Rakkaudesta hamam-pyyhkeeseenJo muutaman vuoden ajan Hamam-pyyhkeet ovat olleet puheenaiheena eri keskustelupalstoilla ja blogeissa, eikä suotta. Olen itsekin näitä netissä katsellut useampaan otteeseen, miettinyt josko uskaltaisi kokeilla ja hylätä kaapin pohjalle froteepyyhkeiden armeijan, joka meillä on. Tämän vuoden Supermessuilla oli Hamam-pyyhkeiden Linan piste, johon eksyttyäni en voinut lähteä hypistelemättä ja ihailematta näitä kauniita pyyhkeitä.

Ennakkoluulot olivat kohdallani aika korkeat, ajattelin näitä pyyhkeitä paljon paksummiksi, kovemmiksi ja karheammiksi, hieman jopa ihmettelin miten nämä voivat olla niin suosittuja. Sen sijaan kun pääsin hypistelemään ne osoittautuivat kaikeksi muuksi ollen pehmeitä, ohuita ja todella kauniita, kiitos perinteisen kudonnan ja käsin solmittujen hapsujen. Hamam on turkin kieltä ja tarkoittaa kylpylää, niissä nimenomaan on näitä käytetty turkissa jo vuosisatojen ajan. Materiaalina linan hamam-pyyhkeillä on pääosin puuvilla, mutta joistakin malleista voi löytyä myös puuvilla-pellava sekoitetta. Pyyhkeet kestävät 60 asteen pesun, vaikka suositus onkin 40 astetta. Imukyky paranee ajan myötä, vaikka se jo ensimmäisillä käyttökerroilla on huikea. Sain linan maahantuojalta ihanan turkoosin kylpypyyhkeen sekä käsipyyhkeen kokeiluun pitkän keskustelumme jälkeen, joka oli todella antoisa. Kiitos!

Sain tietää, että omistajan perheen toinen kotimaa on Turkki ja hänelle suurin osa pyyhkeiden tekijöistä on jo perhetuttuja. He todella tietävät mistä pyyhkeet tulevat ja ketä ne tekee. Lapsityövoimaa ei pyyhkeiden kanssa käytetä ja pyyhkeet tulevat pienistä kutomoista ja perheyrityksistä kylistä, joissa ne valmistetaan alusta loppuun saakka. Linalla työskennellään suoraan kutomoiden kanssa ilman välikäsiä ja valmistajat toimivat yhteisesti määriteltyjen eettisten arvojen mukaisesti. Eettisyys on minulle iso asia ollut jo pitkään ja voinkin näitä pyyhkeitä ostaa todella hyvillä mielin. Enemmän tarinasta tuotteiden takaa löydät linan sivuilta. Osta sellaisia pyyhkeitä, joiden tekijät ovat kartoitettavissa!


Pyyhkeet saatu blogin kautta

Olen nyt käyttänyt näitä useamman kuukauden ajan. Ja nyt on pakko myöntää, en vielä itse pyyhkeenä ole tuota isompaa Ranta mallista saanut käytettyä sillä se on ollut aivan muussa käytössä päivittäin! Rakastan sitä huivina ja vilttinä, niin myös rakastavat meidän kissat ja varsinkin Tiikeri. Iltaisin meillä Tiikerin kanssa on muodostunut tapa, että laitan viikatun hamam-pyyhkeen tyynyni vierelle ja Tiikeri tulee siihen nyt merkatulle omalle paikalleen nukkumaan meidän kanssa, joskus tuntuu että Tiikeri oikein odottaa sitä hamamin taittelua ja laittamista sängylle. Voi sitä purinan määrää. En ole siis voinut tätä ottaa sen "oikeaan" käyttöön sen takia, pakko hankkia näitä lisää että riittää jokaiselle. :D  Monikäyttöisyys, nopea kuivuminen ja keveys onkin varmasti hamam-pyyhkeellä se isoin juttu, sillä tästä on moneksi ja se sopiikin hyvin niin vaeltajille , mökille, automatkalle kuin rannallekin. 

Parasta ehkä on pieni koko, johon isokin pyyhe menee. Froteepyyhkeisiin nähden hamam on todellinen tilaihme ja ne tulevat meillä syrjäyttämään pikkuhiljaa nuo perinteisemmät froteepyyhkeet. Hamam-pyyhkeet kuivuvat nopeasti ja ovat todella imukykyisiä, jonka olen huomannut käsipyyhkeen kanssa. On ihan uskomatonta miten nopeasti se myös kuivuu, vaikka käyttäisikin tiuhaan tahtiin! Lisäksi nämä ovat mielestäni todella kauniita ja sävyt ovat kirkkaat pesujenkin jälkeen. Värivalikoima on todella kiva ja kun sävyt ovat samat eri malleissa on niitä helppo yhdistellä toisiinsa. Seuraavaksi käyn hankkimassa hieman tummemman sävyiset käsipyyhkeet samaa sarjaa, mitä meillä nyt jo onkin tuomaan tunnelmaa saunaan laudeliinoiksi. Myös kesäksi reissuja ajatellen tarvitaan kummallekin omat pyyhkeet, Saari malli on todella mieleeni ja ihanaa kun siinä on reilusti kokoa (100x180cm).  Nämä sopivat varmasti vauvasta vaariin, kokojakin löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin ja uskoisin laadukkailla pyyhkeillä olevan myös käyttöikää. Näille kannattaa antaa mahdollisuus, suosittelen niitä erittäin lämpimästi. Iso kiitos Linalle pyyhkeistä!

Linan oma myymälä löytyy Tampereen keskustasta osoitteesta Aleksanterinkatu 28. Pyyhkeitä löytyy myös Böknäs -ketjusta ja linan omasta verkkokaupasta osoitteesta https://www.lina.fi


Pyyhkeet saatu blogin kautta, tuotteet hyviksi todettu ja linkeistä en hyödy mitenkään. 

4 kommenttia

 1. Olen bongannut näitä pyyhkeitä monesti Facebook-mainoksista ja katsellut nettisivuja mielenkiinnolla. Hmm, ehkä vielä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille kannattaa antaa mahdollisuus! Jos ei pyyhenä ole mieleen niin useilla muilla käyttötavoilla varmasti :) Kerrohan jos päädyt kokeilemaan, että mitä pidit!

   Poista
 2. Hamam-pyyhkeet ovat yksi tulevaisuuden hankinta kotiimme! Olen lukenut niistä niin monta hyvää arviota ja niiden ulkonäkökin on oikein hyvä <3 Kävin juuri kaappeja läpi ja pistin kiertoon muutamia jo vanuneita ja tilaa vieviä froteepyyhkeitä. Lapsiperheessä pyyhkeitä kuitenkin tarvitaan monta, niin bonusta siitä, jos eivät vie liiemmin tilaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan pikkuhiljaa vaihtamaan froteet (paitsi muumi- ja apinapyyhkeet!) näihin. Kaiken lisäksi nämä kuivuvat myös pesun jälkeen todella nopeasti, jolloin jos omistaa pyykinkuivaustelineen niin saa sen nopeammin myös pois. Paljon hyviä puolia ja varmasti näihin ihastuu ajan myötä vain enemmän :) Toivottavasti pääset hypistelemään hamam-pyyhkeitä ja ehkä myös kokeilemaan kesän aikana :) Rannalla nämä ovat varmasti todella kivoja ja värikkäitä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥