Syyskuun kirjasatoa

helmet kirjahaaste syyskuu kirjasatoa kirja


Kovin oli ajatus, että syyskuussa en lue surullisia kirjoja tai sellaisia, jotka liittyvät kuolemaan. Mutta niin vain luin kolmantena peräkkäisenä kuukautena Marja Kallio sarjaan kuuluvan kirjan Leena Lehtolaiselta ja tämä murhamysteerien teema sai jatkoa. Eihän poliisikirjat ole mitään ilman murhia! Kuinka ollakaan, myös moni muukin rakastamani kirjasarja sai jatkoa ja pakkohan nuo teokset oli saada mahdollisimman pian käsiini. Myös Jojo Moyesia tuli taas luettua lisää ja eräs hulvaton sarjakuva pääsi keventämään automatkan fiiliksiä. Helmet lukuhaasteessa on tällä hetkellä puoliväli ylitetty, mutta tuskin ihan loppuun asti tulen pääsemään. Huh, mikä urakka!

Syyskuussa tuli luettua uusin Leena Lehtolaisen teos Viattomuuden loppu, Millenium trilogian jatkoa David Lagercrantzilta, Sarah Andersenin sarjakuva Adulthood is a myth ja jo pidempään työnalla ollut Jojo Moyesin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

Jo edellistä Leena Lehtolaisen kirjaa lukiessa tuli olo, että nämä kirjat on vähän liian nähty. Aiheet tuntuivat kulutetuilta, yllätyksellisyys puuttui täysin ja tuntui, ettei näillä kirjoilla olisi mitään annettavaa. Kuitenkin Viattomuuden loppu yllätti minut täysin erittäin synkillä aiheillaan ja hyvin punotulla juonellaan. Marja Kallio saa tutkittavakseen lasten seksuaalirikoksista tuomitun naisen, joka murhataan samana päivänä kun hän vapautuu vankilasta. Kuvio oli pitkästä aikaa monimutkainen, vääriä johtolankoja annettiin lukijalle mukavasti siten, että kirja kantoi mukanaan loppuun saakka. Positiivinen yllätys!


postaus sisältää mainoslinkkejä
helmet kirjahaaste syyskuu kirjasatoa kirja kirjanmerkki


Varmaan aika moni teistä tietää Stieg Larssonin Millenium trilogian. Itse Larsson ehti menehtyä sydänkohtaukseen ennen kirjojen julkaisua, mutta ensimmäiset kolme hän ehti saada valmiiksi ja neljättäkin tehtyä hyvän matkaa. Nyt hänen jalanjäljissään seuraa David Lagercrantz jo toisella teoksellaan trilogian ja ensimmäisen Se mikä ei tapa kirjan jälkeen. Tyttö joka etsi varjoaan jatkaa siitä mihin viimeosassa jäätiin. Aina alussa pitää kauheasti muistella mitä on tapahtunut missäkin kohtaa ja alku olikin minulle sen takia sekava. Kuitenkin Tyttö joka etsi varjoaan tempasi mukaansa ja juoni oli suorastaan nerokas. Lisbeth janoaa kirjassa totuutta ja tietoa menneisyydestään sekä kostoa. Omintaikeiseen tapaansa hän pääsee jälleen totuuden jäljille ja Mikael Blomkvistikin pääsee vauhtiin. Siinä missä Se mikä ei tapa tuntui välillä vähän hapuilevan ja etsivän tyyliään oli tämä jo vahvempi teos ja en jäänyt itse kaipaamaan mitään muuta. Lagercrantz jatkaa suurissa saappaissa todella tyylikkäästi ja tekee kyllä kunniaa edeltäjälleen. Seuraavaa osaa odotellessa!

Sarah Andersenin sarjakuva Adulthood is a myth oli ihan mieletön, en ole koskaan ennen pystynyt lukemaan autossa mitään, mutta tämän luin hetkessä matkalla Lohjalle, koska jäin heti ensimmäiseltä sivulta lähtien koukkuun! Todella hauskaa luettavaa, useampaan otteeseen tuli naurettua vedet silmissä ja löysin tästä erittäin paljon samaistumista omaan elämääni! Hyvä esittely löytyy Lukujonossa -blogista, joka on muuten huippu blogi kirjojen ystäville. :) 


helmet kirjahaaste syyskuu kirjasatoa kirja


Jojo Moyesin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä (edullisesti myös e-kirjana) oli minulle riipivä lukukokemus. Alkuun kirja tuntui junnaavan paikallaan ja siirtymät ajassa edes takaisin olivat sekavia. Kirjassa päähenkilö Jennifer Stirling herää lontoolaisessa sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen eikä muista mitään. Hänellä on aviomies, ystäviä, hulppea koti ja silti jokin tuntuu väärältä. Jennifer löytää kirjeen ja pikkuhiljaa hän alkaa muistamaan ja kohtaa lopulta raastavan totuuden. Samaan aikaan neljäkymmentä vuotta myöhemmin Ellie Haworth löytää lehden toimituksen arkistosta vanhoja kirjeitä ja lähtee selvittämään tarinaa niiden taustalla. Kaikki ei mene niin kuin useimmissa rakkaustarinoissa, kyyneliltä ei tätäkään lukiessa vältytty ja kirja yllätti minut rankoilla juonenkäänteillään ja lopullaan. Todella hyvä kirja, 1960 luvun kuvailu oli upeaa ja  vaikka alkuun pääsemisessä menikin tovi oli hyvä etten jättänyt tätä kesken! 

Lokakuussa olen lukenut taas vähemmän ja katsellut enemmän elokuvia. Nyt kaipaan uutta luettavaa dekkarisarjaa, kun on Kristina Ohlssonin uusinkin jo luettuna. Laittakaa ehdotuksia tulemaan! Erityisesti olen pitänyt ruotsalaisista ja norjalaisista dekkareista, mutta muutkin ehdotukset otan kyllä huomioon. Ja mitä pidempi sarja niin sen parempi :D 

Mitä sinä luet tällä hetkellä?


Leena Lehtolainen kirja Papu

Siniset linkit ovat affiliate-linkkejä 

18 kommenttia

 1. Mulla on nyt luvun alla Mintie Dasin Storm Sistersien toinen osa. Hauskaa luettavaa!

  Ps: Posti on tullu perille. Kiitos siitä! Mitä se tee oli? Sitä haluaisin ostaa paketin ittelle pimeisiin iltoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tsekata asap tuo sarja! Hauska luettava voisi olla hyvää tasapainoa tällä hetkellä :) Tiedätkö en muista enää mitä teetä laitoin sinulle tulemaan, sillä meillä noita paketteja on kymmeniä :D Muistatko yhtään minkä makuista se oli?

   Poista
  2. Se tee oli jotain sitruunaista, ehkä sitruunamelissaa tai vastaavaa?

   Poista
  3. Olisiko ollut tämä? https://www.hyvinvoinnin.fi/collections/clipper/products/clipper-luomu-appelsiini-sitruuna-tee

   Poista
  4. Jos tossa teessä on teepussilla valkoiset suojakuoret pienin kuvioin?

   Poista
  5. Hei nyt mä taidan tietää! Voisiko kyseessä olla YogiTean Ginger Lemon? Tätä pussia taisin laittaa yhteen kuoreen meinaa! https://www.hyvinvoinnin.fi/collections/yogitea/products/yogitea-luomu-inkivaari-sitruunatee (voi saada muualta halvemmalla ja välillä noita tulee tarjoukseen 3kpl / 10e!)

   Poista
  6. Määpä käyn kattoon Ruohonjuuresta tätä!

   Poista
 2. Mulla on tällä hetkellä monta kirjaa kesken. Varsin epätavallista. Yleensä tykkään lukea kirjan kerrallaan loppuun. Nyt on kesken sienikirja, yksi ihan hömppä, yksi historiallinen romaani ja yksi vähän raskassoutuisempi. Veikkaan, että hömppä loppuu ensin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen luin itsekin vain yhtä kirjaa kerrallaan, mutta tällä hetkellä kun luen myös "self help" oppaita niin siihen rinnalle kaipaa jotakin muuta. On kiva kun voi tarttua siihen kirjaan mihin on oikea fiilis, eikä puskea läpi väkisten. Näin olen saanut itselleni lukemiseen palon takaisin. Mukavia lukuhetkiä sinulle! :)

   Poista
 3. Mulla on tällä hetkellä pari kirjaa odottamassa lukemisaikaa - Kodin magiaa ja Luonnon magiaa :D Hörhöytyminen on todellista näin noitainktoberin aikaan, ehkä se tästä taas helpottaa, kun päästään joulukuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun inktober on niin kauhean retuperällä ettei tosikaan, alun innostuksen jälkeen vain jäi :( Mutta voihan magia, tuollaisia kirjoja on välillä ihanaa lukea! Kiitos kommentistasi Iida :)

   Poista
 4. Ihanan visuaalinen kirjapostaus! Luen tällä hetkellä Hobittia. Seuraavaksi pääsen Astrid Lindgrenin Sotapäiväkirjan kimppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Eilen katselin kirjastossa nuorten fantasiahyllyä ja pohdin mitä ottaisi mukaan ja juuri J.R.R. Tolkienin minulle tuntematonta tuotantoa mietin. Astrid Linfgrenistä katsoin keväällä hyvän dokumenttisarjan Yle Areenasta ja silloin jo piti tarttua tuohon Sotapäiväkirjaan, mutta unohdin. Kiitos siis muistutuksesta, kunhan saan nykyiset kirjat luettua niin käyn hakemassa sen :)

   Poista
 5. Aavistuksen omaisen hetken mietin haasteeseen osallistumista, mutta sitten totesin elämäntilanteen vaativan jotain kevyempää. Mutta seuraan esimerkkiäsi jonain päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna tämä tulee uudestaan ja silloin voisin yrittää itsekin tähdätä tuohon täyteen kirjamäärään, näin kesken kaiken aloittaneena tuntui haasteen olevan hieman liian haasteellinen minulle. Kuitenkin tämä on tsempannut todella paljon lukemisessa ja en ole vuosiin näin paljoa kirjoja lueknut. :) Ehdottomasti siis mukaan joku vuosi!

   Poista
 6. Luin viime viikolla kirjat yösyöttö ja komisario Koskinen-kirjat:) Hyviä olivat molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kävimmekin juuri katsomassa Yösyötön elokuvateatterissa, oliko se kirjana hyvä? Olisi ehkä ensin kuitenkin pitänyt lukea kirja, mutta onneksi elokuva oli itsessään jo erittäin viihdyttävä ja pidin siitä kovasti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥