Tervetuloa lempeä maaliskuuHelmikuu meni vauhdilla ohitse ja nyt on jo ensimmäinen päivä maaliskuuta. Aurinkoa paistaa jälleen täydellä teholla taivaalla ja antaa minullekin ylimääräistä energiaa. Viime kuussa tapahtui mukavia asioita: sisko oli poikaystävänsä kanssa viihdyttämässä meitä tänne Tampereelle, Kallen kaverikin tuli muutamaksi päiväksi. Viime viikonloppuna koitti minulle ikimuistoinen hetki, kun menimme Helsinkiin Steven Wilsonin keikalle. Keikka oli ihan mieletön ja kun yksi kaikkien aikojen suosikki kappaleistani aloitti toisen puoliskon kolmen tunnin keikasta olin hurmioissani. Hurmiota kesti kotimatkan ja seuraavan päivän, oikeastaan edelleenkin meillä fiilistellään keikkaa kokoajan. 

Minulle musiikki on valtava voimavara ja en ole hirveästi muistanut käyttää sitä hyväkseni viime kuukausina. Hiljaisuus on välillä kaikunut meillä seinissä, mutta onneksi olen innostunut vihdoin ja viimein Podcasteista ja hiljaisuuden rikkoo nyt myös lintujen laulu ulkoa. Alkaa tuntua jo keväiseltä, varsinkin kun auringon lämpö alkaa olemaan paahtava jos istuu sohvalla hetkenkin pidempään. Maaliskuussa otan itselleni kolme teemaa, joita pyrin pitämään erityisesti mielessä koko kuukauden.

1. Meditoiminen ja positiivisuus – haastan itseni ja muut

Aloitan tänään 31 päivän kestävän meditointi haasteen, tarkoituksenani on saada meditoiminen osaksi arkea. Käytän tähän tarkoitukseen puhelinsovellusta tai oikeastaan useampaakin kun etsin itselleni sopivaa työkalua tähän. Tulen myöhemmin vinkkaamaan näistä sovelluksista myös teille ja kerron miten päivittäinen meditoiminen vaikuttaa minuun. Pidän meditoinnissa pienestä ohjauksesta linnun laulun tai meren pauhun kera, yksin hiljaisuudessa ajatukset vain lähtevät menemään omia polkujaan.

Miksi teen tämän? Arki on ollut aika vaikeaa, kun täytyy täyttää hakemuksia, täyttää uudelleen eri paikkaan sama hakemus ja sitten tulee niitä pettymyksiäkin vastaan. Taloudellinen tilanne painaa tässä elämäntilanteessa ja haluan itselleni keinon, jolla laukaista stressiä ja saada ajatukset hälvenemään. Samalla yritän tuoda lisää positiivisuutta ja seesteisyyttä arkeen, kaiken ei tarvitsisi olla aina niin hektistä.

2. Säästäminen

Kun muutimme Tampereelle tasan kaksi vuotta sitten olimme eläneet pari vuotta onnellisena työelämässä. Tämä tarkoitti meille vakaita tuloja, joista oli helppo laittaa ASP-tilille murunen ja toinen hätävaratilille säästöön. Nyt kuitenkin tilanne on erilainen ja minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa oikeasti miettimään enemmänkin niitä ostopäätöksiä kaupassa. Paljon jo auttaa se, kun käyttää tarjoukset hyväksi ja ostaa päiväystuotteita sekä jättää einekset sinne hyllyille. Meidän vieressä on nyt Sale ja siellä olemme nyt useampaankin otteeseen käyttäneet -60% ilta-alennuksen hyväksi. Eilisen täyden ruokakassin hinnaksi tuli alle 8€ ja meillä pakastetaan ja käytetään myöhemmin mitä voi. Kuitenkin turhan höveliyden on loputtava ja elämän ei aina tarvitse olla luksusta. Olen vuoden ajan pitänyt jo tarkkaa budjetointia mihin raha menee ja se on usein aika riipivä näky. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa enemmänkin jos teitä kiinnostaa?  


3. Taimien esikasvatus – ajatukset puutarhassa

Nyt alkaa olemaan oikea aika laittaa siemenet multaan ja ajatella mitä kaikkea kesäksi pihalle haluaa. Meille tulee piha sen sisältöineen olemaan täysi yllätys. Naapurin kanssa jutellessa tuli ilmi, että piha on ollut jo tovin heitteillä ja työmaata riittäisi. Kunhan lumet sulavat saamme paremman käsityksen työmäärän laajuudesta, mutta ajatuksena olisi tällä hetkellä kasvulaatikoitten hyödyntäminen pihalla. Lisäksi haluaisin viime kesän tapaa omia pieniä tomaatteja, jotka olivat ihan hirmu hyviä! En anna kokemattomuuden haitata, vaan nyt opetellaan kädestä pitäen pihanhoitoa. 

Tällä hetkellä lähinnä mietin, että ostanko valmiita taimia vai kasvatanko itse siemenistä. Viime kesänä tein kumpaakin meidän parvekkeelle ihan hyvin tuloksin. Tällä hetkellä haaveilen pihalle tomaateista, erilaisista salaateista, pinaatista tai rucolasta, kesäkurpitsasta, mansikasta, herneistä, persiljasta, basilikasta yms. Myös jotkin juurekset voisivat olla mielenkiintoisia kokeilla, mutta tällä hetkellä en tiedä oikein mitä kaikkea edes kannattaisi yrittää. Vinkit ovat siis erittäin tervetulleita! Joko teillä on upotettu sormet multaan?
Ennen kaikkea odotan kevään alkamista. Talvi on ollut ihana, mutta nyt alkaa olemaan aika mennä eteenpäin. Alle kaksi viikkoa yhteishakuun ja maaliskuuhun mahtuu muutakin mielenkiintoista! Innolla odotan mitä kaikkea tähän kuuhun mahtuu, toivottavasti ennen kaikkea lempeyttä ja iloisia uutisia. Ihanaa maaliskuun alkua sinulle ♥

ps. voit seurata minua mm. instagramissa, facebookissa ja pinterestissä

2 kommenttia

  1. Säästäminen on ajankohtaista täälläkin. Lisä vinkit ovat aina tarpeen.Itse säästän perinteisten tapojen lisäksi käymällä siemen- ja vaatevaihto tapahtumissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pitänyt itse muutamia vaatteiden vaihto bileitä ja ne olivat menestys! Harmi kun täällä Tampereella ei ole niin isoa kaveripiiriä vielä, että kannattaisi lähteä järjestämään. Siemen tapahtuma voisikin olla erittäin mielenkiintoinen, nyt olen tyytynyt vain ostamaan siemeniä itse ja kasvatan tämän vuoden taimet rakkaudella valmiina ostamisen sijaan. Siinäkin jo säästyy pitkä penni! Täytyy kyllä kirjoittaa aiheesta jossakin vaiheessa kokonainen postaus :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥