Yosa Greek Style - rakkautta kauraan


Työkaveri kysyi yksi päivä mikä olisi hyvä maidoton jogurtti ja mielellään ilman soijaa. En ole koskaan ollut jogurttien suurin ystävä, en syönyt niitä lehmänmaidosta tehtyinä eikä maidottomina ja soijattomina ole kauhean paljoa valinnanvaraa. Ensin mieleen tuli Yosan Break viikuna-uuniomena välipala, joka on oikeasti ihan kiva samaten kuin uusi Sport päärynä-vaniljakin. Jotenkin vain nuo kaurapohjaiset eivät vain ole mielestäni niin juguja kuin soijapohjaiset. Meidän taloudessa ei soijaa vältellä hysteerisesti, mutta jossakin vaiheessa viitisen vuotta sitten kun käytin paljon soijapohjaisia tuotteita alkoi vatsa oireilemaan. Diagnosoin itselleni yliherkkyyden soijaan sillä liika on liikaa, se tuli opittua silloin ja soijaa vähentämällä oireet helpottivat.

Välillä tulee ostettua joitakin soijapohjaisia jugurtteja tai rahkoja, mutta ei niitä loppupeleissä meillä paljoa näe. Meillä ei oikeastaan muuta tofun lisäksi jääkaapissa näe soijapohjaisena kuin satunnaiset tuorejuustot tai Alpron for Professionals kahvijuoman, jota tulee käytettyä joka päivä vajaa desi kahvissa. Olemme yrittäneet ja kokeilleet oikeastaan kaikkia kasvimaitoja mitä markkinoilta löytyy ja tuo on ainoa, joka meihin uppoaa. Taidamme olla aika nirsoja ;) 

Eräänä päivänä tuli sitten tuijotettua jääkaappia ja koin valtavan ahaa elämyksen, on olemassa yksi kasvipohjainen jogurtti jota tulee syötyä hyvillä mielin (ja vatsoin). Kyseessä on Yosan Greek Style jogurtti. Hölmönä ensimmäisellä kerralla luulin sitä turkkilaiseksi ja petyin koostumusta, sitten tajusin että eihän kreikkalainen jogurtti ole paksua ja tämän ahaaelämyksen jälkeen rakastuin siihen purkki purkilta. Hinta vielä kirpaisee aika paljon ja toiveena olisikin isompi pakkaus sillä tätä kyllä menisi paljon enemmänkin meillä. Myös sille turkkilaiselle jugurtille löytyisi kyllä käyttäjäkuntaa, wink wink Yosa! 


Yosan Greek style jugu on tarpeeksi hapanta, siitä ei maistu mielestäni ollenkaan sen kaurapohjaisuus ja se sopii moneen sillä tähän ei ole lisätty sokereita. Olen syönyt sitä sellaisenaan agavesiirapin kanssa, käyttänyt dippeihin ja salaatinkastikkeisiin. Tuntuu, että myös vatsa kiittää tästä sillä siitä löytyy hyviä acidophilius sekä bifidus bakteereja. Jos siis etsit vatsalle hellää vaihtoehtoa niin tämä on varmasti sellainen. Jogurtti on maidoton, soijaton ja täysin kasviperäinen eli sopii myös vegaaneille. Ja hei, onhan tää myös kotimainen joka on todella hieno juttu ♥

ps. myös tuo poppamiehen sinihomejuustodippijauhe on vegaaninen ja aika törkeän hyvää, jos sattuu tykkäämään sinihomejuustosta. Sitä löydät mm. vegekaupasta ja pussista saa n. neljä dippiä! 

4 kommenttia

 1. Mä en ennen tykännyt yhtään lehmänmaito-maustamattomista jugurteista, hrrh. Mutta tämä uusi Yosan on tosi hyvä! Tosin tykkään myös paljon Alpron maustamattomista. Ja aika hauskaa, en ehkä edes tiedä miltä sinihomejuusto maistuu niin olen jättänyt dipin vielä kauppaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne maustamattomat oli hirveimpiä, paitsi turkkilaisesta mä jostakin syystä tykkäsin ja sitä oon kaivannut aika paljon :) Olisi kyllä kiva, jos tulisi enemmän vaihtoehtoja soijajugujen tilalle. Tässä jugurtissa on kyllä hyvä pysyä toistaiseksi! Haha, sinihomejuusto haisee kauhealle, mutta mä oon kyllä tykännyt siitä aina ihan törkeästi (saatoin syödä sellaisenaankin). Aika vahvaahan se on juustona :D Tuo dippijauhe on kyllä suosikkiani, mutta toki kuten juustonakin niin varmasti myös dippinä jakaa mielipiteitä :)

   Poista
 2. Tuo greek style on kyllä hyvää, en vain ymmärrä miten sitä ei ole isommissa purkeissa?! Edes noissa 500 gramman seteissä. Oon myös ihmetellyt miksei kasvipohjaisia jugurtteja voitaisi tehdä ihan litran purkeissa? (Tai no onhan se Oatlyn oma) Olisi niin paljon kätevämpää ja ekologisempaa (toivonmukaan myös halvempaa) ostaa se iso pönttö kerralla, eikä raahata joka kolmas päivä sitä pientä.

  Plantiltahan on myös ilmestynyt nyt kaurapohjainen jugurtti siinä vähän isommassa purkissa. En oo sitä vielä löytänyt kaupasta, mutta kuvittelisin sen olevan mainiota. Plantin maustamaton soijajugu on ihanan paksua, just sellasta hieman turkkilaisen jugurtin henkistä, tosin ei ihan yhtä hapanta ja ihan yhtä paksua, mutta päästään jo lähelle! Odotan siis paljon myös tuolta kaurajugurtilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää laittaa samantien Yosalle palautetta menemään!

   Se plantin vanilja kaurajugu on aivan törkeän hyvää, meillä meni koko purkki alta aikayksikön, joka on harvinaista. Kalle oli alkuun todella skeptinen ja sanoi ettei ole koskaan vaniljajugurtista tykännyt, mutta nyt tuli poikkeus. Vielä kun saatavuus paranisi, sillä tuota ei ole monessakaan paikassa näkynyt. :) Vielä se maustamaton täytyy kokeilla, varmasti sekin hyvää!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥