Päästään pyörällä

kasvi nukkumaija vihko notes kynät washi teippi nuuna


Jo pidemmän aikaa minulla on ollut olo, että blogimaailma vain pyörii pään ympärillä vinhaa vauhtia ja minä katselen sitä ymmälläni päästäni pyörällä. Kahta edellistä yötä lukuunottamatta en ole nukkunut kuukausiin hyvin, joka aamu on väsy painanut enemmän ja enemmän. Se on vaikuttanut kaikkeen bloggaamisesta alkaen ja minulla on ollut olo, että aivoni ovat kokoajan suurella solmulla. Heti kun yö on rauhallisempi niin helpottaa, heti saa energiaa ja jaksaa ajatella muutakin kuin päivien määrää mitä olen sairaslomalla ollut.

Kuun lopussa tulee puoli vuotta sairaslomalla. Niska-hartia ongelmat, hermosäryt ja vasemman käden motoriset ongelmat eivät ole helpottaneet. Eilen tiputin kaupassa margariinirasian lattialle kun en tajunut sen olevan heikossa kädessä (voimissa siis ei ole ongelmaa vaan ilmeisestikin hermostossa) ja yks kaks se olikin rikkinäisenä lattialla. Nämä tilanteet harmittavat ja niitä tulee päivittäin eteen muistuttaen etteivät asiat ole normaalisti. Tilanne on jonkin verran kuitenkin tasoittunut, jos en tee mitään ongelmia provosoivaa voi melkein kivuttomia päiviä olla peräjälkeen useita kunnes tapahtuu jotakin ja maataan taas sohvan nurkassa kirosanoja mutisten. 


saniainennotes, papaya, vihko, nuuna, nukkumaija


Jos jotakin hyvää niin ainakin on tullut hidastettua kunnolla. Kun aivot ovat solmussa ja kroppa ei toimi on kirjoista ollut suuri ilo kuten myös kasvien hoidosta, joita meille on sairaslomani aikana kertynyt huimat viisi lisää ja siihen päälle kesäkasvit (tomaatit, yrtit, kukat, metsämansikat yms). Olen käyttänyt aikaani listojen tekemiseen, bullet journaliin, kalenterin koristeluun ja seurannut arkeani ettei kävisi niin, että löydän itseni sängyn pohjalta peittokasan alta nukkumasta talviunta. Olen käynyt metsässä sienessä ja nauttinut syksyn tuulista, metsässä liikkuminen kiitos pehmeän alustan on yksi ainoista joka ei tee sitä hirveää hermosärkyä ja tästä ilosta pyrin ottamaan kaiken irti.

Vaikka nyt onkin ollut vaikea kausi niin silti olen kiitollinen, etteivät asiat ole pahemmin pielessä.

Huomenna on aika taas erikoislääkärille (vihdoin ja viimein), huomenna toivon mukaan saan vastauksia kysymyksiini ja jos lääkäri osaa asiansa hän toivon mukaan myös kuuntelee oireet ja ymmärtää asioiden yhteyden. Aiempi lääkäri totesi oleelliseen asiaan, että tuskin sillä nyt on mitään väliä. Voi huoh. Tähän mennessä oikeastaan vasta toinen fyssarini otti todesta, tutki kunnolla ja teki heti selviä löydöksiä. Hän myös pisti eteenpäin kun hän ei voinut tehdä toistaiseksi enempää, kun toiset ovat ollee lähinnä voi voi koeta pärjäillä asenteella. Toivon teistä jokaisen pitävän minulle peukkuja, että asiat lähtisivät selviämään!

Ja hei, ehdin myös täyttämään muutama viikko takaperin huimat 25vuotta! Äitini sanojen mukaan jo neljännesvuosisata, yök :D


kasvi saniainen vihko notes kynät washi teippi nuuna

vihreä kasvi

Mitä sinulle kuuluu?


ps. jos kissataloudelle sopivat kasvit kiinnostavat voisin niistä tehdä postauksen!

12 kommenttia

 1. Kivaa että kirjoitit arjen kuulumisia. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Peukut tulivat kyllä tarpeeseen, taas todella mielenkiintoinen persoona lääkärillä, huh puh. Aloitti koko homman kertomalla, että minun pitäisi vain irtisanoutua ja lopulta mietti jo leikkausta vaihtoehtona. Pää vieläkin pyörällä!

   Poista
 2. Kovasti jaksamista vain!
  Syksyssä on onneksi se hyvä puoli että luonto on ihanimmillaan metsässä pyörimisen suhteen! Ja samalla täyttyy pakastin kaikista herkuista ;)

  25-vuotiaat voittoon! Ollaan yhdessä sit puoli vuosisataa, ajattele sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuosisataa kuulostaa ihan kauhealta :D En yhtään enää ihmettele ihmisten ikäkriisejä. Tosin seuraavan oman kriisin tullessa kieltäydyn täyttämästä enempää vuosia ja menen sinne metsään istumaan mättäille etsimään pakkaseen täytettä, ajatusten siirtäminen muualle toimii aina :D

   Poista
 3. Tsemppiä lääkärikäyntiin.:)

  VastaaPoista
 4. Täällä ainakin pidellään sulle hurjasti peukkuja pystyssä! Ja onnea vähän myöhässä neljännesvuosisadan saavuttamisesta <3

  Mä voisin ostaa vaikka koko kodin täyteen kasveja! Mun miehellä oli juuri synttärit ja hänen äitinsä oli ostanut lahjaksi 6 eri kasvia/kukkaa, ihan paras lahja mun mielestä kun me ei niin mistään turhasta roinasta välitetä :) Kasveja ja kynttilöitä ei kuitenkaan oo koskaan liikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kasvit ovat kyllä huippuja, vaikka näyttävätkin aika nopeasti jos niitä on laiminlyöty :D Meillä uhkaavasti alkaa ikkunanlaudat täyttyä ja Kalle menettää kaupassa hermonsa kun googlailen sopiiko tämä kissoille vai ei :'D

   Poista
 5. Tsemppiä kovasti sinne! Toivon totisesti, että saat oikeanlaista apua. Se voi olla kiven alla, kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä nyt ollaan taas askel kohti oikeaa suuntaa, mutta kyllä nuo lääkärit osaavat olla aikamoisia. En yhtään viisaammaksi reissulla tullut, ehkä ennemminkin olen vielä hämmentyneempi kuin aiemmin. Kyllä tämä taas tästä jossakin vaiheessa :) Kiitos Laura!

   Poista
 6. Paljon tsemppiä erikoislääkärikäyntiin, ja isot myöhästyneet synttärionnittelut! Kissatalouteen sopivat kasvit voisivat kiinnostaa, kun nyt olen crazy plant lady, joka haluaisi olla jonain päivänä crazy cat lady :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida! Täytyy alkaa kasailemaan postausta, sillä tekisi hyvää myös itselleen oppia mitkä kasvit ovat varmasti ok ja mitkä eivät. Jokaisessa kukkakaupassa jossa olen käyty ovat myyjät olleet ihan pihalla mikä sopii ja mikä ei, itseasiassa esim. kultaköynnös joka ostettiin jo aikoja sitten sopi myyjän mukaan kissatalouteen ja nyt kun olen asiaa tutkinut ei asia ole lainkaan niin. Onneksi meidän kasvien natustelijat eivät koske muuhun kuin kultapalmuun ja rönsyliljaan :D Yhdistelmä crazy plant cat lady voisi olla aivan huikea!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥