Syyskuu palaa takaisin

Nyt kun sää rupeaa viilenemään ja aamulla joutuu auton tuulilasista raaputtamaan parkkikiekolla paljain käsin paksua ja sinnikästä jäätä pois, tulee ikävä syyskuuta. Tänään oli taas sellainen aamu kun taistelin jään kanssa oikein kunnolla ja tietenkään kun nopeasti pitää saada ikkunat skrabattua niin ei lähistöllä ole ollenkaan hansikkaita. Jos jollakin tulee mieleen hyvät vegaaniset ajohanskat niin saa vinkata!  Tänään löysin sentään äitini luota vanhan automme romu kassista isot työhanskat, jotka pysyvät ratissa edes jollakin tavalla luisumatta ja lämmittävätkin ihan mukavasti, mutta koko on tosiaan aaaivan liian iso.

Olen odottanut sienien nousemista suurella innolla, mutta pelkään pakkasten vievän lopun toivon suuresta sienisadosta. Nyt toivonkin sinun syyskuu palaavan taas pian luokseni. Ikävöin jo nyt sitä kaikkea aurinkoa ja lämpöä mitä toit kylmän kesän jälkeen. Onneksi sain pakastimeen ihan kivasti jo puolukoita ja mustikoita, että ei mennyt uusi isompi pakastin aivan hukkaan. Ja kyllä, ostimme suuremman pakastimen (sellainen keskikokoinen arkkupakastin, aivan ihana!) ihan vain sitä varten että saisin syksyn sadon sinne kätevästi säilöttyä. Pyh ja pah, sain sillä vain karkoitettua sienet ja tuotua kuivan ja kylmän sään luokseni. Toivottavasti tällä hetkellä päällä jylläävä flunssa menee pian ohi ja pääsen taas metsään fiilistelemään.

Jos jotakin hyvää tästä ilmojen viilenemisestä on niin olen taas varovaisesti kokeillut koukuttua kutomiseen ja täten olen aloittanut joululahjojen teon! Tänä vuonna tavoite on jälleen kunnianhimoinen ja nyt kun aloittaa niin on edes jonkinlaiset mahdollisuudet saavuttaa ne.  Eilinen ilta meni ihanasti takkatulen vieressä lämmössä puikkoja heilutellen. Ehkä mä vielä joskus saan ne kokonaiset villasukatkin tehtyä!

Ja en malta olla mainitsematta; oon pääsemässä niin makeisiin juttuihin mukaan ettei tosikaan. Aamulla meinasi tulla itku ihan vaan onnesta, kun puhelin piippasi minulle sähköpostin saapumisen merkiksi. Sieltä tuli niin kivoja uutisia että oli pakko lukea se moneen kertaan etten oo ymmärtänyt mitään väärin ja sen olevan jonkinlaista pilaa. Ja mikä parasta, pääsen jakamaan näitä ihania juttuja teidän kanssa varmaan aika piakkoin. Uudet tuulet taisivat tulla pakkasen mukana, ei huono diili mun mielestä sitten kuitenkaan.


Ja vielä on toivoa sienien kanssa, eikö niin?

4 kommenttia

 1. Mitämitämitä on taoahtunu? :D

  Ja joo, mullakin ne villasukat on tuolla työn alla... tovi voi mennä kun saapi koko aika olla purkamassa sitä mukaan kun saapi tehtyä eteenpäin :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon saanu tehtyä nuita joululahjoja jo yhen parin verran ja yks oottaa vielä pariaan, eli paremmin menee jo mitä kuvittelin :D Ja eiköhän pian tule infoa mitä tapahtuu, kivoja juttuja blogin puolelle ;)

   Poista
 2. Noi kuvat on kyllä ihania, etenkin tuo viimeinen :) Itse tykkään pirtsakoista aamuista, mutta toisaalta, en joudu taistelemaan auton kanssa pakkasyön jälkeen....

  Jännä kuulla mitä uutta on luvassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siira <3 Tällä uudella puhelimella saa kyllä mun mielestä ihan pirun hyviä kuvia otettua, ihanaa ettei tartte aina raahata järkkäriä mukanaan kaikialle :D Onneksi on autopaikka ja siinä tolppa, kunhan jaksaa iltaisin käydä piuhan pistämässä paikalleen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥