Monikäyttöiset tuotteet


Hyvä tuote on monikäyttöinen, edullinen ja laadukas. Meikatessa en käytä kuin muutamaa suosikki sivellintäni, vaikka valinnanvaraa olisi. Yhdellä siveltimellä saa tehtyä erilaisia asioita ja erikoisemmat siveltimet lähinnä vain pölyttyvät kupissa, toki niiden käyttämättömyys on varmasti vain omaa osaamattomuuttani. Olen rakastunut oliiviöljysaippuaan, jota käytän nykyisin aina käsiäni pestessä ja myös siveltimien pesuun. En tiedä onko tämä vinkki kuinka hyvää tekevä siveltimille, mutta omalla kohdallani en ole huomannut siveltimien kunnon huonontumista, päinvastoin.

Pesen siveltimet näin: aloitan ihan kastelemalla vedessä, hieron kevyesti oliiviöljypalasaippuaan ja siitä sitten kevyt vaahdotus kämmenellä, huuhtominen, kevyt kuivaus pyyhkeeseen ja kuivumaan vaakatasoon. Hyväksi kuivumapaikaksi olen huomannut metallisen saippuapidikkeen. Siveltimiin kertyy nopeasti kasvoista rasvaa ja likaa, niiden puhtaudesta on todella tärkeää pitää hyvä huoli! Meikkaan harvoin, mutta siveltimet pesen liki joka käytön jälkeen.  Esimerkiksi Nurmen oliiviöljysaippua sisältää vain oliiviöljyä, kookosöljyä ja vettä.  Oliiviöljysaippua sopii myös herkkäihoisille ja sillä voi puhdistaa suihkussa koko vartalon sekä hiukset ja sitä voi käyttää myös vaatteiden puhdistukseen. Tähän liittyen on tulossa vielä ihan erillinen postaus pienen twistin kanssa. 


postaus sisältää mainoslinkkejä

Toinen vinkkini tuotteen monikäyttöisyydestä on silmänympärysvoide. En sitä kovin usein muista laittaa silmänympärysalueelle, mutta aina nypittyäni kulmakarvat saan punoituksen ja ärsytyksen paljon pienemmäksi laittamalla nypitylle iholle silmänympärysvoidetta. Jos voide on kylmää saa siitä helpotusta vielä paremmin! Usein olen tajunnut kulmakarvojeni rehotuksen tuntia tai kahta ennen kun johonkin pitäisi lähteä ja siinä kohti jos nyppii niin punoittaa usein pitkäänkin, joskus vahingossa tätä kokeilin ja totesin toimivaksi. Toki varmasti silmänympärysvoiteilla on eroja ja olen kokeillut vain omaani. Edullinen silmanympärysvoide luonnonkosmetiikan puolelta löytyy esimerkiksi Santelta. Sieltä saa myös luottomerkkini Madaran Nokkosvoide on nyt syksyn saavuttua todella kovaa kamaa niin kasvoilla, käsissä kuin vartalollakin ja ainakin minuun tuo mieto tuoksu iskee ja lujaa. Nokkosvoide on todella monikäyttöinen ja sopii myös herkälle ja kuivalle iholle. 

Ei pidä unohtaa monikäyttöisiä öljyjä, kuten avokado-, manteli- ja kookosöljyä joista on moneksi niin iholle kuin hiuksillekin. Keittiön kaappien aarteita voi muutenkin käyttää kauneudenhoidossa ja aina ei tarvita kalliita naamioita ja kuorintoja, pieni kekseliäisyys riittää hyvinkin saamaan ihmeitä aikaiseksi!


affiliatelinkki

10 kommenttia

  1. Onpas kauniita tuotteita! Täytyykin laittaa noi verrkokaupat muistiin, jos joskus vaikka menisi tilaamaan tuollaisen oliiviöljysaippuan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida kommentistasi! Oliiviöljysaippuoita löytyy myös isommista kaupoista, itse en vain koskaan ikinä muista käydä niitä sieltä etsimässä käsiini. Jotenkin verkkokaupat ovat omalla kohdallani helpompi valinta :)

      Poista
  2. Onpa kaunis koru! Mistä tuollaisia ihanuuksia löytää?
    Yksi mun suosikeista monikäyttöisistä on teepuuöljy, ollut jo monta vuotta ihan must have-tuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä on ihanan kotimaisen Pinjapuun Käpymandala, löydät sen ja muita ihania koruja täältä: http://pinjapuu.com/korut/ ! Kuuluu ehdottomasti suosikki koruihini :) Teepuuöljystä olen kuullut todella paljon hyvää, täytyy sitä itsekin kokeilla jossakin vaiheessa! Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  3. On kyllä niin kutsuvan näköinen tuo iso sivellin!
    Oletko käyttänyt Madaran Pihlajavoidetta?
    Itse olen jänähtänyt siihen ja nyt taas purtilon osto edessä.. ajattelin, että olisitko osannut vertailla nuita voiteita? Voisin ostaa välillä nokkosta..jos on yhtä hyvä kuin pihlaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo iso sivellin on kyllä ihana ja onneksi myös ekologinen (ja eettinen!). Olen käyttäny kumpaakin Madaran pihlajavoidetta ja kuuluvat vakkarituotteisiini, atooppinen iho saa niistä tarpeeksi kosteutusta ja helpotusta talvella :) Teen hei ihan postauksen noiden eroista, sen verran inspiroiduin ehdotuksestasi! Laitan tulemaan vielä ennen viikonloppu :) Madarallahan on ensi viikolla -40% päiväkin sopivasti, silloin ainakin itse hamstaan voiteita talveksi.
      Kiitos kommentistasi Ilona! :)

      Poista
    2. Nyt ei tarttennut odottaa kauaa, juuri sain julkaistua ;)

      Poista
  4. Mikä tää kaunis sivellin on? Mä olen valla isoa, TOIMIVAA sivellintä mut en oikein mikä olis hyvä mut kohtuuhintainen :)

    VastaaPoista
  5. Kyseessä on Ecotoolsin sivellin :) Ostin muinoin koko sarjan kerralla, mutta yksittäisenä löytyy esim. Hyvinvoinnintavaratalosta :) Toimivuudesta en osaa sanoa sen paremmin amatöörinä, huidon tuolla aina puuteria tai poskipunaa nassuun. Kaunis tuo ainakin on! :'D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥