Neljä luonnonkosmetiikan tuotetta kuivalle päänahalle

luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle khadi hibiscus shampoo less is more hiusvesi k pour karite hiusnaamio radico amlajauhe


Jokavuotinen ongelmatilanne on taas toistunut, kun ilmat ovat viilentyneet ja se näkyy minulla välittömästi sekä ihossa että päänahassa. Päänahka alkoi taas kutisemaan ihan kauheasti ja oli pakko jälleen kerran ottaa askel peilikaapille ja katsoa mitä voin asialle tehdä. Hartaasti toivoin, että jokin jo omistamani tuote voisi tuoda helpotuksen ja tällä kertaa olin onnekas, sillä vain hiusvesi on erikseen ostettu. 

Ilmojen viiletessä myös sisäilma on  kuivempaa. Kovin olen yrittänyt päivittäin suihkia meidän nopeasti lisääntyvää huonekasvien joukkoa kosteamman ilman toivossa, mutta silti aamu aamulta tuntuu kuivemmalta. Tämä on todella mälsää ja nyt aloin kaivata meidän vanhaa ilmankostutinta, vaikka se olikin todella huono kovaäänisine pulputuksineen ja lyhyine täyttö väleineen. Onneksi jo pelkästään pyykin kuivaminen olohuoneessa tuo vähän lisää kosteutta ilmaan ja onhan se samalla ekologinen vaihtoehto, vaikka olenkin kuivausrummusta haaveillut. Mitä luulette, pitäisikö minun satsata taas uudelleen ilmankostuttimeen?

Pelkästään ilmankostuttimella ei ongelmia ratkaista, vaan päänahkaa voi rauhoittaa myös kosmetiikan avulla. Nyt listaankin teille neljä tämän syksyn suosikkituotettani luonnonkosmetiikasta, jotka ovat kaikki tuoneet helpotusta ongelmiini. 


Osa tuotteista saatu blogin kautta, sisältää affiliatelinkkejä
luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle khadi hibiscus shampoo less is more hiusvesi vegaaninen

Shampoo

Siinä missä kesällä Urtekramin Nordic Berries shampoo ja hoitoaine oli minulle loistopari niin nyt tarvitsin selvästi hellempää otetta päänahalle. Ennen Urtekramin käyttöön ottoa kokeilin Khadin Hibiscus shampoota ja se jätti hiukseni hieman rasvaisen tuntuisiksi ja usein hiukset tuntuivat rasvoittuvan sen kanssa nopeammin kuin aiemmin. Kuitenkin otin nyt pullon uudelleen esiin ja halusin antaa tuolle shampoolle uuden mahdollisuuden. Kuinka ollakaan, tällä hetkellä tämä toimii minulle hyvin! Shampoon ohjeessa sanotaan, että ensin pitäisi pestä päänahka, huuhtoa ja sen jälkeen pestä vasta kokonaan hiukset ja antaa hetken vaikuttaa ennen huuhtelua. Näin tein silloin ensimmäisellä kokeilujaksolla ja minulle kyseinen tapa ei sopinut. Sen sijaan ihan tämä perinteinen vaahdota ja huuhdo toimii hyvin! 

Shampoo tuoksuu voimakkaan yrttiselle ja siihen tottumisessa meni hetki. Hibiscus shampoo  sopii herkälle päänahalle, se rauhoittaa ihoärsytyksiä ja säätelee talinmuodostusta. Jo pelkästään shampoon vaihtaminen tähän helpotti kutinaan, mutta kerron toki mitä muutakin otin työkaluiksi kutinaa vastaan. Tämä shampoo on muuten sekä vegaaninen että sulfaatiton ja olen kuullut hyviä kokemuksia myös Khadin Amla shampoosta. Tähän shampooseen vaihto vaati totuttelua ja tällä hetkellä joudun pesemään hiukset hieman tiuhempaan tahtiin kuin aiemmin, mutta uskon pesuvälin harventuvan taas ajan myötä.


luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle khadi hibiscus shampoo less is more hiusvesi k pour karite hiusnaamio radico amlajauhe
luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle less is more hiusvesi

Hiusvesi

Toiseksi avuksi päänahalle otin Less is Moren hiusveden, jota suihkuttelin ja hieroin niihin kutisevimpiin kohtiin. Paljon hyvää olen lukenut Weledan hiusvedestä ja olisinkin sille antanut mahdollisuuden, mutta tilatessani muutakin Greenlips beautyltä tarttui tuo Less is Moren hiusvesi ostoskoriin. Less is Moren hiusvedessä on todella voimakas yrttinen tuoksu, omalla kohdallani tämä tuoksuu jo ehkä aavistuksen liikaa. Meillä tätä käyttää myös avopuolisoni ja häntä ei tuoksu hetkauta. Jos voimakas tuoksu arveluttaa niin voit testata tätä ensin pienemmällä matkakoolla

Hiusvesi auttaa rauhoittamaan päänahan kutinaa sekä hillitsemään rasvoittuvuutta, hilseilyä ja hiustenlähtöä. Tällä saikin todellisen pika-avun ilman rasvaista tai tunkkaista oloa päänahassa. Tämä tuote on myös täysin vegaaninen. Siinä missä hiuksia en halua pestä liian usein niin tämä on siitä hyvä tuote, että sen voi ottaa esiin aina kutinan ilmestyessä. Pullon hinta tuntui alkuun aika arvokkaalta, mutta tuote on todella riittoisaa ja olenkin tyytyväinen tähän ensikosketukseeni hiusveden maailmaan. 


luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle khadi hibiscus shampoo less is more hiusvesi k pour karite hiusnaamio radico amlajauhe

Ravitseva amla-naamio

Kolmanneksi avuksi kuivaa päänahkaa vastaan kokeilin hieman yllättävää tuotetta, nimittäin pelkästä amlajauheesta ja vedestä tehtyä naamiota hiuksille ja päänahalle. Tämä menee taas vähän sottaisempiin puuhiin kasvivärjäyksen tapaan, mutta päätin kokeilla tätä kasvivärjäysten välissä rauhoittamaan päänahkaa, ravitsemaan hiuksia ja tuomaan niihin myös kiiltoa ja eloa. Käytin testiin saamaani Radicon amlajauhetta* ja sekoitin siitä veden kanssa paksua jugurttimaista massaa. Levitin massan päähän, lisäsin kelmun ja pipon ja annoin olla päässä tunnin ajan, jonka jälkeen huuhdoin niin kauan, että vesi oli kirkasta. Pussista riittää hiusten pituuden mukaan noin kahdesta neljään käsittelyyn. Amlajauhetta saadaan saman nimisestä hedelmästä ja jauhe tuoksuukin aika  ihanan kirpeältä!

Jälleen päänahka rauhoittui entisestään. Naamion jälkeen hiukset kiilsivät ja olivat myös tuuheammat mitä aikoihin. Moni shampoo ja hoitoaine latistavat paksut hiukseni ja olenkin etsinyt tuotetta, jolla niihin saisi boostia hiuslakan sijaan. Varsinkin yllä mainitun Khadin Hibiscus shampoon kanssa tämä on hyvä kaveri, sillä hiukseni eivät ole sen käytön jälkeen tuuheimmillaan. Amla ei värjää hiuksia, mutta sitä voi laittaa hennan sekaan tuomaan väriin syvyyttä ja kiiltoa. Indigon kanssa amla ei ole paras kaveri sen sisältämän runsaan c-vitamiinin vuoksi. Amlasta voi tehdä naamioita myös muuallekin kuin hiuksiin, mutta siitä minulla ei ole vielä toistaiseksi parempaa kokemusta. :) 

luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle k pour karite hiusnaamio

Kosteuttava hiusnaamio

Tämän postauksen viimeinen tuote on kosteuttava hiusnaamio, joka on ollut viikoittain käytössä koko syksyn ajan. Niin päänahka kuin tuulen tuivertamat latvatkin kaipaavat tehohoitoa ja kosteutusta, yks kaks perus hoitoaine ei tunnu riittävän. K pour Karitén hiusnaamio* tuli minulle jo jokin aika sitten testiin ja rakastuin tuotteeseen välittömästi. Muut näistä postauksen tuotteista ovat tuoksultaan todella yrttisiä, mutta onneksi tämä edustaa jotakin aivan muuta. Hiusnaamio tuoksuu ihanan makealta ja minä tykästyin siihen heti purkin avatessani, mutta toki tuoksu asiat jakavat aina mielipiteitä. K pour Karité oli minulle entuudestaan vieras merkki ja vaikka kyseessä onkin ecocert luonnonkosmetiikkaa niin harva tuote on vegaaninen ainesosiltaan tämän hoitoaineen lisäksi. Jään kyllä seuraamaan merkkiä mitä kaikkea siltä vielä tulee, sillä tämä naamio oli hyvä!

Paksu hoitoaine-naamio sisältää merkin nimenkin mukaisesti karitevoita ( = sheavoi) ja sen kaverina purkista löytyy mm. savea, kasviöljyjä ja vehnäproteiinia. Tämä hoitoaine-naamio on melko paksua koostumukseltaan ja sen ansiosta tämä on myös riittoisaa, pienellä määrällä pärjää hyvin. Tällä ei tarvitse läträtä, kuten useammalla luonnonkosmetiikan hoitoainella, jota olen käyttänyt. Käytän tätä itse lähinnä nimenomaan hiusnaamiona, mutta sitä voi käyttää myös hoitoaineena. Naamio tai hoitoaine - tämä on ehdottomasti parhain luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuote, mitä olen kokeillut! Ainoa mistä tässä tuotteessa en pidä on sen purkki, joka on melko tylsän näköinen. Myös mallissa olisi parannettavaa ja esimerkiksi pumppupullo voisi toimia tässä tapauksessa paremmin, jolloin myös annostelu olisi helpompaa. Kuitenkin sisältö on tässä priimaa, eikö se olekin pääasia?


luonnonkosmetiikan tuotteita kuivalle päänahalle khadi hibiscus shampoo less is more hiusvesi k pour karite hiusnaamio radico amlajauhe


Yksi purkki ei ratkaise ongelmia vaan kyse on jälleen kerran kokonaisuudesta. Näistä tuotteista pidin kaikista todella paljon: Khadin shampoon olin jo tuominnut kunnes otin sen uudestaan kokeiluun ja yllätyin kun se toimikin perinteisesti käytettynä, Less is Moren hiusvesi toi todella nopean avun kutinaan, Amlajauheesta tehty naamio sekä puhdisti että hoiti päänahkaa ja hiuksia ja lopuksi K pour Karitén kosteuttava hiusnaamio toi myös latvoille kosteutusta ja hoitoa. Monta hyvää tuotetta, jotka yhdessä auttoivat minua selviämään tästä kuivan kauden alusta.

Nyt minulta löytyy työkalut talvea varten ja todella toivon, ettei kutinaongelmia tai rutikuivaa päänahkaa enää tulisi. Olen tekemässä vartalonhoitotuotteista myöhemmin vähän vastaavaa postausta, mutta se saa odottaa vielä hetken! Pääasia on, että löydät juuri sinulle sopivat tuotteet ja tiedän ettei se projekti ole helppo. Jos ongelmat eivät helpotu kotikonstein tai tuotetta vaihtamalla suosittelen kääntymään lääkärin puoleen, sillä kyse voi olla suuremmastakin ongelmasta kuin epäsopivasta shampoosta.

Minulla tähän sopivien tuotteiden etsimiseen on mennyt pitkä aika ja usein on tullut takapakkia, kun aluksi hyvä tuote ei yks kaks sovikaan. Sen takia olenkin näitä tuotteita kokeillut pidemmän aikaa ennen kirjoittamista. Halusin olla varma että näistä kannattaa kirjoittaa, että voin seistä tuotteiden takana. Kokeilu todella kannatti ja nämä tuotteet olivat avaimeni siihen miten sain päänahan rauhoittumaan. Kiitos jos ja kun jaksoit tänne asti!


Mitkä ovat sinut luotto hiustenhoito tuotteesi?Affiliatelinkit on merkitty sinisellä
tuote on saatu blogin kautta*

8 kommenttia

 1. Kiva postaus!
  Vaikka mulla on talvella muuten iho kuiva, ei kuivuus yllättävää kyllä tuu päänahkaan asti. Hiukset on kyllä älyttömän sähköiset jatkuvasti, mutta päänahka pysyy rauhallisena. Tuo amla-tuote kuulostaisikin siis aika mukavalta jos se tuuheuttaa hiuksia, kenties jopa taltuttaisi sähköisyyttäkin mikä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sähköisyys on tällä hetkellä ihan järkyttävää. Kun yksi ongelma poistuu tulee toinen tilalle :D Luonnonkauniissa olikin tähän ongelmaan hyvä vinkki, jota käytän aina kuin muistan: http://www.luonnonkaunisblogi.com/2016/10/pikakikka-sahkoisten-hiusten.html

   Poista
 2. Mulla on myös testissä yksi Khadin shampoo. Ja tuosta hiusvedestä olen käyttänyt matkakokoisen purkin, oli ihan jees tilapäiseen päänahan ärtymiseen. :) Less is Morella on myös monta pikkupurkkia, jotka on onneksi kukkarolle edullisempia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on toinen Less is moren hiustuote jäänyt todella vähälle käytölle ja vähän harmitti iso purkki kun olisi pienemmällä pärjännyt hyvin. Sen takia olin tuonkin hiusveden kanssa kiikun kaakun kun en ollut varma tuleeko käytettyä kuinka usein. Kahdella käyttäjällä onneksi se kuluu vähän ripeämmin ja taloudellisesti tulee silloin fiksummaksi. Ensi kerralla kuitenkin testaan ensin matkakoolla, just in case. Olen iloinen, että annoin tuolle shampoolle uuden mahdollisuuden, mutta nyt kun sitäkin käyttää kaksi tulee se aika arvokkaaksi. Tosin jos tuo on sopiva olen siitä valmis maksamaankin :)

   Poista
 3. Itse kun vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, ostin Madaran Shine &repair-hoitoaineen ja se oli heti nappivalinta. Nyt on myös sama shampoo.
  Ilmankostuttimesta on ihan älyttömästi apua ihoon, silmien ja nenän limakalvojen kuivuuteen. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aiemmin ilmankostutin Lohjalla kun asuttiin puutehtaan vieressä, ilma oli siellä todella kuivaa ja atoopikolle se oli painajainen, ilman ilmankostutinta ei pystynyt olemaan talvella. Täytyy siis todella harkita uuden ostoa, joskos siitä saisi taas jelppiä. Osaatko sanoa mikä olisi hyvä malli?

   Olen itse jossakin kohti testannut myös kyseisen hoitoaineen ja shampoon ja harmikseni ne eivät olleet minun juttuni, niille löytyi käyttäjä muualta niin eivät menneet rahat hukkaan :) Onneksi luonnonkosmetiikasta löytyy varmasti jokaiselle sopivat tuotteet, kunhan jaksaa etsiä ja kokeilla. Kiitos kommentistasi Hanna! :)

   Poista
 4. Minä ostin messuilta jonkun päänahankuorinnan, en ole muistanut käyttää! Täytyykin testata. Hiusöljyt ovat ehkä nyt the juttu minulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päänahankuorinta kuulostaa todella taivaalliselta ja tekee varmasti hyvää päänahan verenkierrolle ja siten myös hiusten kasvulle. Muistatko yhtään miltä merkiltä se oli? Kerro ihmeessä myös oliko hyvä ja kannattaako kokeilla kun olet saanut testattua :)

   Messuilla minulle suositeltiin risiiniöljyä päänahalle ja hiuksille, unohdin tuon vinkin kokonaan ja pitääkin testailla olisiko siitä apua ensi kerralla. Hiusöljyt kiinnostavat myös kovin, mitä öljyä käytät? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥