä sisältävä kauneusöljy, nyt minulle tarpeeseen tuleva repair huulivoide tai meille testiin tilaamani minttu hammastahna, joka sisältää 1400pm fluoria. Tähän mennessä suosikki hammastahnani on ollut Santen family sarjan minttu hammastahna, mutta fluoria siinä ei ole saantisuositusten mukaisesti tarpeeksi ja sen takia olen jatkanut etsintää sopivamman tuotteen löytämisen toivossa. 

Santen tuotteet ovat toinen mainitsemisen arvoinen kun puhutaan edullisesta toimivasta luonnonkosmetiikasta. Varsinkin moneen kertaan blogissa mainitsemani Family sarja on täynnä todellisia helmiä! Edullisimmin olen Santen tuotteita ostanut ihan Prismasta, mutta myöskin luonnonkosmetiikan eri verkkokaupoissa hinnat ovat kohtuulliset. Family sarjasta aina maininnan arvoisia ovat ikisuosikkini Mango & Aloe hoitoaine , minttu hammastahna, kaikille ihotyypeille sopiva Granaattiomena-marula yövoide sekä softcreme yleisvoide.
Kauhean usein en meikkaa, mutta kun tarve tulee niin laukustani löytyy usein Benecosin ja Avrilin tuotteita. Itseasiassa paljon kehuttu Avrilin ripsiväri on yksi ainoista luonnonkosmetiikan ripsiväreistä, joka ei saa silmiäni vuotamaan hullun lailla tai kirvele ollenkaan. Arkimeikissä luotankin siihen ruskeana ja onneksi tämän hinta on luonnonkosmetiikan ripsiväriksi kohtuullinen. Mielestäni tuo toimii ihan yhtä hyvin kuin moni synteettinen ripsiväri, mutta sen sijaan sarjan vedenkestävä ripsiväri ei minulla toiminut. Avrilin huulipunakynät* olen myös todennut erittäin toimiviksi ja ihanan helpoiksi, valikoimaa sävyistä löytyy todella kivasti. Benecosilta puolestaan tilasin juuri muutaman uuden huulipunan sävyissä Just Red ja Soft Coral, joista varsinkin jälkimmäinen oli todella kiva! Näistä huulipunista varmasti lisää myöhemmin.

Avrilin valikoimista kannattaa kurkata muitakin tuotteita kuin meikit. Olen tykännyt heidän kasvojen puhdistusmaidosta* ja Kallelle ostin isyyspakkaukseen After Shave emulsion, jota voi käyttää myös aamu- ja iltavoiteena. Vielä aivan oma lukunsa edullisessa luonnonkosmetiikassa on  Organic Shop, jolta löytyy BDIH- ja Cosmos-sertifioituja tuotteita hiuksille, vartalolle ja kasvoille. Varsinkin useammastakin hiusnaamioista olen pitänyt erittäin paljon kuten myös vartalon sokerikuorinnasta. Tämän sarjan kohdalla on vastaani tullut myös pettymyksiä, mutta koska tuotteet maksavat kaikki alle 10e niin se on ihan sallittavaa ja eihän kaikki tuotteet sovi kaikille. Organic Shopin tuotteita kannattaa kurkkia myös Sokoksissa, joissa ne ovat usein tarjouksessa.
Sitten meillä on niitä ihania kotimaisia luonnonkosmetiikan tekijöitä, joista esimerkiksi Carita Cosmetiikka on todella kohtuu hintainen huippu hyviin tuotteisiin nähden. Näiden kaikkien lisäksi pienellä budjetilla kannattaa tsekata maahantuojien sivut (esim.  NHS ja Waku Organics), joilla voi tehdä todella hyviä löytöjä.


Onko sinulla hyviä tuote vinkkejä luonnonkosmetiikasta pienemmälle budjetille?
postaus sisältää mainoslinkkejä sekä testiin saatuja tuotteita

4 kommenttia

 1. On ihanaa, että löytyy edullisempiakin tuotteita, kun monet luonnonkosmetiikka tuotteet on todella arvokkaita. Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Toki usein edullinen (luonnon)kosmetiikka ei sisällä niin arvokkaita hoitavia ainesosia kuin kalliimmat sarjat, mutta pienemmällä budjetilla elävälle pitäisi olla mahdollisuus valita luonnollisempi vaihtoehto synteettisen sijaan :) Ihan samoihin hintoihin ei vielä päästä, mutta toivottavasti tulevaisuudessa ♥

   Poista
 2. Onpa jänniä tuotteita! Mä itse olen ihastunut Organic Shopin tuotteisiin, nekin on hyvän hintaisia ja riittoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Organic Shop on kyllä kokeilemisen arvoinen – mona hutia on tullut vastaan, mutta toisaalta niitä edullisempia hittejäkin sarjalta löytyy kunhan jaksaa etsiä! Vielä kun he panostaisivat vähän enemmän tuotepakkausten toimivuuteen niin tuotteet houkuttelisivat paljon enemmän :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥