Päivä kirpputori SwapillaMinkälaista olisi pyörittää omaa kirpputoria? Lapsena kaikki ammatit kiinnostivat minua kovin; haaveilin usein kirjastonhoitajan tai opettajan työstä. Tieni on kuitenkin vienyt minut aivan eri hommiin ja tällä kertaa se vei minut päiväksi tutustumaan Hervannan kirpputori Swapin arkeen. Lopusta löytyy myös arvonta!

Sitä voisi luulla, että itsepalvelukirpputorilla työntekijät ovat vain kassaa varten, sillä siltähän se pääosin näyttää meidän asiakkaiden silmin ja varmasti tätä se joissakin paikoissa onkin. Olen aiemmin jo kertonut, että olen suuri kirpputorien fani ja olinkin innoissani kun sain mahdollisuuden päästä kurkkaamaan minkälaista oikeasti on arki kirpputorilla Swapin omistajan Idan ja työntekijän Sallan kanssa.

Kun saavuin kirpputorille puolen päivän aikaan kävi sisällä mukava kuhina. Yllättäen muutamaa iltapäivän hiljaista hetkeä lukuun ottamatta asiakkaita tuli ja meni ovista todella tasaiseen tahtiin. Hervantalaisella kirpputorilla asiakaskunta on vakiintunut mukavasti ensimmäisen vuoden aikana ja olikin ilo nähdä vakioasiakkaiden rupattelevan tuttavallisesti Idan ja Sallan kanssa.


postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swapin kanssa
Hervanta kirpputori Swap & Vintage 58


Viihtyvyys on kirpputorilla kuin kirpputorilla todella tärkeä asia. Sillä on väliä mahtuuko rattaiden kanssa kulkemaan pöytien väliä, minkälainen valaistus on ja osaako asiakaspalvelija hommansa, vaikka jokainen päivä ei olekaan täydellinen. Swapilla pyritään ottamaan huomioon pienetkin asiat ja se varmasti on yksi syy menestykseen. 

Swap & Vintagella pöydät siistitään kerran päivässä, missä on oikeasti ihan valtava työ. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pöytä käydään lävitse, mahdollisesti väärien pöytien tuotteet kerätään pois jos niitä huomataan. Tähän kaikkeen menee aikaa päivästä riippuen yhteensä noin kolme tuntia. Kun kierroksen lopussa kävimme katsomassa ensimmäisiä siivottuja pöytiä niin ne olivat jo ihan kiitettävästi myllättyjä, mutta silti tämä tekee viihtyvyydelle erittäin paljon. Voitte kuvitella miltä näyttävät pöydät, joita ei siistitä ollenkaan muutamaan päivään saati sitten koko myyntijaksolla. Kaikkia myyjiä ei oman pöydän kunto kiinnosta, joka toki näkyy siinä myynnissäkin. 

Hintalaputtomat tuntuvat olevan aika suuri riesa, sillä niille on ollut pakko varata oma rekki ja laatikot siihen alle. Vinkit hintalappujen kiinnittämiseen löydät aikaisemmasta postauksestani täältä! Onneksi välillä kassalla onnistutaan löytämään hinta hintalaputtomalle joko Kirppari Kallen avulla tai ihan soittamalla sille kenen pöydästä tuote on löytynyt, mutta tässä kohti se on tuurista kiinni. Aina ei tavara pääse vaihtamaan omistajaa.


Hervanta kirpputori Swap & Vintage 58


Tällä kertaa väärää tavaraa oli ”vain” kukkurallinen kori, mutta tavaroiden oikeisiin pöytiin viennissäkin menee todella paljon aikaa. Pöydän siivoaminen kerran päivässä ei muuten ole itsestäänselvyys, vaan usein se on joko myyjän omalla vastuulla tai erikseen ostettavana maksullisena palveluna.

Kierroksen aikana tuli huomattua asia, josta Ida minulle jo aiemmin puhui nimittäin pöytien ja lattioiden roskaaminen. Löytyi nenäliinoja, karkkipapereita yms. ihan puhdasta roskaa, joka kuuluu vain ja ainoastaan roskakoriin. Ei voida syyttää roskakorien vähyyttä, sillä niitä löytyy kyllä kirpputorilta runsain määrin. Todella ikävää niin työntekijöille kuin pöytien vuokraajille ja asiakkaillekin.

Päivän aikana ehtii tapahtua paljon muutakin; seurataan myyjien myyntiä ja pyritään reagoimaan nopeasti jos jollakin ei myynti suju, ollaan yhteydessä sähköpostilla ja puhelimella myyjiin esimerkiksi liian täydestä pöydästä, hintalaputtomista tuotteista tai kielletyistä myyntiesineistä, tehdään asiakashankintaa, tarjousviestejä, mainoksia ja markkinointia, vastataan asiakaspalautteeseen ja sitten on ihan pöytien täyttö- ja tyhjennyspalvelut. Yks kaks ei kuulostakaan niin yksinkertaiselta hommalta vaan päivään mahtuu paljon erilaisia hommia!


Hervanta kirpputori Swap & Vintage 58


Swap & Vintagella on myös mahdollista ottaa täysihoitopalvelu, jossa kirpputorin työntekijät hinnoittelevat tuotteet puolestasi ja pitävät huolta pöydästä koko myyntijakson ajan. Sinun tarvitsee joko vain tuoda tavarat ja hakea myynnin lopuksi valmiiksi pakattuna pois tai voit ottaa lisähinnasta haun kotoa. Hiljaisina hetkinä juuri näitä tuotteita hinnoiteltiin ja hintoja välillä etsittiin googlesta jos oli harvinaisemmasta tavarasta kyse. Ida ja Salla tietävätkin nykyään todella laajalti eri tuotteiden hinnan ja se onkin tullut heidän työssään mukavana bonuksena. Tavara myy kyllä jos sillä on oikea hinta ja kunto hyvä, ulkopuolinen on usein paras tekemään sen homman sillä tunnearvon lisää ei kukaan halua maksaa.

Vaikka ovet sulkeutuvat päivän päättymisen merkiksi, niin silti vain vielä nappailaan viimeiset kuvat facebookkia tai instagramia varten, asioita tapahtuu myös ovien ollessa kiinni. Päivä yrittäjälle on usein pitkä, mutta kun saa tehdä sitä mistä oikeasti pitää, niin se myös palkitsee. Vaikka minusta ei kirpputorin pitäjää tulekaan, näin siitä aivan uudenlaisen puolen ja todella arvostan heidän työtään. Kiitos Salla ja Ida mukavasta päivästä!ARVONTA


Arvotaan kuuden päivän keskikokoinen pöytä Kirpputori Swap & Vintage 58:lle.
Arvontaan osallistut kertomalla parhaimman kirppislöytösi ja jättämällä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi!
Arvonta aikaa on keskiviikkoon 20.09.2017 klo 22:00 asti!

Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Kirpputori Swap sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Lindforsinkatu 4. 

Aukioloajat
Ma – To 11-19
Pe – La 11-17Postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swapin kanssa

25 kommenttia

 1. Swap on kyllä mun ihan lempparikirppis!:) Paras löytöni taitaa olla pieni suloinen Michael Korsin laukku juurikin Swapilta alle 30:llä eurolla:) Laukku oli kulunut, mutta ihan viehättävällä tavalla epäsiistin sijaan:)

  emma.lehtovaara(at)luukku.com

  VastaaPoista
 2. Mun lemppareista lempparein kirppislöytö on Suomessa tehty villakangastakki, materiaaliltaan täyttä villas! Just passeli kokokin ja hintaa 5€. Kylläpä lykästi<3

  sanisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 3. En halua osallistua arvontaan vähän turhan pitkän välimatkan takia, mutta tulin silti kommentoimaan, että päivä kirpputorilla oli varmasti ihan superkiinnostava! Itsekin joskus oon leikitellyt ajatuksella omasta kirppiksestä, mutta ei se ehkä kuitenkaan ollut se mihin intohimo johdatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ennen kaikkea tämä oli hyvä muistutus itselleni, että helponkin oloinen työ voi olla todella monipuolista ja haastavaa. Ei minustakaan taida tulla kirpparin pitäjää, mutta oli upea päivä :) Jännä nähdä mihin intohimo minut vielä johdattaa!

   Poista
 4. Löysin yhden kirjan, minkä olin lapsena lukenut monta kertaa. Kirja oli tuolloin lainassa tädiltäni, eli se oli tosi vanha, mutta ihastuin siihen kovin. Oli aivan mahtavaa löytää kirja tamperelaiselta kirppikseltä! <3

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 5. lähes joka viikko tulee kirpparikierros tehtyä ja harvemmin tulee tyhjin käsin lähdetyä. tampereen alueelta ehdottomasti paras on juurikin kyseinen swap kirppari, koska on siisti, valoisa, palvelu ystävällistä ja tavara on monipuolista. vuosien varrella paras löytö on ollut -90-luvun priimakuntoinen muumimuki 7e:lla <3
  varjovadelma(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 6. Lasten shoftshell-haalari!
  Ihan paras ja tehokäyttöön tuli, laadukas pikkurahalla!
  hanna.haaksluoto@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Ihana valkoinen ja villainen olotakki 😊 sekä hyväkuntoiset kestovaipat!- Linnéa
  taivasmaat@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Lasten vaatteissa tekee usein onneksi hyviä löytöjä.
  katja.aaltonen@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Löysin nyt kesällä mun lempparifarkut. Mun omat, samaa mallia olevat farkut, oli kuluneet puhki jo monta vuotta sitten ja suureksi harmikseni niiden valmistus oli lopetettu. Voi sitä riemua kun löysinkin uudenveroiset farkut, samaa tuttua mallia ja omaa kokoa, ja hintakin oli vain 2 euroa.

  sk70091@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Ostan yleensä kirjoja mutta paras ostos on ollut uuden veroinen mokkatakki 4 €:n hintaan.
  Mukana arvonnassa. klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kyllä kiertelen kirppareita tampereella ja paras löytö oli just viime viikolla talvikengät edulliset ja hienot ja niin hyvät jalkaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Viime syksynä löysin aivan täydellisesti istuvan syystakin kirppikseltä pitkän etsinnän jälkeen! Ehdottomasti oli tuuria matkassa mukana :) henrietta.ylitalo@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Henrietta! Arvonnassa sinun lappusi tuli kulhosta ja olet voittanut keskikokoisen pöydän kuudeksi päiväksi kirpputori Swap & Vintage 58:sta! Pistän sinulle sähköpostia tulemaan :)

   Poista
 14. Paras löytö oli pojalle ihana Mini Rodinin susi takki josta on tullut ihan lemppari! Swamp on paras!
  tiina.mertala@netti.fi

  VastaaPoista
 15. Oon saanut erittäin ammattimaista, ystävällistä ja toimivaa palvelua kyseisellä kirppiksellä, että ei voi kun suositella. <3 Oma paras kirppislöytö on ollut juuri oikeanlainen nahkatakki.

  VastaaPoista
 16. Swapissa tulee pyörähdettyä viikottain ja aina jotain pientä tarttuu matkaan. Paras ostos ollut 5 € nahkatakki.
  hattivatti03[at]gmail.com

  VastaaPoista
 17. Paras kirppislöytöni on upea lohikäärme pöytävalaisin, joka on tämän Dragon Motherin sisustukseen täydellisesti sopiva! :) keijuntaival(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Kierrän kirpputoreja ihan urakalla ja aina joskus tekeekin tosi hyviä löytöjä. Hyvin harvoin ostan enää muuta kuin ihan perusjuttuja uutena vaatekaupoista.
  Paras kirppislöytö on ehkä MaxMaran uudenveroinen villaneule 4€. Ja Leviksen vintagefarkut on aina ilo löytää :)
  annika.holmlund@elisanet.fi

  VastaaPoista
 19. Parhaita löytöjä ehottomasti erilaiset miesten vaatteet, joita ei kyllä kirppiksillä liikaa ole tarjoolla.

  samijarvinen87@gmail.com

  VastaaPoista
 20. kaisavehvilainen@yahoo.com19. syyskuuta 2017 klo 13.35

  Olin menossa naimisiin parikymmentä vuotta sitten. Häät olivat kevättalvella ja pienet. Messukylän kirkossa vihkiminen ja kotona pieni juhla sen jälkeen. Valkoisen puseron ja kengät löysin kaupasta, mutta valkoisia hameita ei Tampereelta löytynyt. Kiersin ja kiersin kauppoja... Jokunen ohut hame löytyi, joka ei ollut tarpeeksi pukeva häihin, mutta ei sopivaa. Olin jo epätoivoinen kun menin nykyisen Tullintorin paikalla sijainneelle isolle kirppikselle. Hetken kuljettuani se oli siinä! Ihan valkoinen, ihan sopiva, sopiva pituus ja istuvuus, joustavaa, paksua, siistiä materiaalia laskoksin. Minun häähameeni! Ja hinta muuten oli yksi markka! Muistelin tätä taas kun oli 20-vuotishääpäivät tänä vuonna!

  VastaaPoista
 21. Löysin kerran kauniin sydän aiheisen mukin, jota tuli käytettyä lempparina päivittäin. Kerran sitten kuulin keittiöstä kilinää ja särkymisen ääniä. Tiskari oli onnistunut pudottamaan kivilattialle juuri tämän mukini ja korvahan siitä oli poikki. Sydäntä särkien heitin mukin pois ja elättelin toiveita, että kirpparilta se joskus löytyisi. Sitten melkein tasan 5 vuotta myöhemmin samainen muki tuli kuin tulikin vastaan kirpparin hyllyllä uudenveroisena! :) Ai että sitä onnen tunnetta, pienestä voi ihminen ilahtua! tani.tak@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Paras kirppislöytöseni on Ylpeys ja Ennakkoluulo kirja, jota en tiennyt vielä siinä vaiheessa tarvitsevani. Mutta kun se vastaan tuli, siitä ei ole meinannut päästä irti! Niin ihanaa luettavaa Darcyneen kaikkineen. <3 Hintalappu meinasi vain viedä palan kansipaperiakin mennessään, höh.
  Sp: ordinary_magic@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Olen keräillyt jo vuosia kissa Karvinen aiheisia juttuja. Paras löytöni kirpputorilta on täysin ehjät hääpari figurit 80-luvulta, joissa siis Karvinen ja Arlene. Maksavat usein mansikoita, mutta kerrankin lykästi ja hinta vain 5e. Kunpa vain pysyisivät ehjinä monta vuotta vielä. taizuu@hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥