Fiilistelyä
Meillä tehtiin perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, seitankinkku ja sille kastike. Ohjeet ovat Vegaaniliiton uudesta aivan mahtavasta Vegaanisia joulureseptejä koosteesta  Harjoitusjouluksi voitanee kutsua kun olihan ohjeet pakko kokeilla ennen h-hetkeä. Syötiin oikein pöydässä pitkästä aikaa (heh) ja kun ähky oltiin saavutettu hyvällä menestyksellä kaaduimme sohvalle katsomaan ensimmäistä Yksinkotona elokuvaa. Itselläni oli viime kerrasta jo useampi vuosi aikaa ja en muistanut muuta kuin mitä kaikkea rosvoille käy! Linnanjuhlia emme katsoneet ollenkaan ja otimme rennosti illan.

Ennen nukkumaanmenoa maistelimme Four Sigma Foodsin Xoco Blueta ja ei ollut pahaa ollenkaan! Olen halunnut jo pidemmän aikaan kokeilla kumpaakin kaakaojuomaa ja kun meidän lähi Punnitse & Säästä liikkeessä oli puoleen hintaan niin nappasin ensin lauantaina punaisen paketin ja sunnuntaina myös sinisen kun jäi harmittamaan. Sininen on rentouttava illaksi suunnattu kaakaojuoma ja punainen puolestaan antaa mukavasti energiaa päivään. Kummassakin paketissa oli maininta yksi päivässä ja tätä annostusta noudatan kiltisti. Laitoin uuteen reppuuni varalle pari punaista pussia, jos iskee kauhea väsy kesken päivän. Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti kokeilla muitakin heidän tuotteitaan, mitä onkin aika kiva määrä :) 

Tänään kävin ostamassa lidlistä sähköllä toimivan kahvimyllyn ja ostin perjantaina Ruohonjuuresta kokeiluun Selection kahvipapuja. Kotona heti testailin miten mylly toimii ja voin sanoa juoneeni parhaat kahvit pitkiin aikoihin. Jos teillä on suositella isommissa pusseissa olevia kahvipapuja keskipaahdosta tummaan ja mielellään reiluakauppaa ja luomua niin antakaahan kuulua! (ei yhtään kovat vaatimukset, eihän?) Mutta ainakin nyt on löytynyt yksi hyvä kahvipapu :) Kaapissa odottaa vielä jokin citymarketista ostettu reilu-luomu pussi papuja, mutta kauhean montaa kupillista tuollaisesta pienemmästä ei saa. 

Nyt siirryn keittiön puolelle keksimään huomiseksi syötävää. Pitää alkaa pikkuhiljaa toteuttamaan ideaa viikoittaisesta ruokasuunnitelmasta ja tehdä viikonloppuna valmiiksi muutamaa eri sorttia ja pakkaseen myös valmiita annoksia, joita on helppo napata töihin mukaan. Arkena ei inspiraatio riitä aina ruoan tekoon.
Miten teidän itsenäisyyspäivänne meni?

6 kommenttia

 1. Haha, sait nyt sitten sen kahvimyllyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin eka ostoo sen 40e gigantista, mut toi oli niin paljon halvempi että aattelin ostaa ihan kokeilumielessä :D Nyt ei harmita niin paljoa jos jää pölyttymään!

   Poista
 2. Mäkin voisin kokeilla seitankinkkua, mutta voisin ihan ostaa sellasen ja yrittää valmistaa sellaisen ens vuonna itse (oon aika kökkö keittiössä) :p tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohonjuuresta, Ekolosta ym. saa tosi helpon valmiin pussukan johon lisätään vain nesteet ja thäts it! Se ei ole niin makoisa kuin itse tehty, mutta ei toki huonokaan. Meillä on yksi sellainen varalla :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Avopuoliso toi sen briteistä kolme vuotta sitten. Aina tuota käyttäessä tulee hymy huulille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥