Vegaaniset uutuudet testissä OSA 2

vegaaniset uutuudet vegaani saarinoinen kaslink kotimainen jokaiselle nyhtökaura


Syksy on ollut mitä loistavinta uusien tuotteiden aikaa! Vegaanisia uusia tuotteita tulee nyt ihan mieletöntä tahtia kauppoihin ja joka kauppareissulla tarttuu ainakin muutama uutuus mukaan. Kävin muutama viikko sitten Prismassa ja hyvä etteivät pasmani menneet lopullisesti sekaisin kun uusia tuotteita oli hyviä määriä saatavilla! Harvassa kohdassa oli hylly tyhjänä, toisin kuin keväällä kun sai metsästää uusia vegepanineja. Vaikka meillä on vähennetty sipsikaljavegaani linjaa huomattavasti, niin myös siltä osastolta oli pakko testata Saarioisen uutuudet vegiksen ja riisipiirakat. Otin myös kuitin talteen, sillä tottakai myös hinnat kiinnostavat ja niillä on väliä, hinnat ovat Prisman hinnaston mukaan ja nyt jo on tullut huomattua, että k-ryhmän puolella osassa tuotteita on suuriakin hinnan eroja.

Alkuun on pakko sanoa, että olen onnesta soikeana uusien kauratuotteiden kanssa. Pyrin käyttämään mahdollisimman vähän soijatuotteita kahvimaidon ja tofun lisäksi ja kun kaurapohjaiset tuotteet saa kotimaisena niin mikäs sen parempi. Kotimainen Kaslink Aito Kaurajuoma on edullista (1,64e/l Prismassa), kaurakerma (1,09e/250ml) ja mikäli oikein olen meidän S-marketin hyllyjä katsellut niin ilmeisestikin myös jugurtteja on tulossa. Kaslink on toden teolla iskenyt kaurapohjaisten tuotteiden markkinoille ja kiitos siitä, sillä ensimmäistä kertaa meillä on kaurajuoma syrjäyttämässä mantelijuoman suosikin paikalta! Myös Kotimaista merkin sipuli kaurakerma (0,98e/250ml , kaurakasvirasvavalmiste jos tarkkoja ollaan) toimii ja sopii erinomaisesti sieniruokiin ja erilaisiin piirakoihin, muuhun sitten taas maustamaton (0,89e/250ml) versio. Mitään kauhean paksuja nämä eivät ole, mutta ajavat asiansa.


vegaaniset uutuudet vegaani saarinoinen kaslink kotimainen jokaiselle nyhtökaura


Gold&Green Nyhtökaura 240g Monday versio (3,89e)  on valmiiksi maustettu ja toimi ihan kivasti pannulla paistettuna pienellä lisämausteella. Minä söisin mielelläni useamminkin nyhtökauraa, mutta Kalle on enemmän härkiksen ja kasvisjauhistuotteiden ystävä. Kuitenkin on kiva, kun kaupassa on runsaasti mistä valita jos laiskuus tai kiire iskee! Edelleenkin meillä suositaan -30% lappuja ja onneksi nyt myös Tampereelle (ja Pirkanmaalle) on tullut viimeisen tunnin alennuksen tuplaus! 

Mitä tulee Saarioisen uusiin tuotteisiin niin Herkku Vegis osui ja upposi heti ensi puraisusta alkaen! Olen iloinen kun täytteessä on rakennetta ja kunnolla makua. Omaan makuuni Vihikset ovat aivan liian mauttomia ja rasvaisia ja vaikka oli vegiskin aika rasvainen niin silti se maistui paljon paremmin kiitos hyvän täytteen. Ainoa pieni miinus tulee taikinan murenevaisuudesta, sillä ainakin itselläni oli ihan sama lämmittikö kuinka kauan niin kuoren rakenne mureni syödessä. En tosin tiedä oliko kyse erästä vai onko ominaisuus kaikissa, osaako joku sanoa? Hintaa Vegiksellä on 1,35e kappale. Nyt on muuten vihdoinkin tullut vihiksien ystäville neljän kappaleen pakkaus, jolla hintaa oli 3,29e.


vegaaniset uutuudet vegaani saarinoinen kaslink kotimainen jokaiselle nyhtökauravegaaniset uutuudet vegaani saarinoinen kaslink kotimainen jokaiselle nyhtökaura


Ehkä joukon suurin pettymys oli Saarioisen vegaaniset vaaleat riisipiirakat, kuuden kappaleen paketilla hintaa oli 2,49e. Nämä ovat kyllä ihan syötäviä, mutta mauttomia. Tältä osin suosikkini paikkaa pitää edelleen Hoviruoan vege riisipiirakat (4kpl 0,98e) ja niitä meiltä löytyy melkein aina jääkaapista tai pakastimesta. Tähän täytyy tosin sanoa, että Kalle taas tykkäsi näistä Saarioisen piirakoista ja sanoi että maistuvat samalta kuin Saarioisen vaaleat riisipiirakat, itselläni ei ole muistikuvia, mutta kaipaan itse riisipiirakoista rukiin makua. 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tulee Jokaiselle sarjan uusi Panang curry tofu riisillä ja kastikkeella. Vaikka valmisruokia ei tulekaan usein ostettua niin tämä minun oli pakko testata, sillä Jokaiselle sarjan tuotteet ovat useimmiten olleet mainioita ja oikeastaan ainoita mitä tulee satunnaisesti otettua evääksi. Tässä annoksessa yllättäjänä tulivat minulle maapähkinät, joita en osannut odottaa, mutta jotka sopivat siihen kuitenkin mainiosti. Kastike on melko makea ja riisi nyt ei mitään maailman parasta ole, mutta varsin kelpo annos, söisin uudestaankin. Hintaa tällä oli 2,98e .

Tähän erään olin melko tyytyväinen, vielä kun saisi vegaanituotteista hintaa alemmaksi voisi useamminkin niitä ostaa. Toki kaurakerma ja -juoma kuuluvat meidän jääkaappiin aina, mutta muuten tulee halvemmaksi tehdä itse. Meillä aletaan kyllä hyödyntämään tuota aiemmin mainitsemaani viimeisen tunnin 30% -> 60% nostoa, kun meille myöhemmät kauppareissut hiljaiseen aikaan ovat mahdollisia. 

Oletko päässyt jo kokeilemaan näitä uutuuksia?


 ps. Kurkkaa täältä myös OSA 1 !

8 kommenttia

  1. Täytyy kyllä laittaa tuo vegis testauslistalle! Oon syönyt aika paljon vihiksiä ja kaivannut vähän jotain makua niihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vegis oli kyllä todella positiivinen yllätys, kannattaa kokeilla ja kerro toki mitä tykkäsit! :) Yhteen väliin tuli kyllä syötyä aika hyvät määrät näitä kaikkia erilaisia vihiksiä ja möttösiä, joten tuli kyllä aika överit. Varsinkin laniruokana vege "lihikset" ovat kyllä ihan huippuja :D

      Poista
  2. Kaslinkin kauramaidosta tykkään, testilistalla on myös tuo curry, kun Jokaiselle Tikka Masala on paras eines ikinä. :) Mulle liian rasvaiset vegikset ja vähän oudon kuuloiset piirakat jätän sen sijaan kaupan hyllylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vegikset ja vihikset ovat kyllä turhan rasvaisia, lihiksien syönti ajoista on toki yli kymmenen vuotta, mutta eivät kai ne noin rasvaisia olleet? Parhaita on kyllä itse tehdyt :) Harmi kun muutaman Jokaiselle eineksen valmistus on lopetettu, en ehtinyt jotakin niistä edes kokeilla ja sen takia yritin olla mahdollisimman kärppänä tämän kanssa etten jää ilman :D

      ps. ja kiitos kun jaksoit laittaa kommentin uudestaan, olen välillä ihan nakkisormi puhelimen kanssa, huoh!

      Poista
  3. Kaipaan nyhtistä, pieni vain ei perusta sen joukossa olevasta härkäpavusta vaan oireilee. Näin ollen tässä on tullut harmillisin pitkäaika ilman nyhtistä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nuo allergiat ovat aina niin harmillisia :( Onneksi tuokin voi hyvällä tuurilla olla ohimenevää. Mitä jos ostaisit paketin ja vaikka pakastaisit osan (tai valmiista tuotoksesta) ja tekisit itsellesi erikseen jotakin? Toki ymmärrän, että ei se aina onnistu, mutta jos himo suureksi pääsee niin tuo voisi auttaa :)

      Poista
  4. Tykkään Jokaiselle sarjan ruuista. :) Huono puoli on se, että annos on itselleni aika pieni. Jää vähän nälkä, vaikka syön koko annoksen. Ja voi kun hinnat laskisivat! Oon odottanut sitä vuosikausia, mutta ei näytä tapahtuvan. :/ Tykkään Bon Soyan leikkeleistä, mutta en ymmärrä miten yksi leike voi maksaa yli 20 senttiä.

    Linkkasin sun messuvinkit mun blogin fb-sivulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töissä supernälkäisenä minulla oli sama ongelma Jokaiselle ruokien kanssa, nyt kun energian tarve on pienempi niin kummasti tulee pieni ähky jo noista annoksista. Ja voi hinnat, olen kanssasi samaa mieltä! Tosin ovat hinnat jonkin verran tulleet alaspäin vuosien aikana, mutta riippuu täysin kaupasta missä käy. K-ryhmän kaupoissa ovat vegaaniset tuotteet selvästi kalliimpia kuin S-ryhmän, vaikkakin se valikoima on koossa parempi. Meillä ostetaan noita leikkeleitä välillä ja käytetään puolikas kerrallaan, ettei tuhlata :D Oon vähän turhan pihi näissä asioissa usein, mutta riittääpähän pidemmäksi aikaa sitäkin iloa :'D Kiitos linkkauksesta ja kommentistasi Miina!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥