Superfoodien eettisyys
Superfoodit ovat nyt todella super.


Niitä näkee kaikkialla ja kaikkien eettisyydestä ei ole takuita. Itse olen todella tarkkana, että ruoka jota ostan olisi a) eettistä b) luomua. Haluan puhdasta ruokaa, jolla ei riistetä keneltäkään tai viljelemällä tuhota sademetsiä. On firmoja, jotka eivät halua ilmoittaa tai eivät tiedä tarkalleen miten asiat viljelmillä ovat. Tämä on surullista. Mielummin maksan esim. maca jauheesta luomuna hieman korkeampaa hintaa ja tiedän mistä se on tullut ja että viljeliä saa kunnon katteet, kuin se että maahantuova yritys tekee bisnestä viljelijöitten kustannuksella. Tämä kuuluu kaikkeen muuhunkin, kuin superfoodeihin! Meillä ei syödä kuin reilun kaupan banaaneja ja kahvikin on lähes poikkeuksetta reilua kauppaa. Vielä kun pääsisin itse kiertelemään maailmaa ja vierailemaan viljelijöiden luona!
Foodinilla tehdään tiivistä yhteistyötä viljelijöitten kanssa. Foodinin perustaja Lasse Jalkanen kiertelee maailmaa ja etsii kovalla työllä viljelijöitä ja vierailee heidän luonaan. Heille ei ole ihan sama mistä tuotteet tulevat, minkälaiset työolosuhteet siellä on ja mikä tuotteen laatu on. He edustavat todella hyvin omaa filosofiaani; puhdasta ja eettistä. Heille ruoan matka viljelijältä meille kuluttajille on tärkeää ja he tekevät sitä oikeasti sydämestään eikä rahanahneudesta! Foodin auttaa heidän lapsiaan pääsemään kouluun mm. auttamalla koulujen rakentamisessa. Tämä jos mikä on upeaa, teot kertovat enemmän kuin sanat. Foodinilla ollaan myös reiluja viljelijöille, heille annetaan vakaammat ja korkeammat tuotot, mitä he tukkureilta saisivat ja hommassa ei ole turhia välikäsiä. Ja siinä kohti kun ruoka tulee suoremmin Foodinille niin se tarkoittaa meille kuluttajille alhaisempia hintoja ja puhtaampia tuotteita!
Myös mitä he myyvät ei ole sattuman kauppaa. He opiskelevat, että löytäisivät oikeasti hyödyllisiä ruokia. Lisäksi lähdettäessä etsimään tuottajaa ei sekään ole helppoa. Pitää selvittää miten ruoka-aine valmistetaan ja ettei sitä ole jatkettu muilla aineilla. Viljelyalueen ympäristö on tärkeä, tällä vältetään turhat torjunta-aineet foodeissa. Taustat selvitetään tarkasti, arvioidaan tuottajan ympäristö- ja sosiaalivastuu, tuotteiden pitää olla esimerkiksi GMO vapaita ja se että tuottaja kykenee itse testaamaan ettei tuotteissa ole hometta ym. on tärkeää (ja tuotteet testataan vielä tottakai Suomessakin!) Foodin tekee myös yhteistyötä erilaisien organisaatioiden (DO-IT, Delta, EcoSocial) kanssa, parantaakseen viljelijöiden ja heidän lapsiensa elämänlaatua.

Lisää tietoa Foodinista ja Lassen seikkailuista löydät Foodinin kotisivuilta.

Muista, että myös sinä vaikutat paljon esim. juuri ostopäätöksilläsi!

Jos nyt innostuit Foodinista (kuten minä!) niin alennuskoodilla ambassador-10 saat -10% tilauksesta heidän verkkosivuiltaan ja kaikissa yli 69€ tilauksissa postikulut ovat ilmaiset! Superfoodit sopivat myös pukinkonttiin loistavasti, eettistä ja herkullista!

6 kommenttia

 1. Tähän asiaan perehtymiseen pitäisi oikeasti itsekin käyttää enemmän aikaa! Liian usein sitä tulee ostettua superfoodeja esimerkiksi tarjouksesta halvemman hinnan takia, eikä ole hajuakaan mistä ne tulevat tai mitä toimintaa niiden takaa löytyy :( No luomua yritän kyllä aina valita.. mutta olisi mukava tietää enemmän tuotteiden taustoista, kun vain jaksaisi/saisi aikaiseksi ottaa selvää. Ehkä tämän kirjoituksen myötä ryhdistäydyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna kommentistasi! <3 Kannattaa paneutua huolella, moni firma väittää muuta, yleensä annan kuvien puhua puolestaan ;) Itse olen tarkkana esim. lapsityön kanssa ja on iso huojennus tietää, ettei lapset joudu kärsimään kookosöljyni vuoksi. Mutta pitää muistaa, että pienilläkin teoilla on merkitystä, liikaa stressiä ei saa ottaa ja pitää tehdä sen minkä itse voi!

   Poista
 2. Tosi hyvä ja selkeä postaus. Firma ja sen aatteet on kyllä omillakin linjoillani. Hienoa, että saat edustaa Foodinia. Oot kyllä yks oikeista henkilöistä siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura todella paljon! Tämä on kaunein kommentti mitä olen ikinä saanut, et usko kuinka paljon piristit tätä suoraan sanoen p*skaa päivää. Kiitos <3

   Poista
 3. Kiitos jutusta! Tätä olen minäkin usein pohtinut. Samaan aikaan ihmiset, jotka vannovat eettisyyden ja ekologisuuden nimeen, ostavat super foodeja, jotka on rahdattu tuhansien kilometrien päästä ties mistä oloista. Ja kuten tuolla ylhäälläkin mainittu, niin useimmiten hinta ratkaisee. Tämä postaus kannustaa miettimään toisen kerran kannattaako hinna perässä juosta. oikein hyvää uutta vuotta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Ihanaa että tekstini saa ajattelemaan. Oikein ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥