Vegaaninen porkkanakakku tuorepuuro



Olen ollut viime aikoina harvinaisen laiska keittiössä. Aamu- ja välipalani ovat koostuneet lähinnä ruisleivästä tai puurosta sekä kahvista. Muutaman kuukauden jälkeen tämä alkoi tympimään ja oli aika löytää vaihtelua tälle rutinoituneelle tilanteelle.

Syksyn aikana vastaan on tullut toinen toistaan mehevämpien porkkanakakkujen ohjeita ja vaikka en porkkanakakun suuri ystävä olekaan niin silti pieni himo niihin on nyt tullut. Parasta porkkanakakussa on mielestäni sen ihana mehevä taikina, mutta en ihan kehtaa taikinaa tehdä vain syömistä varten. Onneksi vastaani tuli Yhteishyvän ohje porkkanakakun makuiseen tuorepuuroon ja pakkohan sitä oli kokeilla veganisoituna!

En ole löytänyt kaura- tai soijapohjaisista maustamattomista jogurteista kauhean montaa omaan makuuni sopivaa lukuunottamatta Yosan greek stylea, joka on vähän turhan arvokasta meidän taloudelle. Kokeilemani kookospohjaiset jogurtit ovat kyllä hyviä, mutta myöskin usein aika arvokkaita. Olin sen vuoksi todella innoissani, kun Lidlin tuli uusi kookospohjainen We love Coco jogurtti mansikan ja mustikan makuisena sekä maustamattomana (2 x 125g pikari, 1,49e).

Pieniä muutoksia alkuperäinen tuorepuuron ohje koki meidän keittiössä, mutta tästä tuli ihan taivaallisen hyvää tunninkin tekeytymisen jälkeen! Mielestäni kookos ei maistunut tästä lävitse, mutta voit toki käytää sen tilalla haluamaasi kasvipohjaista jogurttia. Ohje on nopea, helppo ja ihanan mehevä – mitä muuta sitä voisi toivoa kun porkkanakakkutaikinan himo iskee päälle? Alkuperäinen ohje on kahdelle, mutta kyllä tämän saa helposti tuhottua yksinkin kerralla!




Vegaaninen porkkanakakku tuorepuuro


Ainekset kahdelle tai yhdelle isompaan nälkään:
  • iso porkkana
  • 1 prk lidlin maustamaton kookos jogurttia (125g) + 2 - 3 rkl vettä  tai saman verran omaa suosikki jogurttiasi maustamattomana
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl jauhettua ceyloninkanelia (tai 1/4 tl normaalia kanelia)
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • päälle hasselpähkinärouhetta tai mantelilastuja

Ohje:
Raasta kuorittu porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita mukaan sokerit ja mausteet. Lisää kookosjogurtin sekaan muutama ruokalusikallinen vettä ja sekoita porkkana-mauste seokseen. Lisää vielä kaurahiutaleet, sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Voit myös valmistaa puuron illalla valmiiksi aamua varten. Koristele annos halutessasi hasselpähkinärouheella tai mantelilastuilla sekä ripauksella kanelia! 

ps. Ohje on vielä helpompi jos laitat porkkanan, jogurtin, sokerit ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoitat  valmiin soseen lasipurkissa kaurahiutaleiden kanssa!


Ihania herkkuhetkiä sinulle!

4 kommenttia

  1. Ei kyllä kuulosta liian vaikealta. :) Ehkä mäkin intoutuisin leipomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppo ohje, onnistui hyvin myös tehosekoittimella jos sellaisen omistat :) Instagramin puolella vinkattiin vielä kardemumman lisäämisestä, jota testaan ensi kerralla!

      Poista
  2. Nam!Kokeilemisen arvoinen resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä erityisen herkullinen aamupala! Ihana kuulla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥