Elokuvat, jotka oikeasti merkitsevät


Uskomatonta, että lokakuu on jo yli puolenvälin. Tällä viikolla on edessä I love me -messut ja menen perjantaina hiusten energialeikkaukseen. Vielä ollaan saikulla, mutta eiköhän näin hyvillä kannustimilla pöpöt ala jo talttumaan! Lokakuu tietää myös Kivemman blogin listahaastetta. Lokakuun haasteena on listata 5 merkityksellistä kirjaa/elokuvaa. Rakastan kirjoja yli kaiken, mutta tällä kertaa halusin lähteä pohtimaan mitkä ovat minulle ne elokuvat jotka oikeasti merkitsevät jotakin. Olen katsonut hyvin paljon elokuvia; pääasiassa draamaa, hömppää, animaatioita ja supersankareita pursuavia toimintaleffoja. Tämä on yksi vaikeammista listoista joita olen koskaan tehnyt. 

Elokuvasta merkityksellisen tekee minulle hyvät näyttelijäsuoritukset, koskettavuus, mukaansa tempaava juoni, sopiva äänimaailma, visuaalinen kauneus sekä tietynlainen realistisuus. Alien leffat eivät esimerkiksi ole koskaan ollut mulle se juttu taikka maailmanloppu kauhusta puhumattakaan. Olen koonnut tähän elokuvia, jotka ovat olleet jossakin vaiheessa elämääni merkityksellisiä, eivät välttämättä juuri tällä kyseisellä hetkellä.


TOP 5 MERKITYKSELLISIMMÄT ELOKUVATJos avaisin teille hiukan valintojani! Meinasin valita top vitoseen kolme Tom Hanksin elokuvaa, koska mielestäni hän on aivan mieletön näyttelijä. Valitsin aikaisemmin seitsemän elokuvan listan, jota minun piti lähteä karsimaan, mutta onneksi mieleeni tuli tätä tehdessä aivan loistavia leffoja! Ikävä kyllä kauhean usein komedia ei ole minuun uponnut pintaa syvällisemmin ja ehkä niiden tarkoitus ei olekaan koskettaa meitä sisältä. Näitä kaikkia elokuvia yhdistää niiden tarina, jokainen on koskettanut minua syvästi vuosien varrella. 


Näin Kaunis mieli -elokuvan reilu vuosi sitten. Kalle oli sitä minulle useampaan kertaan ehdottanut ja katsottuamme sen en voi sanoa muuta kuin osui ja upposi. Päähenkilöön uppoaa todella syvälle ja loppupuolen juonenkäänne vei minulta jalat alta, tämä elokuva oli aivan uskomaton. WALL·E puolestaan oli ensimmäisiä Disney Pixarin animaatioita, joka osui ja upposi koskettaen aivan uudenlaisella tavalla. Edelleen Wall·e:n hahmo saa minut liikuttumaan tietynlaisella vilpittömyydellään. Olen suuri vanhojen Disney elokuvien ystävä, mutta tämä on yksi upeimmista silloin ja nyt. 

Forrest Gump tuskin tarvitsee erikseen esittelyjä. Tämänkin elokuvan olen katsonut Kallen kanssa ja kuuluu minua todella syvältä koskettavien elokuvien sarjaan tuomalla samalla hymyn huulilleni. Ehdokkaina Tom Hanksiltä oli myös Vihreä mailiSaving Mr. BanksTerminaali sekä Ota kiinni jos saat. En ole aikaisemmin mieltänyt itseäni Tom Hanksin suureksi faniksi, mutta nyt on pakko myöntää hänessä olevan sitä jotakin. Listallani seuraavana on lapsuudestani hyvin rakas Kaikenkarvainen Charlie. En ole elokuvaa nähnyt vuosiin, mutta tästä on niin elävänä mielessäni kohtauksia Vesa-Matti Loirin laulun ja puheen säestämänä, ettei tätä voi olla rakastamatta. Muistan tämän olleen myös pelottava ja lapsena ei oikeastaan sitä perimmäistä ideaa edes tästä saanut. Ilman Veskua tämä ei olisi läheskään niin rakas samaten kuin Aladdin. Viimeisimpänä, vaikka ei vähäisimpänä on Sean Pennin elokuva I am Sam, jossa Pennin roolisuoritus on aivan mieletön. 

Mitkä ovat sinun top 5 merkityksellisintä elokuvaasi? 
Löytyykö meiltä samoja suosikkeja? 

6 kommenttia

 1. Hmmm, tällä hetkellä sanoisin ehkä Pan's labyrinth, Princess Mononoke, The Martian, Schindlerin lista ja City of God. Kaunis mieli, Forrest Gump ja Wall-e on kaikki pidemmällä suosikkilistalla, samoin Vihreä maili. All dogs go to heaven ja I am Sam on näkemättä, mutta pistänpä ne "katso nämä" listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tehtyä tuli kauhea kasa lisää huippu elokuvia mieleen, joista osa ehdottomasti syrjäyttää nykyiseltä listaltani leffoja pois. Princess Mononoke oli muuten tosi hyvä! Nykyään tulee katsottua leffoja aika lailla sillä perusteella, mitä Netflixistä löytyy ja mitä imdb niistä sanoo. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Forest gump on täyttä rakkautta - hauska ja koskettava leffa samaan aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se juuri on! Voisi katsoa taas uudestaan, siinä on vain sitä jotakin :) Kiitos kommentistasi Melissa!

   Poista
 3. Oi! Ihania elokuvia! Forrest Gump on kyllä yksi vaikuttavimmista elokuvista ikinä.

  Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kauheasti on tämän teon jälkeen tehnyt mieli katsoa Forrest Gump uudelleen, hih :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥