Vegobox Syyskuu

vegobox syyskuu


Se olisi viimeisen vegoboxin aika (vihdoinkin). Oikeastaan tämän saapumisesta on jo kuukausi (heh), mutta jotenkin tähän tekstiin tarttuminen on ollut hankalaa. Ei siksi, että boksi olisi ollut todella huono tai huippu hyvä, vaan jotenkin tämä koko vegobox jätti minut niin tyhjäksi. Tämän ruotsalaisen Vegoboxin ideana on päästä testaamaan uusia välipaloja ja herkkuja, joita ei Suomesta saisi. Kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, että suurinta osaa olen vähintään nähnyt kaupoissa tai Vegekaupassa ja melkein puolta kokeillut jo aiemmin. Hyvä ideahan tällainen boksi on ja helppoa kun kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia ja ei tarvitse tihrustella kymmeneen otteeseen sisällysluetteloa lävitse. 

Kuukausihintaan 24,99€ tämä on kuitenkin täysin ylihintainen, vaikka siihen kuuluukin postikulut mukaan ja jos ottaa pidemmän tilauksen kerralla saa "edullisemmin" 23,60€ per boksi. Minulla kävi vielä niin, että olin jäänyt ymmärrykseen ettei kyseessä olisi kestotilaus, mutta niin vain homma jatkui kun en ollut skarppina. Aiheesta lisää löydät kesäkuun boksin esittelyn alusta.  Olkaa tarkkoja soppareiden kanssa!


vegobox syyskuu


Jos näin jälkiviisaana olisin voinut päättää niin se ensimmäinen tilaus olisi jäänyt tekemättä. Fiilikset tästä puolesta vuodesta ovat todella pettyneet, olisi ollut fiksumpaa käydä tuolla summalla hakemassa uusia tuotteita vaikkapa Vegekaupasta. Kuitenkin vegobox tuli koettua ja myöskin todettua, etten ehkä kuitenkaan kuulunut sen kohderyhmään. 

Haluaisin vielä muistuttaa yhdestä asiasta ennen viimeisen vegoboxin sisällön kurkkaamista. Meillä Suomessa on ihan mielettömät vegaanisien tuotteiden valikoimat, joista saa olla ylpeä! Vaikka Berliini onkin vegaanien mekka, niin useammassa isommassa (ruoka)kaupassa oli valikoimaa paljon huonommin kuin meillä. Hyvä paikka tsekata tuotteiden vegaanisuus on vegaanituotteet.net,  joka oli varsinkin reilut kuusi vuotta takaperin suurena apuna. Varsinkin uutuuksien kannalta on hyvä seurata Vegaanituotteita niin instagramissa kuin facebookissakin

Ja sitten viimeiseen boksiin! Tällä kertaa minulle uusia merkkejä oli kolme kappaletta. Boksi sisälsi tällä kertaa oman suosikki suklaani, iChoc merkin valkosuklaan. Tämän merkin suklaat toimivat aina ja ovat oikeasti todella hyviä! Näiden riisimaitosuklaiden avulla tajusin vihdoin, että myös vegaaniset suklaat voivat olla todella hyviä ja parhaaseen hintaan löydät sen useammasta Prismasta tai Vegekaupasta jos sitä ei ole kauppasi tarjonnassa. Hippies merkin kikhernepohjaiset juustonaksut toimivat hyvänä matkaeväänä pidemmällä bussimatkalla. Maultaan ei olisi voinut uskoa, että ne on todella tehty kikherneistä! Harmi vain, että pussi oli niin pieni sillä näitä olisi voinut syödä enemmänkin.


vegobox syyskuu


The Foods of Atherny merkin Caramel Rocky Road patukka oli mielenkiintoinen tapaus, sillä se miltä se näyttää, miltä sen olettaa maistuvan ja miltä se lopulta maistui, poikkesi toisistaan hyvin rajusti. Tämä maistui lähinnä pehmeälle keksille ja halvalle suklaalle, yksi hieman sitkeämpi vaahtokarkkikohta tuli vastaan syömässäni reilussa puolikkaassa. Kalle söi puolet ja oli hänkin aika pettynyt. Ajattelimme tämän olevan kunnon överiherkku, mutta ei.

Goody good stuffin vegaaniset karkit ovat varmasti jo hyvin monelle tuttuja. Paketista löytyi persikkakarkkeja, joita olen hieman kaivannut lapsuudesta. Ei näitä montaa pystynyt kerralla syömään, mutta maku ja koostumus olivat kumpikin todella hyviä! Kalle tykkäsi näistä niin paljon, että söi lopun pussin pois pöydältä kuljeksimasta. Omat karkkipussini kestävät yleensä viikkoja tai pahimmillaan jopa kuukausia, poislukien superkirpeät irtokarkit joista oikeasti pidän.

Tämän paketin täysi huti oli Love Cornin paahdetut ja maustetut tuliset maissinjyvät. Kouralliset söimme kummatkin ja loppu paketti pyöri olohuoneen pöydällä jonkin aikaa, kunnes katosi mysteerisesti roskiksen syövereihin. Onneksi tämä pussi oli todella pieni sillä maku ei ollut mikään kauhean hyvä, vaikka tulisesta pidänkin. Tämä jäi lähinnä mietityttämään, että miksi tällainen tuote on edes tehty?


vegobox syyskuu


Nakd raakapatukat eivät aiemmin ole olleet mieleeni, sillä taatelipohjaiset patukat ovat liian imelän makeita minun makuuni. Ei minusta tullut oikein Banana Bread maunkaan fani. Löytyykö täältä muita, joihin raakapatukat eivät iske? 

Tällä kertaa terveellisempää puolta edusti Risentan Riisi & Seesaminsiemen sekoitus, jossa ohjeet löytyivät ihan suomeksikin eli tätä voit bongailla varmasti jossakin vaiheessa marketeista. Sekoituksesta löytyy tummaa riisiä, tattaria ja seesamia, joka yhdistelmänä kuulostaa mielenkiintoiselta. Testiin asti tämä ei ole vielä päässyt, sillä haluan käyttää ensin vanhat paketit pois ennen uuden avaamista. Meillä syödään pääasiassa basmatiriisiä, joten tälle meillä ei ihan hirveästi ole käyttöä, mutta kiva kokeilla kuitenkin uusia makuja. Vähän aikaa sitten kokeilin Ikean maustettua täysjyvälisuketta, josta minä pidin ja Kalle puolestaan sanoi sen maistuvan puurolta :D Saa olla siis kuinka tämän kanssa käy!

Tähän oli helppo lopettaa Vegoboxin tilaaminen, sillä paketti ei ollut mikään ihmeellinen.  Oikeastaan yksikään näistyä ei herättänyt minussa mitään vahvoja jippii fiiliksiä. Vastaisuudessa voisin alkaa koota itse kuukausittaisen vegaanisen "boksin" ja esitellä teille vähän erikoisempiakin tuotteita, miltä kuulostaisi? 


8 kommenttia

 1. Mietin hieman tuota että kuka on Vegoboxin todellista kohderyhmää ja kelle paketti antaa paljon. Varmaan isommissa kaupungeissä missä on Ruohonjuuria, Vegekauppoja, P&S:iä joka nurkalla on paljon parempi tilanne. Mutta auta armias jos siellä pikkupaikkakunnan ainoassa K-marketissa ei oo ees Pandan tummaa suklaata (koettu) niin sitä kovasti kaipaa että jostain saisi ihan vaan kokeilla niitä herkkuja kun verkkokauppojen laajoista valikoimista ei ota selvää mitä kannattaisi kokeilla ja mitä ehdottomasti ei kannattaisi. Joten jep, kohderyhmä kun on oikea, nää paketit antaa varmasti enemmän!

  IChocin suklaat on kyllä niin nam että oksat pois! Samoin oon ihastunut noihin Nakd patukoihin, tosi kivoja erilaisia makuja aina löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Täytyy kyllä olla onnellinen kun Tampereella on niin mielettömät mahdollisuudet kaupoista ja ruokapaikoista vegaanina, tämä usein unohtuu kun on siihen tottunut. Boksissa on kivaa yllätyksellisyys, mutta jotenkin kaikki tuotteet olivat niin satunnaisia, että yhtenäisen mielipiteen muodostaminen on vaikeaa. Ehkä edelleen suosittelisin tilaamaan satunnaisia tuotteita ja kokeilemaan, sillä tämä on kuitenkin aika arvokas hankinta.

   Ehkä minun pitäisi vielä antaa Nakd:n patukoille mahdollisuus, mitä makua suosittelisit? :D

   Poista
  2. Nakd:n patukoissa on maut aika paljon vaihdelleet, mutta ainakin cocoa mint on tosi hyvää, samoin cocoa orange on kivan raikas. Yhdessä vaiheessa oli kans makuna omenapiirakka, mikä oli ehkä mun suosikki, mutta en oo ihan varma oliko se vain joku kausimaku. Pekaanipähkinä on myös yksi suosikki. Nyt alkaakin lista jo venymään :D Mutta niitä perus marjamakuja en välttämättä suosittele, mutta kaikki pähkinäiset ja kaakaoiset on herkullisia!

   Poista
  3. Ei vitsi tuossa on jo monta todella hyvän kuuloista! Miten minun kohdalleni aina osuu ne tylsimmät maut :D

   Poista
 2. Mä tykkään Nakd-patukoista, etenkin siitä jostain kahvimaisesta mausta. :D Sen sijaan suolaiset herkut ovat lähes kaikki nou nou, joten olisi jäänyt boxista paljon mullakin kritisoitavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisella boksilla on varmasti vaikea miellyttää kaikkia, ihmiset kuitenkin pitävät niin eri asioista. Olen nirso makean kanssa, mutta suolainen menee aina :D Täytyy kyllä testata tuo kahvimaisen makuinen Nakd-patukka!

   Poista
 3. Tytär tilasi jotain vastaavaa Briteissä. Oli kiva, sain maistaakin jotain sieltä. Tuo on varmasti loistava tapa tutustua uusiin tuotteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä katsella vähän markkinoita mitä vastaavia voisi löytyä, mitä toimitettaisiin myös Suomeen :) On kyllä parasta, kun pääsee maistelemaan täysin uusia makuja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥