The Un-Do-listaUusi vuosi on hyvä startata pienellä listalla eli nyt olisi vuoro joulu/tammikuun Listahaasteen Kivemmasta blogista! Meillä odotetaan jo kovin Berliinin reissua ja mieli onkin jossakin aivan muualla kuin kylmässä (mutta niin kauniissa) Tampereessa. Tällä hetkellä saa ihailla jättimäisiä lumihiutaleita, jotka leijailevat alas hiljalleen. En pakkasesta välitä, mutta onhan tämä kunnon talvi upeaa aikaa. En ole vuosiin tehnyt mitään tavoite tai toive listaa uudelle vuodelle, mutta tällä kertaa käännetään asia toisinpäin ja listataan asioita mitä en haluaisi tehdä ja mistä haluaisin päästä eroon. 


Tänä vuonna...

Haluan päästä eroon turhasta stressaamisesta ja hampaiden kiristelystä. 
En halua pukea viittä kerrosta vaatteita päälle selvitäkseni työmatkasta.
Haluan eroon pimeästä ja kylmästä vuodenajasta.
En halua joutua selittämään joka kerta eettisiä ja ekologisia valintojani ja puolustelemaan niitä. 
Haluan päästä eroon aamuheräämisten vaikeudesta.
En halua tehdä englannin kurssia lukiossa.
Haluan päästä eroon huonosta itseluottamuksesta.
En halua pestä tiskikoneen sisustaa, koska se vaan on yök! (mutta pakko tehdä)
Haluan päästä eroon negatiivista ihmisistä. 
En halua katsoa kauhuelokuvia.
Haluan päästä eroon asioista jotka painavat mieltä.
En halua luopua siitä mitä minulla jo on.
Haluan päästä eroon lukosta maalaamista kohtaan.
En halua olla tätäkin vuotta joogaamatta oman laiskuuteni vuoksi.
En halua olla omien tai toisten unelmien tiellä.


Mitä sinä et halua tehdä tänä vuonna?

8 kommenttia

 1. Ihana lista! Erityisesti viimeinen kohta on mahtava ♥

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu sekä kommentistasi että listahaasteista, olen pitänyt listojen tekemisestä todella paljon ja harmi kun alku vuosi jäi toteuttamatta. Toivottavasti nämä palaavat vielä jossakin vaiheessa :)

   Poista
 2. Hmm.. Ainakin sulta voisin kopsata pari kohtaa, joita en halua tälle vuodelle: negatiivisia ihmisiä ja turhaa stressaamista. Valitettavasti omat vanhemmat jo tuntuvat olevan hirveän negatiivisiä ihmisiä ja stressaamisesta en varmana pääse kokonaan irti. Mutta pieniä palasia pikku hiljaa..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, hiljalleen on hyvä monessakin asiassa :) Liian radikaalit muutokset äkkinäisesti usein tuppaavat jäädä alun viehätyksen jälkeen, ainakin omalla kohdallani. Harmi ettei kaikista negatiivisista ihmisistä pääse kokonaan eroon ;) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Hei tää oli hauska! Piristävää vaihtelua näihin tuttuihin to do -listoihin.

  Monta juttua voisin minäkin tuolta listalta allekirjoittaa. Erityisesti tiskikoneen sisuksen peseminen :D Saiskohan delegoitua homman miehelle jotenkin ovelasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kova ihminen tekemään listoja ja suurin osa niistä on juuri noita to do- mallisia, jotka usein vain stressaavat ja kuormittavat. Mä sain delegoitua homman puoliksi miehelle, joka oli unohtanut lopusta saumojen pesun kokonaan, jonka sitten itse tein lopulta hyvin ärhäkkääseen malliin :D Ällöä, mutta pakko se on vain tehdä! Kiitos kommentistasi Salla :)

   Poista
 4. Upea lista sinulla. Monta asiaa, jotka toivottavasti toteutuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kanssa toivon, että nämä menevät toteutumiseen asti :) To do- listat kun usein jäävät puolitiehen niin ehkä parempi onni tällä käänteisellä versiolla! Kiitos kommentistasi Viltsu Mari :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥