Puhdistuskuurin päättäminen

Tänään on viimeinen päivä puhdistuskuuria. Ulkona on erittäin tuulista, mutta onneksi aurinkokin alkaa näyttäytymään. Tunnelmat ovat hyvinkin hämmentyneet, nytkö tämä on jo ohitse? Kuuri oli todella nopea ja kivuton, lukuun ottamatta pääsiäistä ja muutamia synttäreitä. En ollut täysin ehdoton, vaan maistoin pariinkin otteeseen pienen pienet palat kakkua ja söin eilen pienen pussillisen juuressipsejä (okei, ne olivat jo överit). Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, painoa lähti n.3kg ja turvotus lähti todella hyvin. Maha on muutenkin ollut todella hyvässä kunnossa ja nyt jätänkin kokonaan maitotuotteet pois ruokavaliostani, samalla jätän kananmunan ja palaan takaisin veganismin pariin. Tämä päätös oli minulle iso helpotus.
Oloni ei ole ollut pitkään aikaan näin hyvä. En ole kiukkuinen, en palele ja aamujen väsymyskin on helpottanut. Henkisesti en hirveästi asioita heittänyt ”roskiin”, mutta stressannut olen vähemmän. Ehkä suurin asia on hölläämään opettelu. Vielä pitäisi kotona tehdä kunnon kevätsiivous ja antaa rojulle kyytiä oikein kunnolla, tosin sitä olen tehnyt viimeisen vuoden ajan jo aika kivasti. Selvisin kuurista ilman suurempia päänsärkyjä tai pahoinvointeja.
Mitä kuurissa tekisin toisin ensi kerralla? Ensinnäkin liikkuisin paljon enemmän, nyt oli pari päivää kun vain löhöiltiin kotona ja pieni kävely ei olisi vienyt kauheasti aikaa tai energiaa. Meillä hajosi viime viikolla tehosekoitin (onneksi meni takuuseen, uusi tulossa) ja siihen liittyen toinen muutos ensi kertaan; enemmän smoothieita. Nesteen määrässäkin olisi hieman petraamista, tosin en ole koskaan juonut näin hyvin. Sitruunavesi on nyt lähellä sydäntäni samaten kuin erilaiset teet/haudukkeet. Ja mikä jäi aivan liian vähälle oli joogaaminen, se on nyt selässäkin tuntunut vähän liiankin hyvin.

Huomenna syömme tortilloja ja juomme oluet, lisäksi saan vihdoin ja viimein aamulla kupin kahvia. Pienen varjon kuurin loppumiseen toi eilinen jujutsun välistä jättäminen (selän kanssa ei töistä kotiin päästyä liikuttu mihinkään) ja sen jälkeinen tieto; vyökokeet on ensi tiistaina, olen elänyt siinä kuvitelmassa (niin kuin kaikki muutkin), että siihen olisi vielä pari kuukautta. Nyt kauhealla paniikilla opettelemaan se pirun rullaava ukemi eteenpäin seisoaltaan ja muutenkin kertailla kaikki opittu. Vihaan tällaisia yllättäviä käänteitä yli kaiken. Onneksi ensi viikkoon on aikaa..

En jää kaipaamaan frantsilan detox tippoja, olen todella iloinen että nuo jekun makuiset tipat ovat historiaa (ensi kertaan asti!)

8 kommenttia

 1. Tehokas puhdistuskuuri! Mahtavaa!
  Minäkin olen ottanut aamuisin sitruunavettä, nyt kun oman puun sitruunat ovat parhaimmillaan!
  Se on tehokasta!
  Elämäniloista viikonjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokas, mutta onneksi hellävarainen :) Mukavaa viikonjatkoa myös sinulle!
   ps. saisikin tuoreita sitruunoita omasta puusta ;)

   Poista
 2. Mukava kuulla, jos puhdistuskuurista jäi päällimmäisenä hyvä ja keveä fiilis! :) Nyt vain sitten mieltäkin hölläämään, jos se vain suinkin on mahdollista. Vähänhän se kevät hommineen stressiä tännekin suuntaan tahtoo tuoda. Onneksi itse saan vajaan viikon päästä paussin, kun lähdemme Espanjaan. :p

  Apua mikä ylläri tuo vyökoe! Eiköhän se kuitenkin hyvin mene ja toivottavasti koko porukka tekee sen kerralla. Helpompi tehdä kun muilta saa mallia. ;) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi olla helppo, mutta stressaan silti :D Ihanaa että pääset reissuun! Me varattiin vaan Gracelle risteily ensi kuun loppuun :P Mukavaa viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 3. Hmm. pitäsköhän itelläki harkita. Jos vaikka pääsis nuista herkuista oikeesti eroon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli sokerista (kakku) karsea olo, eli mulla ainakin auttoi herkuista pääsemiseen :)

   Poista
 4. Kivalta vaikuttaa puhdistuskuuri. Pitkään on ollut suunnitelmissa kokeilla, mutta vielä en ole saanut aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän kivasti toi menikin, suosittelen kokeilemaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥