Madara Pihlaja vs Nokkonen



Miten Madaran pihlajavoiteet ja nokkosvoide eroavat toisistaan? Viime postaukseen tuli kysymys aiheesta ja nappasin heti kopin, sen verran hyvistä tuotteista on kyse! Tein teitä varten pienen vertailun miten nuo kolme tuotetta eroavat toisistaan (pihlajavoiteet eivät ole siis samaa tavaraa eri purkissa!) ja toivottavasti voin auttaa teitä edes vähän valinnassa voiteiden välillä. Nämä ovat kaikki erilaisia tuotteita ja varmasti jostakin näistä voit sinäkin saada avun, kokeilemalla löydät varmasti omasi!

En ole itse tuoksuille yliherkkä, ihoni on atooppinen ja usein niin kuiva ja kutiseva, ettei kalliimmatkaan apteekkivoiteet auta pahimpaan kauteen. En reseptillä saatavia rasvoja ole käyttänyt enää vuosiin (paitsi pahimpiin kohtiin kortisonivoidetta, jos on pakko) vaan avun olen saanut luonnonkosmetiikan puolelta – onneksi. Viime talvi oli vuosien saatossa poikkeus kohdallani, selvisin pahimmasta Madaran DD Pihlaja vartalovoin  avulla rasvaamalla tiuhasti syksystä alkaen. Kutinaa oli selvästi vähemmän ja pahimmat ihottumakohdat sain kuriin tehostamalla sen alueen kosteutusta myös DD-pihlaja voiteella.


postaus sisältää mainoslinkkejä


Jokainen näistä Madaran kolmesta suosikki voiteestani sisältää sheavoita, joka on varmasti yksi parhaita kosteuttajia mitä itse tiedän. Omistan kyllä sheavoita purkissa, mutta jotenkin sen kovuuden takia sitä ei tule niin helposti käytettyä. Vasta myöhemmin testatessani Nilotica lajikkeesta valmistettua kermaisen pehmeää sheavoita opin käyttämään sitä sellaisenaan.  Itselleni myös tuotteen tuoksulla on väliä ja pelkkä sheavoi ei ole kummoinen.

Kolmea voidetta yhdistää niiden vegaanisuus, ne sopivat raskaana oleville ja lapsille sekä ovat erittäin riittoisia. Talvessa minulla menee n. yksi kokonainen vartalovoi ja laukussa ja pöydällä kulkee mukana tuubissa olevat voiteet. Madaran DD-pihlajavoide on selvästi paksumpaa kuin vartalovoi ja sopii erinomaisesti käsivoiteeksi, täsmätuotteeksi kuiville ihoalueille ja talven viimassa myös kasvoille tarvittaessa. Tätä käyttäisin näistä kolmesta kuiville ja kovettuneille kantapäille, kynsinauhoille, tehokosteutukseen taikka hoitamaan vaurioittunutta ihoa. Siinä missä vartalovoi on koko vartalon kosteuttaja, niin koen tuubissa olevan pihlajavoiteen enemmän täsmätuotteeksi.




Sitten on tämän kolmikon tuorein tulokas, nokkosvoide. Siinä missä pihlajatuotteiden tuoksu on todella huumaava ja suorastaan herkullinen, niin nokkosvoide on riisutumpi versio. Mielestäni tämäkään ei täysin tuoksuton ole, kuvailisin sitä hieman makeaksi, mutta ei ollenkaan kemiallisten voiteiden kaltaiseksi. Nokkosvoide sopii myös herkimmille ihoille ja sitä suositellaan yhtä lailla atoopikoille kuin pihlajavoiteitakin. Nokkosvoide on koostumukseltaan kevyttä ja imeytyy nopeasti. Nokkosvoide oikeastaan sopii vähän joka kohdalle ihoa ja sillä voidaan hoitaa myös ärsyyntyneitä kohtia. Talvella osaan varmasti myös kertoa mitä se tekee kutiavalle iholle taikka kaikista kuivimpiin kohtiin. 

Hyvä combo mielestäni on Pihlaja vartalovoi ja Nokkosvoide. Yksikään näistä kolmesta ei missään nimessä ole huono tuote. Kumpikin tuubissa olevaa voidetta voi laittaa myös huulille, mutta omalla kohdallani en ole kokenut sitä parhaaksi kosteuttajaksi huulilleni. Jos olet todella herkkäihoinen niin suosittelen sinulle nokkosvoidetta, jos koko ihosi kaipaa kosteutusta on varmasti vartalovoi sinua varten ja täsmähoitoon tuubissä oleva DD-pihlajavoide. Nämä kaikki ovat päivittäiseen ihon suojaamiseen ja ravitsemiseen.




Sarjat ovat vuosien varrella laajentuneet ja nokkosvoiteesta on tullut myös vartalolle oma versio kuten pihlaja sarjasta taas kasvoille suunnattua voidetta sekä öljyä. Näistä jälkimmäiset odottavat minulla testaamiseen pääsyä!


Voit seurata minua instagramissa, facebookissa ja pinterestissä!


postaus sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia

  1. Kiitos tästä. Meitsihän on sutinut Pihlajavoidetta ihan huolella koko naamaan aina iltaisin :D
    Tuhtius ei ole kyllä haitannut vielä,mutta ehdottomasti lähtee tilaukseen ja kokeiluun nyt Nokkonen.

    Ja ai että rakastan sitä tuoksua, ensimmäinen mielleyhtymä mulla oli pihlajavoiteen tuoksusta, että metrilakua. Sellaista jotain tuttifruttia maalaismarkkinoiden kojuista.

    Kauniit kuvat sulla taas :)

    (Hei yksi huomio blogipohjasta..en tiedä pystyykö sitä mitenkään muuttamaan,mutta mä en ainakaan puhelimella selatessa meinaa millään löytää täältä "lähetä kommentti"-kohtaa. Nojoo. Ehkä mä oon liian vanha ja kömpelö. ..mutta saattaa siis jäädä moni hyvä kommentti saamatta, jos ei lukijana vaan jaksa etsiä kun ei heti löydy. Eikä missään tapauksessa ollut tarkoitus kritisoida,vaan hyvällä huomioida kehitysehdotus :) ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jos se toimii sulla niin eikö se ole pääasia! :D Se tuoksu on kyllä aivan paras, yhdessäkään kosmetiikkatuotteessa ollut noin herkkullista aiemmin :)

      Ja iso kiitos blogipohjan kommentoinnista, yritän alkaa vääntämään tuota kommentin jättämis nappulaa (se on asetuksissa, mutta jostakin syystä x ei näy!). Ostin pohjan etsyn kautta ja tässä ollut muitakin pikku bugeja, joita en oo ite huomannut millään :/ Luetko postauksia muuten etusivun kautta? Postauksen omalta sivulta pitäisi olla helpompi, mutta onhan tuo todella ärsyttävää kun ei pääse suoraan klikkaamaan "jätä kommentti" painiketta. Ilman palautetta on vaikea lähteä korjaamaan virheitä, joten kiitos sinulle Ilona kommentistasi!

      Poista
  2. Tuossa etusivulta kun lukee, niin jos kukaan muu ei ole kommentoinut postausta vielä, niin lukee "ei kommentteja" ..ja tätä tekstiä pitäisi tajuta painaa,jotta pääsisi kommentoimaan.

    Kun taas lukee tekstiä omalta sivultaan,täytyy tekstin loputtua tajuta skrollata ruutua alas päin aina "you might also like"-postausehdotusten loppuun, jotta kommenttiosio tulee vastaan. Eli kommenttiosio voisi olla heti tekstin perässä,jotta sen löytäisi helposti,eikä koko sivun lopussa, jonne eksyy ehkä vain hyvällä tuurilla.

    Olipas (tass) epäselvää sepustusta minulta :(

    Mutta siis tää homma voi tosiaan olla mun päässä,eikä varmasti tuota mitään ongelmia tuoreemmalle sukupolvelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo etusivu on kyllä mysteeri, koetin pitkään ettiä koodin pätkää (tai sen puuttumista) ja kikkailun jälkeen ei toistaiseksi onnistunut. Laitan sähköpostia pohjan tekijälle, josko osaisi auttaa :) Ideana kuitenkin olisi sivujeni helppokäyttöisyys ja lukijaystävällisyys, joten todella hyvää palautetta tulee :) Kiitos Ilona!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥