Tuliset kukkakaali wingsit (V)



Erilaisia kukkakaali wingsien ohjeita on pyörinyt blogeissa nyt todella paljon. Haluan heittää oman lusikkani mukaan soppaan ja tänään valmistinkin hieman mukaillen useammasta eri ohjeesta oman versioni. Nämä ovat vegaanisia, melko tulisia ja vehnäjauhot kun vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen niin näistä saa helposti gluteiinittomiakin! Pitkästä aikaa kirosin sitä, ettei meidän uunissa kiertoilmaa ole. Kuitenkin näistä tuli hyviä ja maistuivat yhdessä itse tehtyjen lohkoperunoiden ja Oatlyn iMat Fraicheen tehdyn dipin kanssa todella hyvin. Ohje on todella simppeli ja tulisuuden määrää on helppo vaihdella sriracha kastikkeen määrällä. Näitä tuli syötyä aikamoiset överit! :D


TULISET KUKKAKAALI WINGSIT (vegaaninen)


Ainekset:
2 pientä kukkakaalia

0.75dl vettä
0.75dl öljyä
1tl agavesiirappia
1tl valkosipulijauhetta
0.5tl sipulijauhetta
0.5tl paprikajauhetta
0.5tl savupaprikajauhetta 
0.5tl suolaa
2tl srirachaa (tai muuta vahvaa chilikastiketta, lisää enemmän mikäli haluat kunnolla potkua)
1dl vehnäjauhoja

Ohje:
Sekoita ensin öljy, vesi, mausteet, agavesiirappi ja sriracha keskenään. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota vähintään 10min ja pilko sillä aikaa kukkakaalit mielestäsi sopivankokoisiksi palasiksi. Ihan pienet voivat olla hankalia, mutta tärkeintä lienee, että palaset olisivat suhteellisen saman kokoisia. Pistä uuni päälle 225°C ja jos omistat kiertoilman niin käytä sitä. Sekoita kukkakaalin palaset soosiin. Laita pellille leivinpaperi ja öljyä se kevyesti, kun uuni on valmis kaada palaset pellille ja laita uuniin. Sopiva kypsentymisaika uunista riippuen on 25-30min, välillä olisi hyvä käännellä ja paiston lopussa voi pellin nostaa ylemmäksi ja laittaa uunin grillivastuksen päälle. Tarkkaile kuitenkin wingsejä etteivät pääse palamaan!

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia

  1. Miten tää juttu on voinut mennä multa ohi! Kokeiluun menee, heti kun tulee ruuanlaitto-inspis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta kertaa mietin näiden tekemistä ja vihdoin otin itseäni niskasta kiinni :) Ei ehkä niin "wingsejä" miltä näyttää, mutta ei maku ollut ollenkaan huono ja hyvän dipin kanssa mainiota sormiruokaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥