Aina niin ihana (ja väsyttävä) arki


Kesäloma alkaa olla lopuillaan ja koulut ovat alkamassa. Arki tulee vastaan niin hyvässä kuin pahassakin ja on aika palata rutiineihin ja viiden herätyksiin (toki vuoroviikoin). Mielestäni arjen ei tarvitse olla ikävää ja tylsää, paljon on jälleen kiinni omasta asenteesta. Meillä arki tulee muuttamaan asioita, Kalle lähtee kouluun ja toivonmukaan tekee samalla keikkahommia. Minä puolestani jatkan toivon mukaan töissä (tästä tulee vahvistus ihan pian, vielä hetken aikaa jännitetään saanko suoraan vakituisen paikan vai jatkanko ekstraajana) ja samalla hoidan lukiota. Meidän pieni perheemme tarvitsee aikataulutusta, kun teen vielä toistaiseksi kolmea eri vuoroa ja syksyn tultua kahta. Kaikkea ei aina ehdi ja tarvitse tehdä ja selkeä työnjako helpottaa todella paljon! Tehtävät kuuluu jakaa tasapuolisesti ja vastuu asioista kannetaan yhdessä. Jos työni ei olisi vuorotyötä pääsisimme paljon helpommalla, mutta näillä mennään mitä ollaan annettu. Yhteinen aika on välillä kortilla, mutta vapaapäivistä otammekin kaiken irti. Seuraavasta aiheesta en kirjoita sen takia, että olisin itse väsynyt vaan olen sitä pohtinut paljolti työn oheessa nimittäin väsymys.

Väsyttääkö aamuisin? Kun syitä lähtee tarkastelemaan niin uskoisin niihin voivan vaikuttaa tavalla tai toisella. Jos aamulla heräät väsyneenä kannattaa lähteä tarkastelemaan kauanko olet nukkunut; aikuiselle riittää 7-8h unet ja sen yli on usein liikaa, joka aiheuttaa väsymystä! Tämän olen huomannut omalla kohdallani monta kertaa, jos vain nousisin ensimmäisen kerran herättyäni olisin paljon virkeämpi, mutta toisaalta rakastan nukkumista. Toinen mitä kannattaa pohtia on oma ruokavalio ja saatko päivän aikana kaiken tarvitsemasi? Jos päivittäinen energiantarpeesi jää alle tarvitsemasi voi se väsyttää sinua todella paljon. Pitkällä ajanjaksolla pienillä energianmäärillä ihminen on säästöliekillä, aineenvaihdunta ei toimi ja silloin on helposti äreä ja mitään ei jaksa tehdä. Jokaisena päivänä olisi myös hyvä liikkua, sillä todella on väliä istutko kahdeksan tuntia koneella ja menetkö lyhyitänkin matkoja autolla. Fyysinen työ, työmatkat hyötyliikunnalla ja kuntosali ovat parantaneet uneni laatua huomattavasti. 

Olen pyrkinyt tekemään makuuhuoneestamme levon paikan; vaalean, rauhallisen ja houkuttelevan. Vuodevaatteet vaikuttavat todella paljon ja pyrin aina pitämään makuuhuoneen ikkunan auki, raitis ilma nukahtaessa sekä herätessä tekevät hyvää kun tunkkainen ilma vain laittaa väsyttämään. Olen pyrkinyt hankkimaan vuoteeseen laadukkaita ja mielyttävän tuntuisia tekstiileitä, vaikka satsaus tuntuisikin kovalta aluksi niin hyvälaatuisista tekstiileistä on monien vuosien tai vuosikymmenien ilo! Toki tässäkin kannattaa etsiä oikeasti hyviä alennuksia, joita esimerkiksi Finlaysonilla on usein. Joululahjaksi saamamme pellavaiset tyynyliinat ovat lemppareitani ja niitä haluan ehdottomasti lisää.

Oletko täyttänyt päiväsi liian täyteen? Liian stressaava arki tuntuu joka aamu ja vie heti päivästä parhaimman kärjen pois. Kuormittaako arjessasi jokin tietty asia erityisen paljon? Tehdään enemmän asioita joista pidämme. Tällä viikolla olen lukenut huomattavasti enemmän, olemme laittaneet kotia yhä enemmän meidän näköiseksemme ja vain olleet. Tietokoneella olen viettänyt aikaa mahdollisimman vähän ja nyt kun kissatkin ovat kotona olemme nauttineet heidän huomionhaustaan täysin siemauksin. Viikonloppuna olen saanut ladattua energiavarastot täyteen taas ensi viikkoa varten ja pienen salitauon jälkeen treenikin maistui taas todella hyvälle. Tänään lähdemme taas etsimään pakastimeen täytettä, toivottavasti tällä kertaa ampiaiset jättävät meidät rauhaan! ;)


Loppuun vielä kirjavinkki; Olen aivan hulluna ruotsalaisen dekkaristin Kristina Ohlssonin todella jänniin kirjoihin, joista viimeisimpänä luin hänen uuden Lotus blues kirjansa. Kirja lähti hieman hitaasti käyntiin, mutta puolessa välissä vei niin kovin mukanaan, etten tohtinut sitä alas laskea. Lopputulos yllätti ja kirja jäi todella pahasti kesken, nyt odotellaankin tämän kaksiosaisen sarjan toista osaa Mion bluesia. Ensimmäisen osan, sekä muita hänen teoksiaan löydät Adlibriksestä .


Oikein ihanaa sunnuntain jatkoa teille kaikille! Nauttikaa näistä ihanista aurinkoisista säistä :) 

affiliatelinkki

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥