Candle Light Storyn siivoussaippuoiden lumossaOlen alkanut pikkuhiljaa valmistelemaan kotia vauvaa varten. Monille se tarkoittaa vauvan huoneen tai nurkkauksen laittoa, minulle enemmän sitä kodin perusteellista siivoamista. Nyt on hyvin aikaa katsoa kaikki turha kaapeista pois, vaikka vauvan tarvikkeista hankkisi vain pakolliset niin kyllä ne tulevat silti tilaa viemään. Jostakin syystä tämä raskauden viimeinen kolmannes on tähän mennessä tuntunut helpoimmalta ja sen vuoksi otan ilon irti: pesen pyykkiä, annan pölyille kyytiä, silitän, siivoan kaappeja, laitan ruokaa ja ylipäätänsä nautin vielä kun voin tehdä asioita kunnolla yksin sekä ennen kaikkea rauhassa.

Meillä käytetään mahdollisimman ekologisia puhdistusaineita kotona. En halua altistaa meitä aikuisia, kissojamme saati sitten tulevaa vauvaa turhaan koville myrkyille, jotka kuormittavat myös ympäristöä. Kodista saa puhtaan ilman kloriittia tai desinfioivia aineita – ylihygieenisyys ei ole hyvästä vaan vuosien varrella sitä ollaan alettu yhdistämään niin allergioihin, atopiaan kuin suolistosairauksiinkin.


postaus toteutettu yhteistyössä Candle Light Storyn kanssa, tuotteet saatu testiin


Halusin meille yhden tuotteen, jolla voisin puhdistaa kaikki pinnat keittiöstä kylpyhuoneeseen. Olen pyrkinyt siirtymään pikkuhiljaa kohti palatuotteita, mutta jotenkin kodin puhdistukseen suunnatuissa tuotteissa ajattelin sen olevan mahdottomuus kunnes törmäsin Candle Light Storyn siivoussaippuaan. Alunperin Candle Light Story on tullut minulle kuten monille muillekin tutuksi ihanista puusydämisistä soijavahakynttilöistään, mutta viime aikoina Annina on laajentanut valikoimaa myös kodin puhdistuksen tuotteisiin.

Vaikka Candle Light Storyn tarina lähtikin kynttilöistä niin jo alussa Anninalla lähti hautumaan idea myös muista kodin tuotteista hänen kehitellessään omista muistoistaan erilaisia tuoksumaailmoja kynttilöitä varten. Tuotevalikoima kasvoi ensin pyykkietikoihin ja siivoussaippuoihin, mutta nyt syksyn aikana on mukaan tullut myös imurointipuuterit ja siivoussuihkeet. Essentials sarjan tuotteet ovat kaikki valmistettu luonnollisista raaka-aineista ilman voimakkaita myrkyllisiä ainesosia, jotka tulivat Anninalle turhankin tutuiksi aiemmin hänen työskennellessään siivousalan yrittäjänä.
Tuotteiden kehittely on siis lähtenyt hänen omasta tarpeestaan, mutta siihen kaikki ei jäänyt vaan ihmisiä kiinnosti nämä ekologisemmat tuotteet kodin puhdistukseen sekä tunnelman tuomiseen. Nyt Candle Light Story työllistääkin Anninan kokopäiväisesti ja kysyntää todella riittää jopa ulkomaita myöten. Todella upeaa! En yhtään ihmettele tätä, sillä tuotteet ovat todella viimeisteltyjä pakkauksesta sisältöön unohtamatta ihania tuoksuja. Anniina uskoo esteetikkona kauniin pakkauksen vaikutukseen: kun siivouspurkit tai tuotteet ovat nättejä niin niitä voi säilyttää näkösällä, jolloin siivoaminen on helpompi aloittaa – tähän minun on helppo yhtyä.

Sain testiin siivoussaippuoita, pyykkietikoita sekä imurointipuuteria, mutta tässä postauksessa keskitytään siivoussaippuoihin. Aluksi vähän jännitin siivoussaippuan testaamista, koska en oikein tiennyt miten lähteä sitä käyttämään tai mihin. Sitten yksi kaunis päivä otin rätin käteen, kostutin sen, hieroin sitä siivoussaippuan kylkeen ja lähdin kokeilemaan saippuaa kylpyhuoneessa ja keittiössä eri pinnoille. Innostuin innostumistani, kun kromisiin tai rosterisiin pintoihin ei jäänyt ikäviä rantuja ja liesituulettimen lasikupukin puhdistui rasvasta ja pölystä naurettavan helposti toisin kuin aiemmin vahvemmillakin aineilla. Oikeastaan jäin ensimmäistä kertaa siivoamiseen koukkuun, aika kului siivotessa kuin siivillä niin hullulta kuin se kuulostaakin. Hauskaa on miten riittoisa tämä saippua on, päivittäisellä käytöllä en juuri huomannut tämän huventuneen. Tällä tavoin sitä säästää ympäristön lisäksi myös kukkaroa, kuten myös silläkin ettei tarvitse ostaa montaa eri tuotetta – en valita ollenkaan!
Candle Light Storyn kookosrasvapohjaisten siivoussaippuoiden tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä ja värit ovat eettisesti Euroopassa tuotettuja luonnollisia micoja. Kuten kaikki muutkin CLS:n tuotteet niin nämäkin ovat täysin vegaanisia ja pyykkietikoissa sekä pienemmissä kynttilöissä käytetyt tuoksuöljyt ovat ftalaattivapaita.

Au Naturel on tuoksuton saippua, joka sopii erinomaisesti heille, jotka eivät halua tai voi käyttää laisinkaan  tuoksullisia tuotteita. Olen käyttänyt tätä valmistellessani kotia vauvaa varten ja se sopii loistavasti myös herkkäihoisille perheille. Siivoussaippuoita ei ole tarkoitettu ihon vaan pelkästään kodin pesuun ja se voi hieman kuivattaa käsiä, mutta tätä en ole itse huomannut käytössä. Muihin siivoussaippuoihin verrattuna tämä Au Naturel on isompi 200g, kun muut saippuat ovat 130g. Hintaa saippuoilla on jälleenmyyjästä riippuen n. 12,50e .

Siivoussaippuoiden tuoksumaailma on voinut tulla sinulle tutuiksi jo Essentials sarjan kynttilöistä. Moroccan Mint siivoussaippua sisältää eteeristä piparminttuöljyä, ihanan sitruunainen Andalusian Lemon puolestaan litsean, limen, appelsiinin ja sitruunaruohon eteeriisiä öljyjä, suosikkini hempeän violetti Provencian Lavender laventelin eteeristä öljyä ja ihana vaaleanpunainen French Rosemary puolestaan sisältää rosmariinin eteeristä öljyä. Siivoussaippuat on valmistettu täysin luonnollisista ainesosista ilman mitään ylimääräistä. Myös ulkonäöltään nämä mielyttävät silmää hempeillä sävyillään ja pinnan kauniilla kuvioinnilla.
Mihin kaikkialle siivoussaippuaa sitten voi käyttää? Olen pessyt näillä meikkisiveltimet, käyttänyt suoraan vaatteessa tahranpoistoon hieromalla kosteaa tahraa hieman saippualla ja antanu vaikuttaa hetken, pessyt keittiössä kaikkia mahdollisia pintoja kuten kylpyhuoneessa ja saunassakin. Saippuaa voi raastaa ruokalusikallisen verran ja liottaa lämpimään veteen, jolloin sitä voi käyttää siivoussuihkeena. Siivoussaippua sopii hyvin myös mattopyykille, ulkokalusteille, ikkunanlaudoille jne. Mielestäni näiden kanssa vain mielikuvitus on rajana – pinttyneempikin lika ja rasvaiset tahrat ovat näillä saaneet kyytiä.

Vaikka aluksi pohdin opinko käyttämään siivoussaippuaa vanhojen tuotteiden tilalla niin nopeasti siitä tuli osa jokapäiväistä siivoamista syrjäyttäen kaikki muut pesuaineet tiskiainetabletteja ja pyykinpesuainetta lukuunottamatta. Pyykinpesussakin ajattelin kyllä tätä vielä kokeilla pyykkietikan kaverina. Loppujen lopuksi yhdellä aineella pääsee todella pitkälle kodin puhdistuksessa, joka yllätti minut erittäin positiivisesti. Siivoussaippuat tulivat meille jäädäkseen!

Candle Light Storyn tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä

Paljon tietoa tuotteista löydät Candle Light Storyn Instagramista ja Facebookista!

Instagramin puolelta löytyy nyt arvonta, jossa voit voittaa Andalusian Lemon sarjan siivoussaippuan sekä pyykkietikan ✨


Mihin kaikkialle sinä olet käyttänyt siivoussaippuaa vai onko tuote sinulle uusi?postaus toteutettu yhteistyössä Candle Light Storyn kanssa, tuotteet saatu testiin

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥