Kosteutusta ja suojaa herkälle vartalolle

ekovista karitevoi nilotica sheavoi shea karite helokkiöljy


Heippa taas! En ole koneella viihtynyt viime aikoina pahemmin, sillä aurinko on hellinyt meitä viime päivinä oikein kunnolla. Ei makeaa kuitenkaan täyden mahan verran, koska tänään on taas pilvisempää ja muutama räntäkuurokin saavutti meidät. Hyvä syy siis istua koneen ääreen ja lukea aina välissä muutama luku kirjaa eteenpäin! Olen laiska aika monen asian suhteen; kun pimein aika alkaa olemaan ohitse unohtuu helposti myös d-vitamiini purkki pöydälle ja sama pätee vartalon ihon hoitoonkin. Olen käyttänyt koko talven suihkussa Carita cosmetiikan suolasaippuoita, joista kirjoittelin aiemmin täällä sekä i+m Naturkosmetiksin herkän ihon suihkusaippuaa, jota olen myös nyt kokeillut jo pidemmän aikaa. Kummatkin näistä ovat olleet loistavia ja tuosta i+m:n suihkusaippuasta sekä herkullisesta bodylotionista tulee vielä oma postauksensa.

Mutta itse asiaan ja nyt sitä tulee paljon, joten suosittelen mukavaa asentoa kahvi- taikka teekupin kera! Kun olin löytänyt vihdoin sopivat aineet herkälle (atooppiselle) iholleni pesuun oli vielä jäljellä suihkun jälkeinen kosteutus ja suoja. Kiireessä se tuppaa unohtumaan sekä niinä hetkinä, kun iho ei huuda kosteutusta ja ole huonossa kunnossa. Tässä kohtaa teen aina virheen ja rasvaan taikka öljyän silloin tällöin, miten itseäni huvittaa. Lopputuloksen varmasti arvaattekin ja tästä en vain osaa ottaa opikseni vuosienkaan jälkeen. Sain Ekovistalta testiin muutaman tuotteen, josta moni atoopikko on saanut avun ja toivoin myös itse paljoja näiltä kahdelta tuotteelta.


tuotteita saatu blogin kautta, postaus sisältää mainoslinkkejä
ekovista karitevoi nilotica sheavoi shea karite helokkiöljyOlen huomannut, että usein mitä lyhyempi INCI tuotteessa on niin sen parempi. Erityisesti tämä pätee vartalonhoitoon ja olenkin vannoutunut öljyjen ja sheavoin ystävä. Olen käyttänyt iholle avokado-, kookos-, manteliöljyä ja  parhaaksi olen nyt todennut Ekovistan Helokkiöljyn (luomu), joka erottuu muista kasviöljyistä erityisen korkealla GLA-rasvahappopitoisuudellaan. Helikköljy on pumppupullossa, joka on ollut varsin kätevä tosin mielessä kävi kyllä, että myös spray mallinen korkki voisi olla kiva. Öljy imeytyy todella tehokkaasti ja ei jätä öljyistä tunnetta, toisin kuin esimerkiksi kookosöljy. En yhtään ihmettele, miksi tämä on niin suosittu herkkäihoisten ja atoopikkojen keskuudessa, sillä tulokset puhuvat kohdallani puolestaan. Kuivimmat ihoalueet saivat nopean avun ja ärtyneimmätkin kohdat alkoivat rauhoittumaan.

Mutta pakko olla rehellinen, tuon öljyn ominaistuoksu on voimakas ja omaan nenääni se ei sopinut alkuun ollenkaan. Ensimmäinen käyttökerta oli hyvin mielenkiintoinen kokemus sen hajun vuoksi ja pitkään sen jälkeen sekoitin sitä muihin tuoksullisiin ihovoiteisiin, jotta oppisin sietämään sitä paremmin. Olen käyttänyt tätä öljyä koko vartalolle muutaman kerran viikossa ja pikkuhiljaa tuohon tuoksuun on tullut totuttua ja se ei enää häiritse. Tässä kohti minun kannatti kärsiä kauneuteni vuoksi, sillä öljynä tämä on yksi tehokkaimmista mitä olen kokeillut.

ekovista karitevoi nilotica sheavoi shea karite helokkiöljy

Jo pidemmän aikaa olen käyttänyt sheavoita, mutta aiemmin usein tuli valittua muu tuote sillä sen kova koostumus vaati aluksi aikaa ja totuttelua. Käytinkin sheaa aluksi lähinnä kuiviin ihottumakohtiin ja kuiville kantapäille sekä käsille juuri tämän vuoksi. Sain Ekovistalta helokkiöljyn lisäksi myös Karitevoi Niloticaa. Avatessani purkin ensimmäisen kerran olin valmistautunut siihen kovaan vahamaiseen koostumukseen, joka kaikissa muissakin kokeilemissani karitevoissa on ollut. Kun koskin pintaa järkytyin, sillä tuota kermaista voita tarttui sormenpäähäni pelkästä kevyestä hipaisusta. Tästä hetkestä alkaen olin aivan myyty! Pala taivasta suoraan purkissa, silkkaa luksusta ja hemmottelua. Olen nyt muutaman kerran voidellut koko vartaloni tällä karitevoilla ja olen hykerrellyt onnesta sillä tämä levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, ja kokemuksesta voin sanoa ettei se ole aina niin helppoa karitevoin kanssa. Olen käyttänyt tätä vartalon lisäksi myös huulilla ja hiusten latvoissa. Tämä Karitevoi on 100% puhdasta sekä luomua ja sitä ei ole prosessoitu millään tavalla tai se ei sisällä säilöntäaineita. Lisäksi se sopii koko perheelle ja erinomaisesti atoopikoille sekä muille kuivan tai herkän ihon omaaville. Nilotica karitevoi suojaa, rauhoittaa, ehkäisee tulehduksia ja korjaa ihoa.

Ekovistan Nilotica karitevoi tulee Pohjois-Ugandasta ja tällä on merkitystä enemmän kuin voisi alkuun arvatakaan. Opin , että muutamankymmenen vuoden ajan Pohjois-Ugandassa oli sota. Kun ihmiset pääsivät palaamaan koteihinsa n. kymmenen vuotta sitten oli sota tehnyt tuhonsa; kodit ja viljelysmaat oli tuhottu, shea-puut kaadettu polttopuiksi ja viljelysperinne oli tuhon partaalla. Kuitenkin onneksi tilanteeseen saatiin apua ja tänä päivänä Ecocertin koulutuksen avulla yli 2000 itsenäistä viljelijää oppi shea-puiden uudelleen viljelyn arvon ja shea-puiden kaato polttopuiksi kiellettiin laissa. Sillä on väliä mitä karitevoita ostaa, sillä tukemalla näitä Pohjois-Ugandalaisia viljelijöitä suojelemme niin luontoa kuin paikallisia vanhoja perinteitä unohtamatta sitä, että tämä on heille rehellinen elinkeino joka vaikuttaa paikallisten hyvinvointiin. Onkin hienoa lukea, että he eivät enää ole ulkopuolisen ruoka-avun varassa vaan he ovat alkaneet pärjätä omillaan!


ekovista karitevoi nilotica sheavoi shea karite helokkiöljy

Tuotteet saatu testiin blogin kautta, affiliatelinkki

2 kommenttia

  1. Niin moni on kehunut tuota sheavoita, että pitäisi melkein hommata se! :) Itsellä ei ole atopiaa mutta iho kuivuu ja kutisee todella helposti, jos jätän rasvaamisen edes päiväksi välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kannattaa kokeilla, tuo on ihan huippu tavaraa ja sopii moneen :) Ja toki purkki kestääkin aika kauan ellei voitele sillä koko vartaloa aina välillä kuten minä ;D Vähän harmittaa kun tuo poistui hyvinvoinnin tavaratalon sivuilta, koska siellä oli aika edullinen hinta. Nyt on kyllä iho helpottanut kun on muistanut öljytä ja rasvata, laiskuus aina tuppaa kostautumaan minulle :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥