Pomodoro - Työväline tomaatista


Uusi viikko, uudet kujeet! Pakko myöntää viime viikon olleet todella häpeällinen opiskelujen suhteen. Viime viikolla aikataulut ja kiireisyys heitettiin romukoppaan, sen sijaan nautittiin syntymäpäivistäni Kekkosentien Nesteellä ja otettiin rennosti. Tietokoneella opiskellessa saa helposti överit ruudun edessä istumisesta ja kummasti muut jutut alkavat kiinnostamaan enemän. Syntymäpäivälahjaksi sain Kallelta haaveilemani tabletin Lenovo Yoga 2:sen. Tabletti tulee tarpeen opiskelujen kanssa ja yritänkin saada siitä kaiken ilon irti. Jos tiedät hyviä sovelluksia opiskelun avuksi niin laita vinkkisi tulemaan kommenttiboksiin!

Opiskelussa eräs työväline on tullut korvaamattomaksi ja haluankin jakaa sen kanssasi. Osalle teistä tämä kikka on jo takuuvarmasti tuttu. Nettilukiossa sain torilla vinkin käyttää opiskellessa pomodoro -tekniikkaa avuksi. Pomodoro tarkoittaa italiaksi tomaattia ja sen on kehittänyt Francesco Cirillo 80-luvulla, ei siis mikään uunituore keksintö! Pomodoron avulla aika käytetään intensiivisesti hyväksi ja ei tule päntättyä aihetta liian pitkää aikaa kerrallaan, joka ainakin omalla kohdallani on iso ongelma. Tämä toimi hyvin lukiessa oppikirjaa, esseetä kirjoittaessa sekä tehtäviä tehdessä. Voit käyttää pomodoroa avuksi opiskelussa, blogin kirjoittamisessa, töissä, siivoamisessa, asioiden hoitamisessa tai oikeastaan missä tahansa! 

Voit tehdä listan tehtävistä mitä pitää tehdä, taikka ottaa esimerkiksi essee käsittelyysi.

Idea menee näin:
1. Valitse tehtävä
2. Säädä munakelloon tai puhelimeen/tablettiin ladattavalla sovelluksella 25min aikaa
3. Työskentele keskeytyksettä ajastimen soimiseen asti
4. Pidä viiden minuutin tauko, sovelluksissa se tulee automaattisesti
5. Toista neljä kertaa, jonka jälkeen pidä pidempi 15-30min tauko

Todella helppoa ja tällä niksillä saat varmasti enemmän irti siitä mitä olet tekemässä! Ei tule haahuiltua muilla sivustoilla ja luettua tunnin sisällä samaa kappaletta uudestaan ja uudestaan kun ei keskittyminen riitä.

Onko pomodoro-tekniikka sinulle tuttu?

2 kommenttia

  1. Pitäisi varmaan kokeilla tätä tekniikkaa, kun jostain syystä opparin tekeminen töktöktökkii ja pahasti. Mikä siinä onkin niin vaikeaa saada itsensä koneen äärelle.. Tai jos saa itsensä koneelle, niin oppari ei kuitenkaan etene, kun haahuilee esim. blogeissa ja fb:ssä. Silti kuitenkin tuskallisen hyvin tiedän, että en tule koskaan valmistumaan, jos en opparia valmiiksi tee. Mukavaa viikonloppua ja tsemppiä opintoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ei se ota jos ei anna ;) Tällä olen itse saanut suurimman avun siihen etten pyöri somessa, kun olisi aika tehdä oikeita hommia. Sen viiden minuutin tauon aikana ehtii katsella mitä maailmalla tapahtuu :) Tsemppiä opparin valmistumiseen! Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa Tanja!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥