Kikherneletut (V, G)



Viimeinen vapaa pitää startata jotenkin erityisesti. Erityisen herkullisesti, täyttävästi, maittavasti! Olen jo aiemmin tehnyt näitä ihania kikhernelettuja, ensimmäisellä kerralla heittelin aineksia kulhoon ja yllätyin todella positiivisesti ihanasta lopputuloksesta. Letuissa  rakastan rapeita reunoja yli kaiken, näihinkin saa sellaiset kunhan vaan laittaa oliiviöljyä pannulle aina paistojen välissä! Olen tehnyt näitä isoina lettusina, mutta miksei nämä onnistuisi myös pienellä lettupannulla :) Annos riittää hyvin kahdelle nälkäiselle aamu- tai iltapalaksi ja jos haluaa lounaaksi näitä syödä niin kasviksiä kylkeen vaan reippaasti ja tuplaa taikina :)

Meillä ovat asiat järjestyneet niinkin hyvin, että ainakin kesän ajaksi kummallakin on töitä. Minua jo hieman jännittää huominen ja se kaikki uusi. Tällä viikolla kävimme ostamassa minulle työhousut, ne ovatkin ensimmäiset ihan oikeat sellaiset. En laske niitä vuoden vaateostoksiin, koska kyseessä on vain työpaikalla pidettävästä vaatteesta. Vaikkakin nyt täytyy sanoa housujen olevan sen verran kivat, että voisin niitä aivan hyvin arkenakin pitää. Vielä pitäisi metsästää jostakin turvakengät, mutta onneksi alussa pärjää hyvin perus popoilla.

Tämän päivän käytämme hyväksi ulkoillen (oi ihana aurinko, kiitos kun tulit esiin!) ja laittaen ruokaa pakkaseen ja jääkaappiin kiireisten päivien varalle. Saa olla minkälainen kesä tulee vuorojen suhteen, käykö meille niin, että aina kun olen töissä Kalle on kotona ja toisinpäin. Pientä jännitystä tulee myös siitä, mitä kroppa tykkää seisomatyöstä ja miten riittää energiaa vielä salilla käymiseen. Onneksi aina voi tehdä salilla kevyemmän treenin ja nyt jos koskaan on oikeanlaisella ravinnolla väliä! 

KIKHERNELETUT (vegaaniset, gluteenittomat) 


Ainekset:
2dl kikhernejauhoja eli gramjauhoja
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
½tl jeeraa eli juustokuminaa tai 1tl broilerimaustetta
2½ - 3dl vettä
2rkl pakaste persiljaa (Findus)
(2rkl pakaste sipulia)
1rkl oliiviöljyä
muutama rouhaisu pippurisekoitusta tai mustapippuria

Ohje:
Laita nokalliseen kulhoon kikhernejauhot ja kuivat mausteet. Tänään tein juustokuminan kanssa, mutta edellisellä kerralla laitoin broilerimaustetta (on vegaanista) ja sillä tuli ehkä parempia. Mausteiden kanssa voi kokeilla mistä itse pitää! Lisää vettä 2½-3dl, jos haluat paksumpia lettuja niin vähemmän nestettä. Sekoita mukaan tuoretta tai pakastettua persiljaa, meillä löytyy Findusin pakastettuja yrttejä aina monta pakettia, edullisempia kuin tuoreet ja pakkasessa säilyvät hyvinä. Laitoin myös pakaste sipulisilppua, mutta ei ole pakollinen. Sekoita taikina huolellisesti vispilällä. Anna turvota noin vartin ja lisää taikinaan ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuumenna pannua vesitilkan kanssa ja kun vesi kiehuu kaada se pois ja laita oliiviöljyä ja rupea paistamaan. Letut paistuvat aika nopeasti ja meidän ärtsyllä liedellä vaihdellen kolmosen ja nelosen välillä on hyvä lämpötila. Kun taikina on hyytynyt pinnasta on aika kääntää. Meillä tarjoiltiin tänään Oatlyn På Mackan tuorejuuston ja luomu paprikan kanssa.



Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille! 

4 kommenttia

  1. Ihanan oloinen resepti! Leppoisaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kivan simppeli resepti, suosittelen kokeilemaan :) Oikein ihanaa alkanutta viikkoa Niina!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi :) Ja tätä on kiva varioida eri mausteilla!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥