Kohti terveempää arkea

Ihana viikonloppu Tallinnassa on nyt takana. Lämmin sää todella suosi meitä. Reissusta on huimat 500 kuvaa, ja teenkin reissusta ihan oman postauksen hieman myöhemmin. Nyt ajatukseni ovat kuitenkin kahvissa, kahvin tuoksussa ja siinä miten nyt ei litkitäkkään kahvia vähään aikaan. Eli vieroittuminen kahvista on alkanut ja matka puhdistuskuuriin alkakoon!

Aloittelen vasta keskiviikkona vakavemmin, nyt vieroitan itseäni kofeiinista ja jatkan siitä selvittyäni eteenpäin. Fiilikset koko projektin suhteen ovat sekavat, palan halusta saada asiat käyntiin mutta toisaalta haluaisin vain käpertyä suklaan ja kahvikupin kanssa sohvalle. Olen ottanut kevään (ja kesän) tavoitteeksi (kesäkuun ensimmäiseen päivään  syyskuun alkuun) -10kg. Pyrin puhdistuskuurilla saamaan tähän startin ja ottamaan terveellisemmät elintavat käyttöön. Tsempiksi ostin itselleni Tallinnasta muutaman vaatteen, joihin todella tarvitsee saada elopainoa pois. 

Puhdistuskuurilla pyrin saamaan tasapainoa niin kehon, mielen kuin kodinkin. Tähän mennessä aamuun on kuulunut kuppi kahvia, jumitus koneella ja usein kauhealla kiireellä töihin lähtö väsyneenä ja uupuneena. Sen tilalle haluaisin enemmän virkeyttä, keskustelua ja kunnon aamupalan. Rutiinit ovat tällä hetkellä todella hajallaan ja olen ennenkin kirjoitellut siitä, miten haluan aamuun rutiinia. Nyt on tulossa paljon muutoksia isolla rytinällä ja toivottavasti saan tästä edes jotakin irti. 

Myös asioista täytyy luopua. Yksi ehkä rankimmista arjen riippakivistä on ollut taiteenperuskurssi, jolla olen käynyt maanantaisin. Kurssin oli tarkoitus kestää kolme vuotta, mutta olen tehnyt päätöksen lopettaa sen nyt , en kevään lopulla. Kyseinen kurssi on vienyt minulta oikeastaan kaikki halut maalata tai tehdä mitään luovaa, aika päinvastainen vaikutus minuun. Myös suuret hankintakulut ja paineet ovat olleet liikaa.

 Luopumista tulee myös kodin ja kellarin siivouksen myötä. Luovun myös kolmeksi viikoksi ainakin kofeiinista, alkoholista (nyyh mun valkkarit, jotka toin Tallinnasta), valkoisesta sokerista, vehnästä, hiivasta ja maitotuotteista. Muitakin rajoitteita on aika paljon ja asiaa ei helpota yhdet synttärijuhlat joita tänä aikana on. Nyt pitää vielä tarkemmin miettiä ruokavaliota ja sitä miten hoidan esim. töissä syömisen. 

Toivottavasti vihdoinkin saisin otteen omasta niskastani ja tämä kevät olisi sellainen, jonka muistan onnistumisen keväänä. 

Oikein mukavaa ja lämmintä viikon alkua kaikille!

4 kommenttia

 1. Apua, meinaatko siis 10kg pudottaa tuossa ajassa? Kuulostaa aika hurjalle. Toki kannustan terveellisiin elämäntapoihin mutta varo ettei tavoitteet ole liian kovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on alustava tavoite, katsotaan miten homma lähtee käyntiin ja toki pyrin olemaan armollinen itselleni. Mulla ylimääräistä painoa on yli 15kg ja vuosien taistelun tuloksena olen aloituspisteessä. Turhauttaa, ärsyttää ja tuntuu pahalle. Mietin vielä tuota tavoitetta ja taidan siirtää päiväyksen syyskuuhun ja syntymäpäiviini.. Kiitos kommentista! :)

   Poista
  2. Mä kannustaisin pitämään lähtökohtana muutoksia, joista aikoo opetella tapoja lopuksi elämää. Painotavoitetta ehkä vaan siinä sivusssa. Ei siis jäänytkään kuva että se on ainut määränpää vaan juuri se hyvä olo ja terveys. Kunhan pohdin tässä samalla. Mitä kaikkea olet ajatellut puhdistusluurin olevan, vai onko se tämä koko projekti? Kovasti tsemppiä ja seuraan mielenkiinnolla.

   Poista
  3. Joo pysyvämpää kohti tässä pyrin kovasti, pakko vaan saada hieman "rajumpi" alku että saan homman pyörimään. Nuo paino asiat ovat vaan niin jotenkin vaikeita, välillä koitan jättää painon pois ajatuksista ja keskittyä hyvään oloon, mutta sitten joku kommentoi arkaa paikkaa ja ajatukset painoasioista tulevat taas yli muiden. Puhdistuskuurista kirjoittelen enemmän heti kun saan homman paperilla hieman selvemmäksi, mutta pari kolme viikkoa olisi tarkoitus vetää detoxlitkun kanssa + sitruunavedet ja muut ja jättää pois kaikki "paheet" ja siitä sitten jatkaa pikkuhiljaa hieman vähemmillä rajoitteilla (tosin esim. valkoinen sokeri, hiiva ja vehnä ovat sellaisia joista pyrin pääsemään kokonaan eroon). Sen kera pyrin puhdistamaan kodin turhasta ja samaten mielen; joogata, liikkua paljon luonnossa ja jättää tietokoneet ym. minimiin. Olet ihana Liisa! Jäin tänään aiempaa kommenttiasi miettimään toooodella paljon ja oikeastaan harmitti että olin edes ajatellut saavani kymmenen kiloa kevään aikana, olen vain tottunut aina ruoskimaan itseäni aika kovin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥