Tuulta ja tuiverrusta

Lokakuu ensilumi lumiUlkona tuuli tuivertaa ja lunta on tullut jo yli viisitoista senttiä! Kun suljen silmät palaan mielessäni syyskuun viimeiseen päivään ja ruskan upeimpaan aikaan. Olimme ystäväni kanssa ajamassa hänen hevosensa luo tallille ja ikkunasta katselin järvimaisemaa ruskan värittämänä, se hetki oli kaunis ja painui syvälle mieleeni. Nyt tuohon hetkeen on ihana palata kun talvi tekee tuloaan todella ryminällä. 

Viime aikoina on tapahtunut paljon kaikenlaista mukavaa ja vähemmän mukavaa. Aloitin lipaston maalausprojektin ruskeasta valkoiseksi viime viikolla, joka oli kivaa vaihtelua kotona oleiluun. Kuitenkin projekti keskeytyi väliaikaisesti messujen ajaksi ja heti messujen jälkeen kissamme Tiikeri rupesi oireilemaan mahallaan uusiin raksuihin, joten lipasto odottaa edelleen nuppeja ja kannen viimeistelyä. Nyt kun tilanne on rauhoittunut ja Tiikeri taas oma itsensä, voi keskittyä viimeistelyyn.

Muutoksia tapahtuu minun osaltani myös blogimaailmassa. Kirjoitin alkukesästä asti tämän oman blogini lisäksi myös Luonnonkaunis blogissa, mutta nyt on aikani jättää Luonnonkaunis ja keskittyä Turkooseihin Unelmiin. Kaksi blogia samaan aikaan oli minulle liikaa, en saanut otetta oikein mistään ja otin turhia paineita koko hommasta. Yhdessä välissä pohdin Turkoosien Unelmien lopettamista, mutta lopulta ajatus tuntui väärältä sillä onhan tämä minun pitkäaikainen projektini sekä iso pala minua. Teille lukijoille on siis tiedossa enemmän postauksia ja talven aikana uudistan myös ulkoasun.

Olen erittäin kiitollinen tästä lyhyestä ajasta, jonka sain olla osana Luonnonkaunista!

Lokakuu ensilumi lumi


Paljon asioihin on vaikuttanut myös pidempi univaje, joka pisti minut tiukkojen ratkaisujen eteen. Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että olen sairaslomalla niska-hartia ongelmista, joka on näyttäytynyt lähinnä kovina hermosärkyinä. Se on vaikuttanut todella paljon myös nukkumiseeni sillä puoleen vuoteen yöt ovat olleet pelkkää heräilyä, pyörimistä ja nukahtamisongelmia. Jo muutaman kuukauden ajan olen käynyt akupunktiossa Inhimillisessä Vastaanotossa Siirin luona Pispalassa. Käyntien jälkeen olen usein nukkunut yön tai kaksi paremmin. Kuitenkin viime viikolla tapahtui pieni ihme ja akupunktion jälkeen sain nukuttua kokonaisen viikon hyvin ja olen nukahtanut mielettömän nopeasti.

Olen todella helpottunut, koska tuo uneton jakso vei voimia todella paljon ja ajatus ei kulkenut välillä laisinkaan. Nyt energiaa riittää jo paljon paremmin ja vaikka muutamat yöt välissä olivat taas raskaampia niin eilisen akupunktion jälkeen nukuin taas erinomaisesti. Toivottavasti tämä voitokas unikausi vielä jatkuu! Akupunktiosta tulen kirjoittamaan myöhemmin vielä lisää, kunhan käyntejä kertyy taakse vielä lisää. :) 


Lokakuu ensilumi lumi lumen puhallus


Vielä muutama ajatus talvesta. Vaikka aiemmin sydämeni ei olekaan kovin lämpimästi talvelle sykkinyt niin nyt päätin, että annan lumelle ja pakkaselle mahdollisuuden ja pyrin nauttimaan siitä täysin rinnoin. Muutenkin on aika palata niiden pienten arjen mukavien asioiden äärelle, stressata vähemmän tulevasta, hyggeillä, päästää sisäinen lapsi riemuitsemaan ja astua ulos keskelle nietoksia haistelemaan uusia tuulia.


Täällä on kaikki nyt hyvin.

18 kommenttia

 1. Hienoa osata päästää asioista myös irti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä asiassa on ollut vuosien varrella opettelemista, mutta jotenkin se on helpompaa kun ajattelee, että aina saa tilalle jotakin kun jostakin luopuu. <3

   Poista
 2. Ihana kuva tuo luminen puhallus <3 Toivotaan, että univaikeudet ja säryt saavat jäädä pian kokonaan taakse. Tekstistäsi huokuu avoimuus ja rehellisyys. Voin vain kuvitella miten haikea on luopua blogista. Mutta asiat asioina ja oma hyvinvointi on laitettava etusijalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! <3

   Ja minä kun olin jättämässä sen kokonaan pois, kun kritisoin taas liikaa. Pakko myöntää, että mieheke kyllä painoi kuvaus nappia juuri oikealla hetkellä :) Nyt ovat yöt menneet vielä hyvin ja alan olemaan aika toiveikas, että kyllä tuo univaikeus putki saadaan katki. Fiilis on nyt keventynyt kyllä muutenkin paljon ja varmasti elämä tuo vielä jotakin muuta tilalle myöhemmin. :)

   Poista
 3. Vielä kerran, niin ihania talvi-kuvia 💖 Uniongelmat on hirveitä, tiedän tasan miltä tuntuu kun ei vaan saa nukutuksi. Toivottavasti vihdoin asia helpottaa sinun kohdalla! Akupunktio kiinnostaa, kirjoita ihmeessä aiheesta joskus, itse en ole koskaan kokeillut.

  Kaunista viikonloppua sinne 💖

  P.S. Ihanaa kun et jättänyt tätä blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ♥ Minä hieman jo rakastuin tähän talviseen maisemaan ja fiilikseen, vähän harmittaa vesisade ja loska. Ihan kuin olisi muutamassa päivässä menty syksystä talveen ja siitä suoraan kevään loska-aikaan :D

   Ensimmäinen kerta akupunktiossa oli muuten todella jännä, mutta kyllä siinä pystyi nopeasti rentoutumaan kun oli niin keveä fiilis. Nykyään sitä jo odottaa, vaikka joskus tietyt pisteet ovatkin ensimmäiset sekunnit aika äkäisen tuntuisia. Tällä erää apu on tullut sillä ja todella toivon, että pääsen uniongelmista eroon.

   Täältä sinulle iso hali, kiitos ♥

   Poista
 4. Hyggeillen kohti talvea siis! <3 Voi hyvin, nähdään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa nähdä eilen ja jutella, vitsit miten paljon sain irti eilisestä ja täysin uutta intoa koko hommaan. Kiitos sinulle ♥

   Poista
 5. Ihania kuvia <3 Mäkin oon päättänyt antaa talvelle tilaisuuden, vaikka se ei mun lempparivuodenaikoihin kuulukaan. Melkeen jo ootan pysyviä lumia ja kaikkea talvipuuhaa. Toivottavasti univaikeudet ja kivut jää historiaan, on inhottava olla jos ei pysty olemaan täysissä voimissaan. Ihanaa alkavaa marraskuuta sulle ♥

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Näin pohjoisella pallonpuoliskolla on ihan hyvä yrittää lämmetä talvelle, vaikka se nykyään tuntuu olevan jotakin aivan muuta kuin "ennen vanhaan". Lumi toi heti ihan mielettömän määrän valoa lisää ja se tuntui heti inspiraatiopuuskina, nyt vähän harmittaa kun lumesta on jäljellä vain muutama sentti. En olisi voinut kyllä vuosi sitten uskoa, että joskus haluaisin lumen pysyvän. :D Ihanaa marraskuun alkua myös sinulle ja kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 6. Ihana kuulla, että Turkooseja Unelmia -blogi pysyy pystyssä, tää sun plätförmi on mulle toisinaan oikea henkireikä ja päivän piristys! ♥ Voin vain kuvitella, miten vaikeaa on ylläpitää kahta blogia samanaikaisesti, kun itselle yhdessäkin on toisinaan vaikeuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kauniista sanoistasi Iida, tässähän ihan liikuttuu ♥ Blogi maailma on muuttunut vuosien varrella niin paljon, että parempi pitää kiinni ja panostaa siitä mitä jo on, ei kurotella kuihin ja tähtiin :) Puss!

   Poista
 7. Olipas ihanaa palata lumiseen postaukseesi uudelleen. Meidän ikkunasta kun katsoo ulos, on vesisateet vieneet jokaisen sentin lunta pois ulottuvistamme. Toivottavasti tulee vielä hyvä talvi.

  Mitä tulee elämänmuutoksiin, kyllä se vain kannattaa tehdä asioita, joista itse kokee onnellisuutta. Uskon päätöksesi olleen oikea ja kivaa, että turkoosit unelmat saavat jatkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella (tai no ainakin meidän osassa) saa vielä hetken aikaa nauttia lumesta, ennen kuin nuo sateet ennättävät tänne tuhoamaan sen lopunkin. Itsekin toivon ensimmäistä kertaa aikoihin hyvää talvea, varsinkin kun kesä jotenkin tuntui valuvan sormien välistä hiekan lailla.

   Juuri tähän olen koettanut nyt panostaa, onnellisuuteen ja omiin unelmiini. Saa olla milloin ne kantavat hedelmää :) Kiitos Nina <3

   Poista
 8. Minun pitäisi kommentoida tekstiä, joka oli vaikuttava. Mutta tuo viimeinen kuva, se puhuttelee ja vetää sanattomaksi.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia ! Tykkään talvesta, ja noista kuvista välittyy talvinen tunnelma!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥