Vegaanisten keittokirjojen aatelia
Meillä on vuosien varrelta löytynyt jos jonkinlaista vegaanista keitto- ja leivontakirjaa. Kuitenkin osasta olen luopunut ja osa ei vain ole jotenkin sytyttänyt. Itselleni tärkeää visuaalisena ihmisenä on kirjan taitto, kuvitus, fontit, kirjan värimaailma ym. ja se ei ihan joka kirjassa ole toteutunut. On hauskaa löytää uusia keittokirjoja, joiden kanssa ei tarvitse miettiä millä korvata mikäkin ainesosa. Suosittelen suuntaamaan ehdottomasti kirjastoon selailemaan valikoimaa, mutta ennen sitä tässä oma top 3 keittokirjoista!

Jos etsit sellaista perushyvää keittokirjaa, jossa on aika kattava tietopaketti mm. vegaanin ruokavaliosta ja terveellisyydestä, niin voin suositella Eläinsuojeluyhdistys Fauna ry:n Vegaanin UUSI keittokirja. Paljon hyviä perusohjeita ja soveltuu aloittelevan vegaanikokin keittiöön erittäin hyvin. Tuon kirjan olen omistanut monen monta vuotta ja siellä on monta ohjetta johon palaan uudestaan ja uudestaan.

Olen seurannut Elina Innasen Chocochili -blogia jo hyvin pitkän aikaa. Omistan kummatkin hänen keittokirjoistaan ja kummatkin ovat todella huippuja! Kuitenkin kaikkien (vegaanisten) keittokirjojen kuningas on hänen toinen kirjansa Vegaanin keittiössä, jonka kotiutin reilu vuosi sitten heti kirjan tultua. Vegaanin keittiössä on visuaalisesti erittäin kaunis, kuvat aivan loistavat ja kaikesta olen pitänyt mitä olen tähän mennessä tehnyt. Ohjeet ovat itselleni sopivan haastavia ja erittäin herkullisia. Kaiken kaikkiaan koen sen täydelliseksi keittokirjaksi, jonka oheisiin löytyy ainekset usein ihan perus kaupasta.
Toki leipominenkin on lähellä sydäntäni. Mikä olisikaan parempaa kuin tuore korvapuusti tai uunijuustokakku vegaaniseen tyyliin. Kun iskee himo leipoa niin siihen tiedän yhden aivan täydellisen leivontakirjan; Satu Saunion Tuulispään leivontakirja. Satu kirjoittelee vegaanista Kamomillan konditorio -blogia ja tämä kirja on taattu hitti! Kaikki ainesosat ovat helposti saatavilla lähimarketista, ohjeet ovat helppoja ja infopaketti kirjan alussa antaa monta ahaa elämystä leivontaan (ainakin minulle!). Ja mikä parasta, ostamalla Tuulispään leivontakirjan tuet Tuulispää nimistä eläinten turva- ja vanhainkotia, jonne toivonkin jossakin vaiheessa pääseväni vierailemaan ja vapaaehtoiseksi auttamaan! Kirjan kuvitus on erittäin hurmaava ja kirjassa esiintyvät Tuulispään asukit saavat hymyn huulille takuuvarmasti. Itse seuraan Tuulispäätä asukkeineen facebookin kautta ja suosittelen sinunkin kurkkaavaan minkälaisia kavereita sieltä löytyy.

Onko teillä keittokirja suosikkeja? Löytyykö keittokirjahyllystäsi jokin näistä minun suosikeistani?


affiliatelinkki

6 kommenttia

 1. Keittokirjat ovat ihania ja rakastan reseptien selailua! <3 Kauniit kuvat ja selkeät ohjeet ovat ehdottoman tärkeitä, ja myös se että ruoat ovat raaka-aineiden puolesta edes joten kuten toteutettavissa. Meiltä löytyy kasviskeittokirjoja, ja mm. Viiden tähden vegaani -teos, jossa on ihania juhlavampiakin reseptejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että muutkin fiilistelevät keittokirjoja! TUo Viiden tähden vegaani on kyllä aivan huippukirja, juuri niiden juhlavampienkin reseptien vuoksi. Vaikea yrittää keksiä uusia juttuja juhlapöytään ja tämä kirja on siinä pelastanut muutamaankin otteeseen :) Mukavaa viikonloppua Niina!

   Poista
 2. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Juuri eilen mietin, että haluaisin ostaa jonkun vegaani-keittokirjan, mutta en osaa päättää minkä, kun vaihtoehtoja tuppaa olemaan jo pilvin pimein! Luulenpa että hankin jomman kumman sinun suosittelemistasi ;) Leivontakirjakin olisi kiva, mutta siihen perehdyn ehkä sitten vähän myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tästä on jotakin hyötyä! :)
   Jos visuaalisuudella on väliä niin ehdottomasti suosittelen Vegaanin keittiössä kirjaa! Se on muutenkin ehkä hieman päivittyneempi tähän päivään ja mm. colaseitan ja kikherneletut ovat aivan huippuja ;)

   Poista
 3. Olen suunnitellut tekeväni oman keittokirjan, minne kerään äidin, ystävien ja muiden parhaat reseptit yhteen ja teen siitä päivitettävän version, niin että voin tarvittaessa lisäillä väliin uusia lehtiä, jos löydän/saan uuden hyväksi todetun ohjeen :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥