Vihasta rakkaussuhteeksi - lukutuoliniTästä kuvasta huomaa miten ahdasta meillä on. Noh se ei menoa haittaa! Ajatus suuremmasta asunnosta lähivuosina lämmittää mieltä kummasti ja auttaa jaksamaan vaikka välillä kaipaankin tilaa ympärilleni. Tuo ei aitoa nahkaa oleva laiskalasse oli asunnossamme ennen minua. Aluksi vihasin sitä, en voinut sietää isoa rotiskoa joka oli kokoajan tiellä ja vain viemässä turhaa tilaa. Kun vaihdoimme tietokoneet olohuoneeseen niin tuoli päätyi makuuhuoneeseen. Pitkään se olikin vain vaatteidensäilytys tehtävässä, kunnes kerran istuin sille ja otin kirjan käteeni. 
Sen jälkeen minä, tuoli ja viltti olemme olleet yhtä. Tykkään lukea luonnonvalossa ja otankin siitä kaiken ilon irti kun sitä on, iltaisin en enää jaksa lukea. On ihanaa saada jalat pitkälleen eteen tai käpertyä muhkean nojatuolin syliin pienelle käppyrälle. Viereen pakastimen päälle saa mukavasti kahvikupin ja ehkä hieman jotakin suuhun pantavaa jos kauhea lukuinto iskee. Nälkäkuolema lukemisen takia ei taida kannattaa? Olen minä tuossa postauksiakin kirjoitellut macin kanssa ja enää en tuosta tuolista luovu!  Tällä hetkellä tuoli on vuorattu lahjapaketeilla, mutta nyt menen tyhjentämään sen ja menen nauttimaan hieman jännityksestä Stieg Larssonin teoksen kanssa.

Missä te luette kirjoja? Oletteko te kiintyneet johonkin huonekaluun, jonka kanssa ei ole ensin millään meinannut tulla toimeen?

14 kommenttia

 1. Minulla on tapana lukea sängyssä ennen nukkumaan menoa. Ennen sitä en kyllä loma-aikoja lukuunottamatta saa aikaseksi. :/ Iltalukeminen on vain harmillisen hidasta, sillä nukahdan aina muutaman sivun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ainoa joka nukahtaa iltaisin muutaman sivun jälkeen :D Ennen luin aina iltaisin sängyssä, mutta työelämään siirryttyä ei vain jaksa!

   Poista
 2. Luen yleensä sohvalla tai sängyssä ennen nukkumaan menoa. Joskus luen myös piikkimatolla makoillessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aika extremeltä tuo piikkimatolla lukeminen, kauan pystyt lukemaan siinä? Kuinka usein muuten käytät piikkimattoa? :)

   Poista
  2. Nooo joskus jos jumittaudun siihen niin saattaa mennä puolitoista tuntiakin :D Käytän piikkimattoa vaihtelevasti, välillä tulee käytettyä päivittäin, toisinaan taas on kausia kun käyttö "unohtuu" kokonaan.. Pitäisi kyllä jotenkin saada säännöllistettyä sitä, sillä huomaan käytön tulokset todella selvästi :)

   Poista
  3. Pakko jatkaa kyselyä :D Mitä tuloksia sinulla tuli piikkimaton kanssa? Toiset sanoo ettei mitään vaikutusta (en tosin usko että silloin on kovin säännöllisesti käytetty). Aihe kiinnostaa minua kovasti ja olen monesti miettinyt hankkivani piikkimaton :)

   Poista
  4. Konkreettisimmin vaikutukset ovat näkyneet lihasten jännitteiden laukeamisena. Jännitän usein hartioitani ja selkäkin kipeytyy välillä töissä, ja piikkimatto on tähän hyvä ja nopein apu. Rentouttavan vaikutuksen myötä se vaikuttaa myös mielialaan. Illalla käytettäessä se auttaa minua nukahtamaan paremmin. Lisäksi olen saanut siitä apua jopa migreeniin!

   Olen blogini alkuaikoina kirjoittanut piikkimatosta postauksenkin, laitan tähän linkin jos sinua kiinnostaa käydä lukemassa :)

   http://takeabreathblog.blogspot.fi/2015/02/pinkki-pirtelo-ja-selan-paras-ystava.html

   Poista
  5. Kiitos linkistä todella paljon! Nyt rupean etsimään mistä voisi löytyä suhteellisen edullinen yksilö, satsasin todella kalliiseen joogamattoon juuri :)

   Poista
  6. Meilläkin piikkimatto on ihan joku halpis-versio jonka mieheni on joskus jostain saanut, mutta toimii silti! Joskus haaveilen satsaavani hieman laadukkaampaan versioon, mutta tämä nykyinen toimii siihen asti ihan hyvin :) Saako udella mihin joogamattoon päädyit? Itse etsin vielä "sitä oikeaa" mihin raaskisi todella satsata :)

   Poista
  7. Vielä en ole testaamaan päässyt kun arpialueet eivät oikein ole venyttelystä tykänneet ja välillä vieläkin aika kipeät. Ostin I lvoe me messuilta lopulta tämän maton: http://www.yogishop.fi/product/35/manduka-pro-lite-matto :)

   Poista
 3. Minulla on vakiopaikkana kulmasohvan nurkkaus, jossa luen ja käytän konetta. Lisäksi minulla on viha-rakkaussuhde erääseen nojatuoliin, joka se passaa meidän sisustukseen enää yhtään, mutta on pikkuinen ja nätti. Nyt olen liikutellut sitä huoneesta toiseen, ehkä se vielä löytää paikkansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiat tuppaavat löytämään paikkansa, jos ei muualta niin pistää sitten eteenpäin ja antaa siten iloa muille! Kulmasohvat ovat kyllä kivoja, odotan innolla isompaa asuntoa ja uutta (käytettyä, koska kissat) sohvaa (kulmallista mielellään)! :)

   Poista
 4. Meillekin tuli käytettynä muuton alta laiskanlinna-tuoli. Sen päälikankaat ovat elämää nähneet ja likaiset (hyi!). Ollaan vuorattu se vilteillä, niin ettei oma kangas näy. Aluksi ahdisti myös sen keinuvuus. Mutta koska meillä ei ole tähän mennessä ollut mitään paikkaa, minne käpertyä kasaan ja olla lämpimässä, niin se on nyt sitten kuitenkin päässyt sydämeeni. Siihen joutuu laittamaan kyllä yhden ylimääräisen tyynyn tukemaan alaselkää, sen verran siitä huomaa että on ikää käytössä tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos on taitava käsistään voi päällystää tuolin uudelleen ja laittaa vähän lisää täytettäkin! Minulta se tosin ei luonnistuisi muuta kuin ajatuksen tasolle :D Mutta hyvä idea päällystää se vilteillä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥