Ei niin mukava sokeri

Sokeria löytyy kaikkialta; limut, mehut, jugurtit, murot ja tottakai namit, jäätelöt ym. Vaikeinta puhdistuskuurissa onkin ollut hiivan ja sokerin vältteleminen. Vehnää nyt ei ihan joka puolelle tungeta, mutta valkoista sokeria kylläkin. Jugurttihyllyllä iskee suurin ahdistus, kasvipohjaisia täysin maustamattomia jugurtteja olen löytänyt kaksi, joista toisen maku on mielestäni suorastaan karsea. Ehkä se johonkin leivontaan menee ym. jos maun saa piilotettua, mutta semmoisenaan ei kiitos.

Lauantaina tuli minun ensimmäinen "repsahdukseni", olin juhlimassa synttäreitä ja maistoin pienen palan kakkua + lappasin navan täyteen couscous salaattia sekä maistoin ihan pienen palan itse tekemääni sienipiirakkaa. Mielummin näin kuin totaalikieltäytyminen ja paha mieli katsellessa muiden herkuttelua. Onneksi oli myös ihan vihreää salaattia ja hedelmäsalaattia. Muuten olen pysynyt tosi hyvin detoxissa. Tällä viikolla pyrin skarppaamaan vihersmoothieissa (ne olen skipannut erään erittäin epäonnistuneen kokeilun takia nyt kokonaan) ja nesteen saamisessa. Olen juonut paljon paremmin kuin aikoihin, mutta kuitenkin haluaisin ylittää sen 2l nestettä päivittäin.

Olo on edelleenkin ollut todella hyvä. Meillä kävi viime viikolla vatsatauti, jonka itse onnistuin onneksi välttämään. Kiitos tämän makoiltiin yhdessä sohvalla monta päivää Buffya katsellen ja liikunta jäi vähiin. Tiistaina onnistuin ennen jujutsua pyöräyttää nilkan ympäri ja olinkin rähmälläni maassa, muutenkin oli vähän kiire treeneihin. Mietin hetken kotiin vai harkkoihin ja lähdin harkkoihin (virhe?). Hyvin nilkka kesti harkat, mutta seuraava yö olikin tuskaa. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, vieläkin on tuo nilkka hieman arkana.

Sokeri on muuten hassu aine. Se koukuttaa todella pahasti, sitä luulee että se tekee onnelliseksi ja ennen kaikkea se näkyy vyötäröllä. En ole mikään suklaa tai karkkihirmu, mutta sokeria tulee syötyä muutenkin esim. leivonnaisten kautta. Tein eilen illalla huomion Kallen kanssa, detoxin aikana olen ollut huomattavasti paremmalla tuulella. Tiedän paljon lapsia, jotka liiasta sokerista menevät itkuisiksi, ylivilkkaiksi ja pahantuulisiksi. Olenko minäkin yksi heistä? Hyvinkin todennäköisesti. Nyt ilman sokeria (ja kaikkea muuta "kivaa") olo on keveämpi, pirteämpi ja hyväntuulisempi. Tulen tästä lähtienkin jättämään valkoisen sokerin pois elämästäni, löytyy parempiakin vaihtoehtoja esim. hunaja, kookossokeri ja ruokosokeri. (saati sitten ne kaikki muut mitä en osaa edes kirjottaa, meillä on paljon vaihtoehtoja valkoiselle sokerille niinkuin on valkoisille jauhoillekin)2 kommenttia

 1. Samaa mieltä sokerista!!
  Itselläni minimi sokerit pakko olla koko ajan ja siinähän sitä sitten tuoteselosteita tulee selattua!
  Ystäväni, ravintovalmentaja Anna Tervo, on tehnyt juuri näistä sokereista juttua!
  Eritoten jogurttien sokerimääristä. (naturanna.fi)
  Lähetän pienen lupauksen kesästä ja tuulen mukana mimosan tuoksua sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Susanna! :) Mitä enemmän ja enemmän asiaa tutkii niin sitä vähemmän haluan sokeria suuhuni laittaa. Vaikka tänään onkin sadellut ja ollut pilvistä niin nyt aurinko paistaa, lämpöä odotellessa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥