Roskat pois arjesta
Arjen pyörittäminen on aikamoista hommaa. Nostan pipon reunaa jokaiselle äidille ja isälle, jotka saavat lapsiperheen arjen toimimaan. Meillä on välillä ongelmaa kahden aikuisenkin kesken, aika ei vaan riitä kaikkeen. Pitää tehdä valintoja, siivoanko vai annanko ajan rakkaille. Vastausta on minulle erittäin selkeä, siivota ehti myöhemminkin ja parisuhde tulee kaiken edelle. En ymmärrä miten vanhemmat jaksavat töiden jälkeen tehdä heti ruokaa, siivota ja kuskata lapsia harrastuksiin ja vielä ehkä käydä itse treenaamassa jossakin muodossa. Mistä he saavat kaikki ne tunnit vuorokauteensa ja nukkuvatko he ollenkaan?

Minulle riittää pelkästään se, että käyn töissä ja kaupassa ja kotiin tultuamme kun katselemme tiski- ja pyykkivuorta sekä kissankarvapalloja pyörimässä lattialla niin iskee ahdistus. Kotiin tultua yleensä on kaksi kissaa huutamassa jaloissa ja vaatimassa kaiken huomion nyt ja heti. Kissat onneksi saavat stressitasot laskemaan kympistä nollaan hyvin nopeasti; hyppy syliin, purinaa ja kun olet rapsutellut kissaa vartin ajan niin kaikki on taas vähän paremmin.

Arjessa on monta kuormittavaa ylimääräistä asiaa ja niitä olen heitellyt jo hyvän tovin roskakoriin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Luin tovi sitten Keskeneräinen blogista erittäin loistavan kahdenkymmenen vinkin pituisen listan siitä miten tehdä elämästä hieman yksinkertaisempaa. Olen inspiroitunut blogista todella suuresti ja käytyäni tuon listan läpi helpotti heti ainakin vähäsen. Vielä kun pystyisin saamaan tavaran määrän meillä ihan minimiin ja oppia pois hamstraamisesta ja esineisiin kiinnittymisestä niin helpottaisi varmasti vielä enemmän!

Muutaman viikon ajan olen ottanut tavoitteekseni päästä turhasta sähköpostitulvasta eroon. En kestä sitä kaikkea mainosten ja uutiskirjeitten määrää, joka iskee sähköpostiini vuorokauden jokaisena tuntina. Uskokaa tai älkää, olen estänyt ja peruuttanut tässä muutaman viikon aikana yli viisikymmentä eri mainoskirjettä ja turhaa viestitulvaa. Jokaisen peruutuksen kohdalla helpottaa vähän enemmän. Tuntuu pikkasen hyvältä tsekata aamulla sähköposti lävitse ja olla ilman sitä kaikkea "osta tätä ja tuota niin elämäsi on parempaa" shaissea. Suosittelen lämpimästi kyseistä toimenpidettä, kyllä ne tarjoukset löytyvät ihan nettisivuiltakin jos oikeasti jotakin tarvitsee. Itse olen sortunut varastoon ostamiseen "kun nyt kerrankin on niin hyvässä tarjouksessa". Markkinointi on usein taitavaa, mutta sille pitää osata sanoa ei. Itse harjoittelen sitä paljonkin ja kyllä lompakko kiittää.


Luotteko te tunnesidettä esineisiin? Mikä arjessa tuntuu raskaimmalta?

2 kommenttia

  1. Niinpä ja niinpä, totta joka sana! Kiitos tästä herättelevästä tekstistä. Välillä tosiaan tuntuu että arki vie mehut ja onkin todella viisasta tehdä siitä hieman yksinkertaisempaa. Hyvää viikonloppua sinne! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tehdä kaikkensa, että saisi vähän edes takaisin mehuja :) Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä, voisiko tehdä asioita itselleen helpommaksi. Hyvää viikonloppua myös sinulle ❤️

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥