Luonnonkosmetiikkaa Berliinistä

luonnonkosmetiikka berliini vegaani vegaaninen kosmetiikka vegan alterra alverde dm rossmann


Saksassa luonnonkosmetiikan tilanne on hyvin erilainen kuin meillä Suomessa. Ensinnäkin ketjuilla on usein omat luonnonkosmetiikan merkkinsä ja kaiken lisäksi nämä ovat usein suoraan vegaanisia ja aivan törkeän edullisia! Onhan kosmetiikka toki muutenkin Saksassa edullisempaa, mutta lähdimme hakemaan nimenomaan sitä luonnollisempaa puolta ja sellaista mitä meiltä ei saa. Minulle suurin yllätys oli se mistä sitä kosmetiikkaa oikein löytä ja se kävikin vahingossa.

Berliinissä kosmetiikkaa toki löytyy ihan perus marketista, mutta nimenomaan sitä varten on muutama eri kosmetiikkakauppa Sokoksen Emotionin tapaan, josta löydät kaiken tarvittavan. Niistä kahta löytyy aivan joka nurkasta nimittäin Rossmannia ja DM:mää, joista kummallakin on ne omat merkkinsä Alterra (Rossmann) ja Alverde (DM). Melkein jokaisesta purkista tai paketista löytyi vegaanikukkalogo. Näiltä merkeiltä löytyi myös ihan meikkejä ja nappasinkin kokeiluun peräti neljä ripsiväriä. Jätin kuvista pois muutamat hutiostokset, jotka ovat kyllä luonnonkosmetiikkaa, mutta joista vegaanilogo puuttuu.

Vaikeinta shoppailussa vieraalla kielellä oli ihan yksinkertaisesti se mikä tuote kädessäni sillä hetkellä oli. Paljon tuli pääteltyä, mutta kyllä ostin myös sokkona tuotteita. Näiden kaikkien hinnat olivat max 4e ja keskihintana n. 2.5e eli nyt puhutaan oikeasti todella edullisesta kosmetiikasta. En rehellisesti sanottuna edes halua tietää miten paljon nämä kaikki maksoivat yhteensä, mutta paljon vähemmän mitä olisin vastaavista tuotteista Suomessa maksanut ja nämä tulevat kestämään pitkään.


luonnonkosmetiikka berliini vegaani vegaaninen kosmetiikka vegan alterra alverde dm rossmann ripsiväri


Mitä tulee sitten muihin merkkeihin. Lavera ja Benecos olivat Berliinissä edullisempia kuin Suomessa ja vielä himpun verran siitä mitä esimerkiksi Ecco Verdellä. Weleda oli hieman edullisempi ja yllätyksekseni i+m Naturalkosmetiks oli melkein saman hintainen kuin Suomessa!  Khadin tumma henna maksoi alle 7e kun Suomessa hinta pyörii yli kymmenessä eurossa. Vitamiinit olivat alle 5e, mutta verrattuani niitä nykyiseen Vegekaupasta saatavaan VegVit:in  häviävät ne selvästi sisällöltään.

Miehille löytyi todella hyvin luonnonkosmetiikkatuotteita ja hinnat olivat samoja kuin naistenkin tuotteissa eli törkeän edullisia. Myös hiustenhoitotuotteet mm. shampoot ja hoitoaineet sekä Alterralta kuin alverdeltä olivat 2e purkki, mutta en niitä ottanut testiin ihan vain sen vuoksi kun olen löytänyt jo itselleni sopivat tuotteet ja en halua rasittaa päänahkaani turhaan uusilla aineilla. Lisää tästä löytämästäni suosikki shampoosta pian! Muutamaa kasvorasvaa ostin ensimmäisenä päivänä testiin ja positiivisten yllätysten jälkeen oli pakko ottaa samaa toiset jo valmiiksi. Tulen toki vielä kertomaan tuotteista teille enemmän kun saan käyttökokemusta! 

Olen varma, että moni tuote tulee jäädäkseen ja aivan varmasti palaamme vielä Berliiniin. En sieltä lähtisi vaatteita ostamaan, vaan nimenomaan luonnonkosmetiikkaa sekä vegaanisia tuotteita, joita Suomesta ei saa. Viimeisenä päivänä kävelimme reilu 7km edes takaisin vegaaniselle kaupalle ja valikoima oli ihailtava, harmi ettemme jaksaneet sinne aiemmin.


luonnonkosmetiikka berliini vegaani vegaaninen kosmetiikka vegan alterra alverde dm rossmann


Kiinnostaako jokin tuote erityisesti? 

2 kommenttia

 1. Huh, ihailtava setti. :D Itse myös olen hamstrannut DM:istä ulkomailta kosmetiikkaa, joskin viimeksi Prahan matkalla onnistuin hillitsemään itseni tarkoituksella, kun tulee liikaa hutiostoja. :') Tavallaan Saksan halvat hinnat ymmärtää kun luonnonkosmetiikkaa valmistetaan siellä eikä verot ole samat kuin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hutiostot voi aina laittaa eteenpäin! Siellä oli moni muukin asia todella paljon edullisempaa, joka vähän taas herätteli. Tosin mieleen tuli myös, onko siellä palkkataso millainen Suomeen verrattuna. Vaatteita sieltä tosin en lähtisi ostamaan, koska useassa paikkaa hinnat samat kuin Suomessa ja jostakin syystä siellä oli kauhea turkis villitys.. yhh!

   Tähän mennessä kaikki tuotteet ovat kyllä olleet todella jees, tosin availen niitä aina tarpeen mukaan :) Ihanaa alkanutta viikkoa Eeva!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥