Energiaa hiuksillesiLuin ensimmäistä kertaa hiusten energialeikkauksesta Luonnonkaunis -blogista muutama kuukausi taaksepäin. Olin kyllä joskus törmännyt aiheeseen, mutta jotenkin sivuuttanut sen täysin. Innostuin aiheesta niin paljon, että lupasin itselleni vakkari pestin saatuani mennä heti, kun ensimmäinen kunnon palkka on tullut. Viime viikolla oli vihdoin ja viimein sen aika ja voi kuinka onnelliseksi tulinkaan. 

Olen tähän asti oikeasti vihannut hiuksiani ja niiden vallattomuutta. On ollut eri malleja, pituuksia, jakauksia ja mikään ei ole saanut minua tuntemaan itseäni niin upeaksi kuin mitä ne nyt ovat. Jokainen hetki kun kosketan tai näen hiukseni ne saavat minulle hymyn huulille ja tunnen itseni oikeasti kauniiksi ja naiselliseksi.  Kuulostaa itserakkaalta, mutta näin ei ole ennen koskaan ollut kohdallani.


hennatut hiukset, vegaani, ekokampaaja, hiusten energialeikkaus, luonnonkihara


Kävin energialeikkauksessa Ekokampaamo Oranssissa Tampereella. Kampaamo on todella upea ja harmoninen paikka, jossa kaikki musiikin ja seesteisen ilmapiirin kanssa tukee toisiaan ja siellä oikeasti viihtyy hyvin. Olin ollut sen viikon flunssassa ja sen takia alun intialainen päähieronta tehtiin kevyemmin kuin normaalisti. Kuitenkin jokainen vaihe oli todella rentouttava ja tunsin paineiden ja stressin lähtevän hetki hetkeltä kauemmaksi. Aluksi päänahalle tehtiin öljyhoito, jonka jälkeen sain kuuman kaurapussin alaselälle sekä intialaisen päähieronnan. 

Kesken kaiken päähieronnan tajusin sen miten onnettomaksi hiukseni ovat tehneet minut, miten ne eivät tunnu millään tavalla istuvan päähäni ja miten haluaisin oikeasti kunnolla muutosta nykyiseen. Sen jälkeen öljy pestiin pois ja hiuksia alettiin leikata, pituutta lähti todella paljon ja malli oli minulle täysin uusi, mutta heti tuntui omaltani ja juuri täydelliseltä. Kiitos tästä kaikesta kuuluu ekokampaajalleni Hannalle, joka teki todella upeaa työtä! 
Mitä siis on hiusten energialeikkaus? 


Lainaten Ekokampaamo Oranssia:

Energialeikkaus on kokonaisvaltainen hoidollinen hiustenleikkaustyyli, joka rentouttaa ja samalla puhdistaa koko kehoa. Sitä voisi leikkisästi kutsua hiusten feng shuiksi, jossa tavoitellaan kehon ja sielun harmoniaa. Kun ne ovat tasapainossa, mielen ja kehon voimat vahvistuvat. Energialeikkaus aloitetaan aina päähieronnalla, joka on yleensä intialainen päähieronta. Teknisesti kyseessä on hyvin puhdas ja selkeä leikkaus jossa vältetään jyrkkiä kulmia ja eripituiset hiukset yhdistetään toinen toisiinsa, lopputuloksena harmoninen linja. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti. Näin saadaan hieronnan aikana liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistumaan kehosta. Energialeikkauksen jälkeen jokainen hius tukee toinen toistaan kasvaen tasapainoisesti. Hiukset pysyvät kauemmin ryhdissään ja malli näyttää ryhdikkäältä ilman muotoiluakin. Hiuksista tulee paksummat ja monilla ne saavat lisää taipuisuutta.


hennatut hiukset, vegaani, ekokampaaja, hiusten energialeikkaus , luonnonkihara


Kokemuksena tämä oli erittäin rentouttava, ajatuksia selkeyttävä ja kokonaisvaltaisesti pari tuntia hemmottelua juuri minulle. Kun hiukset on energialeikattu, ei niitä tarvitse leikkauttaa niin usein ja hiukset ovat luonnollisesti juuri omilla paikoillaan. Leikkauksen yhteydessä voi halutessaan saada merilevähoidon tai savihoidon hiuspohjalle omien tarpeiden mukaan, ensi kerralla haluan ehdottomasti kokeilla sitä! Ekokampaamo Oranssissa voit myös kasvivärjäyttää hiuksesi, saada kalevalaista jäsenkorjausta, ostaa luonnonkosmetiikkaa, katsella vaihtuvia näyttelyitä tai leikkauttaa hiuksesi perinteisemminkin. Lämmin suositteluni heille! Energialeikkausta voit kysellä myös muista ekokampaamoista.

ps. kuvia varten hiukset on tasan kuivattu kuivaimella, muuta ei enää tarvita ja hiukset on värjätty hennalla jo reilun viiden vuoden ajan :)


KATSO MYÖS:Voit seurata minua instagramissafacebookissa ja pinterestissä!

8 kommenttia

 1. Upeat hiukset, siis aivan ihanat! ❤️ Olen aina ihaillut hiuksiasi joten ajatuksesi hiuksista yllätti. Ihana juttu, että koet kauniit kutrisi nyt omaksesi. 😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin aina sitä omaa ei osaa arvostaa, hassua :) Lapsena ihailin siskon piikkisuoria hiuksia, myöhemmin sisko otti permiksen ja minä suoristelin hiuksiani. Itselläni on parhaimmillaan ollut luonnostaan hiukset korkkiruuvin tapaisilla kiharoilla ja koin sen silloinkin jo kirouksena. :D

   Kiitos Jenna kauniista kommentistasi <3

   Poista
 2. Kauniit!! millä värillä saat noin hehkyvan punaiset??? Mä vasta alottelen hennavärjäystä...mutta haussa juuri sinun hiustesi kaltainen väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anonyymi! :) Hiukseni on hennattu omalla sekoituksellani, jossa on usein ihan sitä Prismasta saatavaa hennaa + esim. vaniljateetä + omenaviinietikkaa + joskus kurkumaa. Vaikutusaika on itselläni aina 3h ja siitä eteenpäin, ihan niin kauan kuin jaksan pitää, mutta ei kuitenkaan yön yli :) Oma pohjaväri vaikuttaa paljon ja itselläni on kerrostumaakin jonkinverran, kun olen niin pitkään hennannut. Toivottavasti saisit jossakin vaiheessa toivomasi värin! :)

   Poista
 3. Ihan älyttömän hyvältä näyttää!! Mulla lähenee nyt toisen energialeikkauksen aika ja odotan jo niin innolla :D

  Ann-Christine / Luonnonkaunis-blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinusta minä tässä inspiroiduinkin, omasi näyttivät niin upeilta leikkauksen jälkeen! :) Kyllä kannatti ehdottomasti, en voisi olla tyytyväisempi. Kerro ihmeessä taas fiiliksiä kuvien kera toisen energialeikkauksen jälkeen :)

   Poista
 4. Tosi kiva kampaus ja tukka! Mä käyn aina ekokampaajalla, joka on leikannut hiuksia siten, miten ne luontaisesti asettuisivat - esim. luovuin otsatukasta, koska se ei pyörteiden takia vaan pysnyt aloillaan. Mutta uudesta leikkaustavasta huolimatta mun hiukset ei silti aina pysy nätisti tietyssä asennossa nätisti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) Ekokampaaja oli mulle uusi juttu, mutta ehdottomasti tulen käymään jatkossa. Mulla ei hiusten etusuortuvat ikinä pysy ponnarilla kiinni vaan karkaavat jossakin vaiheessa ärsyttämään . :D Näin ollut aina ennenkin ja edestä mulla ei edes pituutta otettu juuri sen takia että hiukset saisi tarvittaessa kiinni. Toki rupesin otsahiuksia kasvattamaan pois vasta alle pari vuotta sitten, joten toivoa jossakin tulevaisuudessa on! (tai sitten ei, koska nuo tuntuvat olevan aina niin liukkaat juuri siitä kohtaa :'D )

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥