Kolme luonnonkosmetiikan fluorillista hammastahnaa


vegaani luonnonkosmetiikka hammastahna fluori lavera sante urtekram

Heippa ja ihanaa maanantaita! Jos jokin asia luonnonkosmetiikassa herättää kysymyksiä niin se on hammastahna. Jokainen sitä käyttää aivan varmasti päivittäin muksusta vaariin ja sillä todella on merkitystä mitä suuhunsa pistää. Keskusteluun fluorista tai fluorittomuudesta en ota kantaa, sillä on tutkimuksia paljon sekä puolesta että vastaan. Nyt esittelen teille kolme vegaanista suosikkiani luonnonkosmetiikan hammastahnoista, jotka sisältävät fluoria. Tällä hetkellä fluorin päivittäinen saantisuositus on kuusivuotiaasta alkaen 1 450 ppm. 

Käytän itse vaihtelevasti näitä kolmea tahnaa ja hampaissani on reikiä harvioin. Monet pärjäävät hyvin fluorittomalla tahnalla, toiset taas eivät. Tärkeintä kuitenkin lienee, että fluoria ei niellä missään vaiheessa. Siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan säikähtäessäni mikromuovien maailmanvalloitusta oli yksi suurimpia järkytyksiä sen löytyminen useista hammastahnoista, varsinkin näistä "valkaisevista",jotka eivät oikeasti valkaise hammasta vaan värjäävät taikka hankaavat ulointa pintaa pois. Sen jälkeen on tullut testattua hammastahnaa jos toistakin ja otin tähän omat suosikkini. 


postaus sisältää mainoslinkkejä
vegaani luonnonkosmetiikka hammastahna fluori lavera sante urtekram

Otin vertailuun kolme eri hammastahnaa, joista muistaakseni jokainen löytyy Prisman luonnonkosmetiikan hyllyltä, hinta hieman vaihtelee ostopaikasta riippuen kahdesta ja puolesta eurosta ylöspäin. Urtekramin fluorillinen Mintun makuinen hammastahna aloeveralla sisältää fluoria 1000ppm ja on maultaan mieto. Ei vaahtoa ihan kauheasti, mutta omalla kohdalla se ei ole haitannut. Fluoria tässä on selvästi vähiten verrattuna muihin, ei huono, mutta voisi olla raikkaampikin. 

Laveran mintun makuinen basis sensitiv hammastahna sisältää fluoria melkein suositusten mukaiset 1400ppm ja on maultaan hieman raikkaampi kuin Urtekramin tahna. Nämä ovat hyvin samankaltaisia käytössä ja kummassakin fluori maistuu selvästi lävitse ja koostumus tuntuu tietyllä tapaa (fluorista johtuen?) jauhoiselle. Kuitenkin alun ihmettelyn jälkeen tähänkin tottui muutamalla käyttökerralla, mutta tämä on ehkä omalla kohdallani se ratkaisevin tekijä.

Ehdoton suosikkini hammastahnoista ehkä ikinä onkin Santen Family sarjan mintun makuinen hammastahna, joka on koostumukseltaan sileämpää sekä vaahtoisampaa kuin aiemmat kolleegansa. Maku on ehdottomasti raikkain kaikista ja tätä suosittelen lämpimästi helpoksi vaihtoehdoksi siirryttäessä luonnonkosmetiikan hammastahnoihin. Tämä on meidän kummankin suosikki kaikista ja sisältää fluoria 1200ppm . Myös pelkästään pakettia avatessa tämä tuoksuu eniten "normaalille" hammastahnalle ja uskonkin tämän olevan myös lasten mieleen. 

vegaani luonnonkosmetiikka hammastahna fluori lavera sante urtekram


Näitä jokaista yhdistää mintun maku, luomuus, vegaanius ja fluorillisuus. Edullisin Prismassa näistä on Sante ja se onkin helppo valinta ostoskoriin. Verkkokaupoissa hinta on hieman arvokkaampi, mutta kaiken kaikkiaan eivät nämä pahasti lompakkoa rokota. Saksassa ihan perus kaupasta sai vegaanista luonnonkosmetiikan hammastahnaa melkein puoleen hintaan mitä Suomessa. Nyt meillä onkin muutama Saksasta tuotu testissä (yksi fluoriton ja yksi fluorillinen) ja pakko sanoa, että näistä kolmesta esittelemästäni jokainen menee niiden edelle maultaan ja toimivuudeltaan. 

Puhtailla hampailla ja raikkaalla suulla kohti uutta alkanutta viikkoa ja helmikuuta!


vegaani luonnonkosmetiikka hammastahna fluori lavera sante urtekram
vegaani luonnonkosmetiikka hammastahna fluori lavera sante urtekram

affiliatelinkki

4 kommenttia

 1. Nyt säästyn sitten siltä hammastahnan kokeilun vaivalta, kiitos! :D

  Mulla on "vähän" huonoja kokemuksia luonnonhammastahnoista, sillä osunut sitten sattumalta tosi huonoa tuuria ja oon valinnut ihan vääränlaisen tuotteen aina mukaan. Yksi hirvein kokeilu muutamia vuosia sitten oli r.o.c.s:n joku hammastahna (en muista enää oliko se erikseen jonkun makuinen vai mikä) ja se oli ihan järkyttävän pahaa! Sellainen tunkkainen ja epämääräinen ja itse tahnakin oli ruskeaa. Nuukuuksissani kuitenkin oli pakko käyttää loppuun ja kärsiä :D

  Tuo Santen tahna kuulostaa kyllä kaikin puolin hyvältä, että ehkä sitten sitä enskerralla! Yleensä mulla tosi monet hammastahnat rupeaa vihlomaan, joten oon käyttänyt tähän asti jotain ihan "hajuttomiamauttomiavärittömiä" mut pianhan tuokin selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi Sante on mun mielestä ihan normaali kaiken suhteen, jos sitä joku mulle hammasharjaan puristaisi ja sanoisi sitä pirkan hammastahnaksi niin uskoisin :D Jotenkin siitä hajusta tulee mieleen joku hammastahna, jota olen käyttänyt lapsena! Hassua miten tuollaisestakin voi tulla muistoja mieleen :'D

   No joo mulla on kanssa noita hutiostoksia tullut todella useita! Mulla kanssa usein hammastahnat vihloo, mutta siirtyessä luonnonkosmetiikan puolelle se jostakin syystä loppu. Toki nyt en muista onko jokin niistä hutiostoksista vihlonut, mutta nämä kolme ei ainakaan, vaikka onhan nämä niin henk koht juttuja etten voi luvatakaan!

   Kiitos Jenni kommentistasi ja ihanaa loppuviikkoa :)

   Poista
 2. Luotatko Laveraan tai Santeen, kun kumpikaan ei ole esim. Animalian listalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kyllä luotan Laveraan ja Santeen. En pidä Animalian listaa ainoana totuutena, mutta jokainen tekee kuten itse parhaaksi kokee mm. Petalla on myös oma listansa. Laveralta löytyy vegaanisista tuotteista Vegan Societyn kukkalogo ja Santella puolestaan Petan cruelty free & vegan logo, joista kumpikaan ei eläinkokeita salli. Kiitos hyvästä kysymyksestä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥