Blogisisaret Tampereella - Alleduuria ja Vapriikkia

Bloggaaminen on tuonut minulle vuosien varrella monia hienoja asioita. Kuitenkin yksi kaikkien näiden vuosien kohokohdista oli viime viikon lauantai, kun kokoonnuimme osan Blogisisarien kanssa yhteen ensimmäistä kertaa. Tällaiset tapahtumat jännittävät etukäteen todella paljon, mielessään sitä ajattelee hurjimpia kauhuskenarioita miten asiat voisivat mennä pieleen ja kyllähän tämä jännitys tuli myös uniini asti. Kuitenkin kun suuntasin Ruoka-alkemisti blogin Jennin kanssa tapaamispaikalle Tampereen ihanaan kahvila Alleduuriin jännitys laantui ja olo muuttui innostuneeksi.
Nyt korvaamaton vinkki teille allergikoille, sillä meillä Tampereella on teille oikea keidas! Ruoka-aine allergioihin erikoistunut kahvila Alleduuri tarjosi meille tapaamiseen aloitukseen upeat puitteet ja saimme maistella mitä upeampia maidottomia, munattomia, viljattomia, ja pähkinättömiä kakkuja, leipiä ja suolaisia vege- ja lihapiirakoita. Vegaaneille vinkkinä, että kaikki makea on suoraan vegaanista ja suolaisen himoonkin löytyy vaihtoehtoja.

Olisipa tällainen paikka ollut olemassa jo hyvin monta vuotta sitten, sillä allergisten perheille kahvittelukin vieraassa paikassa saattoi olla hankalaa. Jo pelkästään maidoton oli kymmenen vuotta sitten ongelma, saati sitten siihen päälle keliakia tai kananmuna-allergia. Alleduurissa pyritään löytämään ratkaisuja eri allergioille huolella mausta tinkimättä. Onneksi sana Alleduurista on alkanut leviämään kulovalkean tavoin ja asiakkaita tulee jo kauempaakin. Tämä paikka on mieletön mahdollisuus ja se kannattaa käyttää hyväksi!
Meitä varta vasten oli tehty oma maistelupöytä, jonka runsaus yllätti varmasti meistä jokaisen. Toinen yllätys tuli näitä maistellessa, sillä näistä ei olisi ikinä voinut uskoa, että kyseessä on oikeasti ton-ton-ton herkkuja. Etenkin tattari-riisi leivät veivät sydämeni täysin, vaikka olenkin ruisleivän ystävä ja  vegepiirakka oli todella mehevä. Paikka sopii kuitenkin kaikille, ruokavalioon katsomatta. Pakko sanoa että tämä hehkutukseni ei tule tyhjästä vaan paikka oli ihana sisustuksesta jokaiseen tuotteeseen. Tampereen kahvila valikoima on suuri, mutta täältä varmasti jokainen löytää jotakin. Alleduuria voit käydä seuraamassa myös heidän Facebook sivuiltaan. :)


Kahvila Alleduuri 
Aaltosenkatu 27- 29 Tampere

Ma suljettu
Ti, Ke, To 11 - 16 
Pe 11 - 17 
La 10 - 16
joka kuukauden ensimmäinen su 12 - 16
Jatkoimme Alleduurista Vapriikin museokeskukseen, jossa sain vihdoin ja viimein käytettyä museokorttiani ensimmäisen kerran. Vaikka keskittymiseni ei siellä parasta laatua ollutkaan niin oli ihanaa kierrellä ja jutella blogisisarien kanssa. Vaikka olimmekin kaikki eri ikäisiä, erilaisilta taustoilta ja blogitkaan eivät kuuluneet samaan kategoriaan niin juttua riitti ja heti alusta alkaen tunnelma oli erittäin lämmin. Jos teille tulee vastaavia mahdollisuuksia niin menkää ihmeessä, ei siinä häviä yhtään mitään! Vapriikista jatkoimme syömään Kuninkaankadun uuteen Zeytuun & Cafe:seen, jossa maistelimme ihania lähi-idän makuja kasvisruoan muodossa. Oma suosikkini Meze Zeytuun vegaanisena ei pettänyt tälläkään kertaa!
Loppu illasta kävin vielä moikkaamassa Mariaa, vaikka hän ei miittiin päässytkään. Tapasin päivän aikana ihan mielettömän ihania, positiivisia, aitoja ja inspiroivia ihmisiä! Onneksi lähdin mukaan, vaikka jännittikin aika paljon. Olen paljon kaivannut yhteisöllisyyttä bloggaamiseen ja Blogisisarien myötä tämä toive on toteutunut. Päivä oli todella ikimuistoinen ja en malta odottaa seuraavaa tapaamista. Kiitos teistä jokaiselle, ketkä olitte mukana ja toivottavasti tavataan taas pian! ♥Kotomolla - Taina
Itse tehty - Anni
Lumisiivet - Kati
Viikonloppukokki - Hanna-Kaisa 
Oranssia - Veera

20 kommenttia

 1. Oli kyllä ihana tavata ja viettää päivää sopivan rennoissa merkeissä :)
  Toivottavasti nähdään pian uudelleen! Tämä oli oikein hyvä ja kattava postaus päivästä, hauska tuo ton-ton-ton juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kyllä todella onnistunut, olisi kyllä kiva nähdä porukalla useamminkin vaikka epävirallisemminkin :) Iso kiitos, tätä postausta oli kiva kirjoittaa kun palasin takaisin lauantain tunnelmiin!

   Poista
 2. Uusitaan tapaaminen mahdollisimman pian Tampereella tai jossakin muualla. Bloggaus yhdistää, vaikka meillä sisarilla onkin omat kiinnostuksen kohteemme. Oli mukava päivä!

  Alleduuria olen hehkuttanut monissa yhteyksissä! Ehkä parasta on, että Alleduuri on vain kahvila kahviloiden joukossa. Sieltä saa herkkuja ruokavaliosta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia tullakseen hyvin toimeen, se tuli todistettua kyllä tällä reissulla :) Erilaisuus on rikkaus ja olikin ihana tutustua ihmisiin blogien takaa. Tätä päivää on kyllä mukavaa muistella vielä myöhemminkin kahvikupposen äärellä Alleduurissa :)

   Poista
 3. Kiva postaus :) Seura oli mahtavaa kieltämättä ja hyvin onnistui päivä!
  Kauniit kuvat oot saanut aikaiseksi. Uudestaan sitten vaan tapaamisia, onkin niin pitkä matka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Näitä tapaamisia saisi olla kyllä usein, vertaistuesta saa niin paljon irti ja uudet näkökulmat asioihin voivat tuoda suuriakin oivalluksia omaan tekemiseen. :)

   Poista
 4. Ihanan näköinen paikka tuo Alleduuri! Seuraavaa tapaamista odotellessa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alleduuri on kyllä käymisen arvoinen paikka, oli allergioita tai ei :) Hyviä kahviloita loistavalla palvelulla ei ole koskaan liikaa! Toivottavasti seuraavaan miittiin saadaan iso porukka kasaan :)

   Poista
 5. Kun on kiva porukka kasassa, niin paikallakaan ei ole väliä minne suuntaa, koska yhdessä on aina hauskempaa. Mää olisin tänään kaivannut kaveria Majakkakiertueen elokuviin. Oli huikeita maisemakuvia ja mielenkiintoisia henkilöesittelyjä, mutta kaikki olisi vielä mielenkiintoisempaa, kun tapahtuman annista voisi vaihtaa mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Johanna! Minua harmittaa kun nyt on tuo museokortti ja yksin olen niin huono menemään mihinkään, kun kaipaan ihmistä kenen kanssa jakaa ja keskustella asioista. Toivottavasti pääset ensi kerralla mukaan! :)

   Poista
 6. Kivalta kuulosti teidän päivä! Harmi, että en päässyt mukaan. Ehkä ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoista tutustua ihmisiin blogien takaa ja päivä oli todella onnistunut, turhaan jännitin :D Onneksi näitä tapaamisia ehtii tulemaan vielä monia niin varmasti pääset sinäkin vielä mukaan! :)

   Poista
 7. Kiva lukea näitä juttuja tapaamisesta. Harmittaa myös, etten päässyt tulemaan yrityksistäni huolimatta. Seuraavalla kerralla sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä olisi ihanaa järjestää vaikka iso Blogisisar-piknik! Toivottavasti näemme ensi kerralla, blogisisaret ovat kyllä huippu porukkaa :)

   Poista
 8. kauniit kuvat olet ottanut! Oli kyllä mukavia kohteita nuo kaikki, ja seura tosiaan mitä mainiointa! Kiitos vielä kivasta päivästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina <3 Minä jo haaveilen täällä seuraavasta tapaamisesta, pikkujoulut olisivat olleet aika ihanat :D

   Poista
 9. Ihanasti olit saanut postaukseen päivän tunnelmat ja hetket kuvattua ja kuvailtua. Oli niin kiva tutustua kaikkiin blogisisariin ja päivästä jäi hyvä mieli. Uutta tapaamista odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Blogisisaruus on antanut kyllä ihan mielettömästi ja saa olla onnellinen kun on osa näin hienoa porukkaa. Kunpa seuraava tapaaminen olisi jo pian!

   Poista
 10. Selkeästi käymisen arvoinen kaffela! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥